Boli si tratamente

Cât durează simptomele gripei

Publicat: 21 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât durează simptomele gripei
Cât durează simptomele gripei

Cât durează simptomele gripei. Gripa este o infecție respiratorie caracterizată printr-o varietate de simptome. Fiecare dintre aceste simptome are o durată diferită. Dacă problemele digestive dispar după o zi sau două, oboseala poate persista până la patru săptămâni.

Nimanui nu-i place să fie bolnav. Acesta este motivul pentru care unii oameni iau vitamine iarna. Dar uneori, în ciuda acestor precauții, virusul gripal poate ajunge si la noi.

Care sunt simptomele gripei?

Gripa este o infecție virală extrem de contagioasă, care afectează tractul respirator superior. Simptomele sale, cel puțin la început, pot fi confundate cu cele ale altor boli virale. Cu toate acestea, intensitatea și durata lor, în general, le permit să se distingă de o răceală, de exemplu.

Cât durează simptomele gripei. Primele șapte simptome de gripă

Febra: acesta este unul dintre primele simptome care se dezvoltă. Înalta (peste 38,5°C), poate atinge 40°C. De obicei, este însoțit de frisoane și transpirații și persistă câteva zile.
Dureri: chiar dacă durerile musculare sunt răspândite, apar în special si cele de spate.
Durere de cap: este intensă și persistentă.
Oboseala: senzația de oboseală, foarte importantă, poate ajunge până la epuizare.
Frecvente: sunt asociate cu un nas infundat și dureri de gât.
Tuse uscată.
Durere în piept.
Timp de incubație a gripei: între momentul în care o persoană este infectată și debutul simptomelor, durează de la 24 până la 48 de ore.

Cât timp este contagios?

Durata unei infecții cu gripă variază în funcție de vârsta persoanei cu gripă. Un copil rămâne contagios timp de aproximativ șase zile, un adult cinci zile și o persoană în vârstă la două-trei zile după debutul simptomelor.

Câte zile durează gripa?

Fiecare simptom are o durată specifică:

tulburări digestive: una până la trei zile
cefalee: una până la trei zile
dureri musculare: trei-cinci zile
febră: trei zile
oboseală: una până la două săptămâni
tuse: una până la două săptămâni

Dacă nu există complicații, de obicei, durează o săptămână pentru a „vindeca” o gripa și a vedea că majoritatea simptomelor dispar. Cu toate acestea, oboseala și tusea continuă să fie resimțite mai mult timp.

De asemenea, cursul simptomelor depinde foarte mult de starea de sănătate a persoanei afectate de gripă. Dacă vor dispărea treptat după o săptămână la o persoană sănătoasă, riscul de complicații este mai important la anumite persoane, cum ar fi copii, persoane peste 65 de ani, femei însărcinate, persoane (copii și adulții) care suferă de o boală cronică, persoane obeze.

Cât durează simptomele gripei. Cum știi dacă gripa se agravează

Complicațiile cauzate de gripă pot fi grave, mai ales dacă afectează pe cineva cu risc. Acesta este și motivul pentru care tocmai aceste populații sensibile sunt încurajate să fie vaccinate gratuit.

Care sunt cele mai frecvente complicații ale gripei?

Cele mai frecvente complicații sunt infecțiile bacteriene secundare ale tractului respirator (bronșită) și ale plămânilor (pneumonie). La copii, otita este cea mai frecventă complicație. Complicațiile neurologice (convulsii, encefalită) sunt rare. Dacă persoana are o boală cronică, se poate agrava și ea.

Semne de avertizare care ar trebui să solicite asistență medicală imediată:

febră mare care durează mai mult de două zile
lipsa respirației în repaus și / sau dificultăți de respirație
la copii, convulsii, dureri de ureche.

Adauga un comentariu