Medicamente

Care sunt medicamentele care cresc tensiunea arteriala

Publicat: 17 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care sunt medicamentele care cresc tensiunea arteriala
Unele tratamente pentru migrenă trebuie utilizate cu precauție la persoanele hipertensive.

Știați că mai multe medicamente, unele fără prescripție medicală, vă pot crește tensiunea arteriala? În plus, pot interfera cu tratamentele care presupun tratamentul hipertensiunii arteriale. Există anumite medicamente care ar trebui evitate la persoanele cu tensiune arteriala crescută, deoarece acestea tind să crească tensiunea arteriala. Mai multe studii au demonstrat deja pericolul.

Dacă sunteți deja tratat pentru hipertensiune arterială, unele medicamente pot chiar contracara efectele tratamentelor care ar trebui să vă trateze.

Hipertensiune arteriala: feriți-vă de sare ascunsa

Tensiunea arteriala ridicata este o boala cronica foarte frecventă. Pentru a reveni la elementele de bază, acest fenomen corespunde unei creșteri anormale a tensiunii arteriale în artere. Această presiune este considerată anormală dacă este mai mare de 140/90 mmHg sau 14/9 cmHg. Se spune apoi că pacientul este hipertensiv.

Dacă cineva poate suferi de hipertensiune într-o zi, trebuie să știți că mai mulți factori de risc vor favoriza creșterea tensiunii arteriale. Pe lângă anumite medicamente, medicii avertizează populația cu privire la consumul excesiv de sare. Îl datorăm mai presus de orice sarii ascunse, prezentă pe scară largă în produsele procesate, congelate sau conserve. Sarea va avea un impact direct asupra tensiunii arteriale.

În plus, supraponderalitatea și obezitatea, un stil de viață sedentar, alcoolul și tutunul vor fi, de asemenea, favorabile hipertensiunii. Mai presus de toate, riscul de hipertensiune arterială crește odată cu înaintarea în vârstă: 40% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani sunt afectate, iar rata ajunge la 90% la cei peste 85 de ani.

Anumite medicamente pentru raceala

Disponibile fără prescripție medicală, medicamentele pentru răceală care conțin un vasoconstrictor pot fi potențial periculoase pentru persoanele cu antecedente de boli cardiovasculare sau hipertensiune arterială.

Contraceptive orale

Hormonii conținuți în pastilele contraceptive pot stimula uneori mecanismele implicate în reglarea tensiunii arteriale și pot provoca uneori o creștere semnificativă a tensiunii arteriale. Aveți grijă, toate pastilele contraceptive sunt implicate, dar riscul este mai mare la pastilele cu doză normală decât la pastilele cu mini-doză.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)

Tot mai multe cazuri de hipertensiune sunt raportate cu medicamente antiinflamatoare. AINS pot scădea, de asemenea, eficacitatea tratamentelor antihipertensive.

Antidepresive

Riscul de hipertensiune arterială (hipertensiune) ar putea fi crescut cu antidepresivele din familia inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI).

Medicamente pentru epilepsie

Medicamentele pentru epilepsie pot provoca hipertensiune arteriala sau pot împiedica eficacitatea medicamentelor antihipertensive.

Corticosteroizi

Cortizonul promovează retenția de lichide și hipertensiunea arterială.

Anumite medicamente pentru migrena

Unele tratamente pentru migrena trebuie utilizate cu precauție la persoanele hipertensive, deoarece acestea pot provoca hipertensiune.

Adauga un comentariu