Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cât trăiesc puricii. Durata medie de viață

Cât trăiesc puricii. Durata medie de viață

26 feb. 2021, 09:53,
în Stiri si curiozitati

Cât trăiesc puricii este o întrebare pe care și-au pus-o mulți care s-au lovit de această problemă. Indiferent dacă locuiești la bloc sau la casă, cu siguranță te-ai lovit măcar o dată de problema puricilor. Asta mai ales dacă ai animale companie.

Puricele este o insectă parazită hematofagă de dimensiuni mici, de culoare cafenie-închisă. Puricii parazitează pe diferite specii de mamifere. Potrivit cercetărilor, la nivel mondial sunt identificate peste 2.500 de diferite specii de purici. Purificii prezintă o oarecare specificitate de gazdă, dar în cazul în care aceasta lipsește vor parazita alte specii de animale, inclusiv omul.

Cât trăiesc puricii

Puricii trăiesc de obicei aproximativ 8 săptămâni, dar ciclul de viață variază între 2 săptămâni și 2 ani.

Ciclul de viață al puricilor are patru etape principale: ou, larvă, pupă și adult și este foarte influențat de temperatură și umiditate ridicată.

Puricele se hrănește imediat și, potrivit cercetătorilor, acesta consumă 13,6μL de sânge pe zi. Foarte ușor de descoperit că te confrunți cu problema puricilor este descoperirea fecalelor, care apar ca niște pete asemănătoase unor boabe de piper negru. Văzute pe un prosop umed, fecalele sunt roșii din cauza prezenței sângelui în materiile fecale.

Un purice are trei perechi de picioare. Picioarele lungi posterioare sunt ideale pentru sărituri. Aceștia pot sări până la 18 cm înălțime. Puricii de sex feminin produc ouă albe și rotunde.

Pentru a se putea împerechea, puricii adulți au nevoie o masă de sânge, aceștia preferând sângele animalului de companie.

Ouăle de purici, greu de identificat

După ce s-a împerecheat, puricele feminin poate depune până la 50 de ouă pe zi pe animalul de companie. Un purice poate provoca o infestare semnificativă într-o perioadă scurtă de timp. Ouăle de purici sunt mici și au aproximativ 1/32 inch. Acestea nu pot fi găsite în așternutul animalelor de companie sau pe covor.

La 2 – 5 zile, larvele ies din ouă, sunt lipsiți de ochi și picioare. Larvele puricilor stau în fibrele așternutului, unde se hrănesc cu orice lucru organic, de la păr până la excrementele de purici adulte.

Larvele se hrănesc și năpârlesc timp de 1 până la 2 săptămâni, apoi se pupă în coconi matasoși. Pentru a fi ascuns, coconul de purici este camuflat cu resturi sau particule de piele. Hrănindu-se bine, adultul poate apărea în aproximativ o săptămână și va începe imediat să se hrănească cu sângele său.

După ce crește, larva formează un cocon care se găsește pe sol, covoare, sub mobilier, iar în condiții de umiditatea ridicată sau vibrații de mișcare, pupa iese din cocon.

Cum se hrănesc puricii

Puricele adult se hrănește exclusiv cu sânge de la gazdă. Ca să se poată hrăni, puricele perforează pielea și suge sângele. În același timp, acesta, secretă saliva care poate cauza o alergie ce poate fi agresivă în unele cazuri. Saliva previne coagularea sângelui de la gazdă, pentru a-l ajuta la hrănire.

În urma înțepăturii de purice, în locul aceasta s-a produs, se poate ajunge la alergii sau chiar la o reacție cutanată severă, rezultatul unei reacții a organismului uman la toxinele care ajung în sânge după înțepătură. Leziune se manifestă prin erupții cutanate severe și mâncărime care nu apar imediat, ci în câteva ore sau chiar după câteva zile de la înțepătură, ceea ce face ca puricele să fie greu de găsit.

Neglijarea acestor simptome poate ajuta toxinele să ajungă la sistemul nervos central (CNS) și să îl  afecteze, ceea ce poate avea consecințe periculoase.

 

Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
a1.ro
O femeie și-a comandat o geantă de pe un site preferat de români. A rămas mască atunci când a deschis punga adusă de curier
Playtech.ro
Orăşelul din România sufocat de turişti. Pensiunile şi hotelurile nu mai fac faţă
observatornews.ro
Cuplu din Ilfov, păcălit cu 11.000 de euro de un meseriaş prin "metoda curentul". Nu sunt primii care i-au căzut în plasă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Taxele care cresc în toată România. Lista completă
SportpeSurse
Gică Hagi, făcut praf în direct după ce a fost decorat de președintele interimar Ilie Bolojan: „Regele blaturilor fotbalului românesc”
Playtech.ro
Ce să pui la baza liliacului la final de martie pentru cele mai frumoase și parfumate flori. Va fi o feerie
Dailybusiness.ro
Sute de angajați din școlile de stat, concediați în urma unei ordonanțe. Decizia se aplică și medicilor
RomaniaTV
S-au aflat PRIMELE echipe eliminate la Asia Express! Înainte să plece se lăudau că vor câștiga competiția. Cine a rămas în cursă!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Iarna se întoarce, un ciclon va aduce ninsori! Elena Mateescu, ANM: Trecem de la 30 de grade C, la temperaturi negative!
redactia.ro
Povestea lui Răzvan Arnăut, jandarmul împușcat mortal de un coleg. Tânărul a reprezentat România în competițiile europene de sport
ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 martie 2025
15 martie 2025