International

Casa Albă avertizează că Rusia urmează să invadeze Ucraina în următoarele 48 de ore

Publicat: 23 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Casa Albă avertizează că Rusia urmează să invadeze Ucraina în următoarele 48 de ore
Administrația președintelui Joe Biden a avertizat guvernul ucrainean că cele mai recente informații indică un atac la scară largă al Rusiei „iminent”

Statele Unite ale Americii au avertizat că „va avea loc o invazie rusă la scară largă în 48 de ore”.

Noi rapoarte arată că atacul complet al lui Putin este iminent, deoarece Kremlinul promite un răspuns „dureros” la sancțiunile lui Biden, iar băncile și guvernul Kievului sunt lovite de un atac cibernetic masiv.

Administrația președintelui Joe Biden a avertizat guvernul ucrainean că cele mai recente informații indică un atac la scară largă al Rusiei „iminent”, potrivit noilor rapoarte de miercuri.

Eu sper, și cu toții sperăm că ne înșelăm, dar fiecare indiciu pe care îl avem ne arată că este hotărât să atace Ucraina din nou, și de această dată cu ce ar putea fi o forță militară semnificativă.

John Kirby afirmă că trupele pot ataca în orice moment

Credem că trupele sunt pregătite și pot ataca în orice moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby într-o conferință de presă miercuri seara.

Pentagonul consideră că „forțe militare ruse suplimentare se deplasează în” regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina, a declarat miercuri secretarul de presă John Kirby, în timpul unui briefing de la Pentagon.

CNN a raportat mai devreme că trupele ruse s-au mutat în regiunea de est a Ucrainei pro-Moscova, pe care Rusia a recunoscut-o acum ca fiind „independentă”, potrivit prim-ministrului Letoniei, membru NATO, și a unor surse familiare cu serviciile de informații americane.

„Conform informațiilor pe care le dețin, Putin mută forțe și tancuri suplimentare în teritoriile ocupate Donbas”, a declarat miercuri prim-ministrul leton Arturs Krišjānis Kariņš pentru CNN. „După orice definiție, aceasta este o trecere a unui teritoriu suveran într-o țară vecină.”

Pentagonul crede că trupele ruse se deplasează

Kirby a spus că Pentagonul nu a putut confirma detaliile cu privire la numărul de trupe ruse care s-au mutat în aceste două regiuni „care sunt formațiunile, care sunt capabilitățile”, dar a spus că Pentagonul crede că trupele ruse se deplasează.

„Nu putem confirma cu o mare specificitate numerele și care sunt formațiunile, care sunt capabilitățile, dar cu siguranță credem că asta se întâmplă”, a spus Kirby.

Kirby a subliniat că, dacă președintele rus Vladimir Putin decide să invadeze pe deplin Ucraina, va fi un „război la alegere” și „nu va fi fără sânge”.

„Va fi suferință”, a adăugat Kirby. „Vor exista sacrificii. Și toate acestea vor fi doar din vina lui. Pentru că e alegerea lui.”

Kirby a spus că Rusia a continuat să nu dea nicio indicație că este dispusă să detensioneze conflictul, în schimb, Pentagonul a văzut „chiar opusul”.

„Din păcate, nu am văzut nicio indicație că el este dispus să detensioneze, să mute acele trupe înapoi acasă și, de fapt, să ajungă la un fel de soluție diplomatică serioasă, fiecare indiciu pe care îl vedem este exact opusul”, a spus Kirby.

Kirby a spus că dacă Putin alege războiul, el va face acest lucru cu „diplomația și opțiunile rămase pe masă”

Un punct de îngrijorare este principalul oraș din nord-estul țării, Harkov, potrivit unui înalt oficial ucrainean și al unui oficial occidental familiarizat cu serviciile de informații. Ministrul de externe ucrainean a declarat marți că nu există planuri de evacuare a orașului.

Casa Albă i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că există informații care indică că Vladimir Putin se pregătește să efectueze o invazie la scară largă în următoarele 48 de ore, a informat Newsweek.

Adauga un comentariu