Secretele istoriei

Cât cheltuie Elisabeta a II-a pe cadourile de Crăciun. 620 de persoane așteaptă daruri de la ea

Publicat: 07 dec. 2020
Elisabeta a II-a de Craciun
Cât cheltuie Elisabeta a II-a pe cadourile de Crăciun în fiecare an, în luna decembrie, când nu vrea ca cineva să rămână fără o amintire de la aceasta.

Cât cheltuie Elisabeta a II-a pe cadourile de Crăciun în fiecare an, în luna decembrie, când nu vrea ca cineva să rămână fără o amintire de la aceasta. Suveranul britanic și-a făcut un obicei din a dărui câte ceva celor apropiați de Majestatea Sa. Lista persoanelor nu este deloc scurtă.

Aproximativ 620 de persoane primesc în fiecare an câte un cadou de la Regina Elisabeta a II-a.

Cât cheltuie Elisabeta a II-a pe cadourile de Crăciun

Din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an, familia britanică nu se va întruni la Palatul Buckingham in numar mare. Cu toate acestea, anumite tradiții vor rămâne valabile și în acest an. Astfel, toată lumea va primi cadouri din partea reginei Elisabeta a II-a chiar dacă nu vor participa la întrunirea de la Palatul Buckingham.

Așa cum probabil vă imaginați, suverana britanică doar aprobă lista celor care primesc cadouri de la ea, nu are nimic de-a face cu achiziţionarea lor.

Angajaţii Reginei Elisabeta a II-a primesc câte o carte sau un bibelou din magazinul de suveniruri din palat. Câteodată aceştia mai găsesc în punga lor de cadou şi câte o budincă făcută special de Crăciun pentru rezidenţii de la Buckingham.

Foștii angajați, de la Buckingham, spun că atunci când Elisabeta a II-a împarte cadouri, toată lumea se adună într-o sală încăpătoare din palat. Majestatea Sa trece pe la fiecare angajat şi îi mulţumeşte pentru serviciul adus familiei sale în timp ce îi dăruieşte punguţa cu cadouri. „Se aliniază toţi în faţa Reginei”, dezvăluie fosta angajată de la Palatul Buckingham. „Şi primesc un cadou de la ea. Le spune ceva de genul .”

Ce buget are Regina Marii Britanii pentru cadouri

Probabil vă întrebați cât cheltuie Elisabeta a II-a pe cadourile de Crăciun în fiecare an. Cotidianul The Sun a publicat o sumă destul de consistentă – 40.000 de dolari se duc pe cadourile oferite de suverana britanică la Palatul Buckingham în fiecare Crăciun.

În acest an este foarte posibil ca lista persoanelor care primesc câte un cadou de la regină să fie una mai scurtă. La fel se va întâmplă și în cazul cadourilor care vor fi mai puţin valoroase, însă cu siguranţă că nu va trece Crăciunul fără ca fiecare dintre membri familiei regale britanice şi angajaţii lor să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip dorm în paturi separate de peste 70 de ani

Deși au o căsnicie ce dureaza de peste șapte decenii, cei doi soți nu au dormit în același pat. Este vorba doar despre o ciudată… tradiție nobiliară, iar Philip și Elisabeta nu au putut să o încalce. Lady Pamela Hicks, verișoara Prințului Philip, a declarat că aceasta tradiție are o vechime îndelungată, membrii elitei sociale fiind obligați, practic, să doarmă în camere separate.

„În Anglia, clasele sociale superioare au întotdeauna dormitoare separate. Nu vrei să fi deranjat de sforăieli sau cineva să-și pună un picior peste tine. Când te simți confortabil, din când în când mai împarți și camera cu partenerul. E extraordinar să poți alege”, a mărturisit Lady Pamela Hicks.

Adauga un comentariu