Actualitate

Cătălin Drulă, când se vor evacua spațiile comerciale de la metrou: „Implică partea de executor judecătoresc, poliție locală, jandarmerie” – VIDEO

Publicat: 31 mart. 2021
Cătălin Drulă
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus, că, începând cu 3 aprilie, se vor elibera spațiile comerciale de la metrou operate de sindicat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus, că, începând cu 3 aprilie, se vor elibera spațiile comerciale de la metrou operate de sindicat.

„Se aplică legea. E termen de somație pe 2 aprilie. E ocupat spațiul public operat ilegal de sindicat. A existat un contract de asociere în participațiuene. De 3 ani funcționează ilegal.

Implică partea de execurtor judecătoresc, poliție locală, jandarmerie, nu știu exact cum o să se facă. Nu negociem legea, e clar acest lucru.

Intervine ADP-ul, cu jandarmii, nu e prima dată când se face un astfel de lucru”, a spus Cătălin Drulă.

Vor fi concedieri, tăieri de salarii sau insolvență la Metrorex

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut miercuri, la Palatul Victoria, o serie de anunțuri care aruncă în aer negocierile cu protestatarii de la metrou. El a afirmat că este „imposibil” să nu fie concedieri sau tăieri de salarii și e posibil să se ajungă inclusiv la insolvență:

„Au apărut povesti în spaţiul public în ultimele 24 de ore care sunt ca la Radio Erevan. Circula un fake news de la sindicat că s-a pus batista pe ţambal, ca salariile rămân, personalul rămâne. E complet fals
Acţiunile penale la DNA şi DIICOT îşi vor continua cursul
Nu negociem legea. În ce ne priveşte la Ministerul Transporturilor şi Metrorex nu există nicio intenţie de a da vreun pas înapoi.

Metrorex depune azi la tribunal cererea pentru depsagubire. Nimeni nu scapă de răspundere
S-a bătut Ion Rădoi că salarizarea şi personalul rămân la fel. Matematic şi contabil e imposibil. Bugetul nu acoperă plata salariilor la nivelul actual. Ori se renegociază salariile, ori disponibilizări, ori varianta a treia cea mai puţin fericită dar se va ajunge acolo dacă nu exista înţelepciune: insolventa şi o campanie care intra în insolventa are liberatate mai mare să facă concedieri sau tăieri de salarii (….) Salarii 900.000.000 de lei, venituri 200.000.000 de lei, alocare de la buget 600.000.000 de lei nu se poate, nu e sustenabil, e o gaură fără fund. E matematică, dacă nu ai venituri cu care să acoperi cheltuielile, nu ai cum să funcționezi. Unul din planurile de creștere a veniturilor e să luăm banii care sunt ai noștri”, a transmis ministrul Cătălin Drulă.
Adauga un comentariu