Info Turism

Cât costă un sejur în minivacanța de 1 Mai, pe litoralul românesc. Oferte pentru toate buzunarele

Publicat: 20 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât costă un sejur în minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc. Oferte pentru toate buzunarele
Pentru minivacanța de 1 Mai, operatorii din turism au oferte pentru toate buzunarele

Mai este puțin până ce românii se vor bucura de vacanța de 1 Mai, care anul acesta pică odată cu Paștele. Astfel, cei care vor să petreacă pe litoral, pot să-și rezerve sejururile. Autoritățile au anunțat că peste 100 de hoteluri urmează să primească turiști. Totuși anumite restricții vor exista în unitățile de de cazare. Iată cât costă un sejur în minivacanța de 1 Mai.

Potrivit agenției Litoralulromanesc.ro, până acum sute de romani și-au făcut rezervare pentru un sejur pe litoral, dar turoperatorul se așteaptă că vânzările să crească cu aproximativ o săptămână înainte de sărbători.

Litoralul romanesc, pregătit să-și întâmpine primii turiști

Unitățile de cazare din stațiunile autohtone de la Marea Neagra se pregătesc pentru deschiderea oficiala a sezonului estival la data de 1 Mai, care, în acest an, coincide cu sărbătorile pascale, peste 100 de hoteluri urmând să primească primii turiști în aceasta minivacanță, anunță Litoralulromanesc.ro.

Hotelurile se vor redeschide cu respectarea restricțiilor în vigoare care prevăd funcționarea la o capacitate de cazare de 70%, servirea meselor pe terase, dezinfectarea și igienizarea tuturor spațiilor, precum și purtarea măștilor.

„În această perioadă, atât hotelierii, cât și proprietarii de terase și magazine de pe litoral lucrează intens și se pregătesc de deschidere: spațiile verzi sunt amenajate, se fac lucrări de cosmetizare, curățenie și igienizare. E un entuziasm general și toată lumea așteaptă cu bucurie și nerăbdare primii turiști din sezon cu atât mai mult cu cât anul trecut litoralul a fost închis pe perioada sărbătorilor de Paste și 1 Mai”, afirma Ionut Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Ca noutate față de sezonul 2020, pentru aceste sărbători este deja instituita măsura care prevede limitarea cazărilor la 70% din capacitatea hotelurilor. Pentru servirea meselor, hotelierii vor deschide terasele și vor pregăti încălzitoare pentru confortul turiștilor. Majoritatea hotelurilor sau restaurantelor de pe litoral dețin terase spațioase. În plus, se vor deschide și unitățile de alimentație publică ce nu aparțin de hoteluri, astfel încât turiștii să aibă mai multe opțiuni.

„Restricțiile sunt cele cu care ne-am obișnuit deja în viața de zi cu zi și care sunt valabile în toată țara. Ceea ce sperăm este că autoritățile să elimine obligativitatea purtării măștii pe plajă, așa cum s-a întâmplat și vara trecută, mai ales că studiile arata că transmiterea virusului în aer liber este mult încetinită. Așteptam adoptarea acestei masuri cât mai repede, astfel încât toți romanii care petrec vacanța pe litoral să se bucure de clipe de relaxare de care toți avem atât de mare nevoie”, adaugă Ionut Nedea.

Întrucât Paștele și 1 Mai coincid anul acesta, numeroși hotelieri au venit în întâmpinarea românilor care vor să petreacă sărbătorile pascale la mare cu pachete care includ, pe lângă cazare, mesele complete servite sub forma de bufet suedez, cina în seara de Înviere, prânz festiv, diverse activități pentru copii, spectacole cu muzica live, sesiuni de masaj.

Cât costă un sejur în minivacanța de 1 Mai

În ceea ce privește prețurile, un sejur de 3 nopți de cazare pentru două persoane, fară mic dejun, costă de la 345 de lei la un hotel de 2 stele din Mamaia. La 3 stele în aceeași stațiune și în aceleași condiții, costul se ridică la 627 de lei. În sudul litoralului, tarifele pornesc de la 258 de lei pentru 3 nopți de cazare în hoteluri de 2 și 3 nopți din Eforie Nord.

„Cei care optează pentru pachete complexe (toate mesele și alte servicii) trebuie să achite pentru un sejur de 3 nopți la 3 stele în Mamaia de la 915 lei, iar la 4 stele de la 1.008 lei. În sudul litoralului, la 3 stele, cu pensiune completa și tratament, un sejur de 3 nopți costa 1.338 lei pentru doua persoane, iar un sejur cu all inclusive costa aproape 1.800 lei”, a transmis Litoralulromanesc.ro.

Până în prezent, câteva sute de turiști au rezervat deja sejurul la mare prin intermediul agenției Litoralulromanesc.ro, dar turoperatorul se așteaptă că vânzările să crească cu aproximativ o săptămână înainte de sărbători, când romanii încep cu adevărat să-și facă planuri pentru minivacanță.

Adauga un comentariu