Sanatate

Câte calorii are o felie de pâine albă, neagră, cu semințe sau prăjită. Ce recomandă nutriționiștii

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câte calorii are o felie de pâine albă neagră cu semințe sau prăjită. Ce recomandă nutriționiștii
Numărul de calorii diferă de la un tip de pâine la altul

Pâinea este unul dintre alimentele despre care toată lumea știe că îngrașă foaret mult, însă nu întotdeauna lcururile stau chiar așa. De aceea este foarte important să știi câte calorii are o felie de pâine albă, neagră, cu semințe sau prăjită.

Pâinea are, într-adevăr, un aport caloric ridicat, care poate afecta greutatea, dar asta ține foarte mult de cantitatea de pâine consumată zilnic și de tipul de pâine.

Multă lume care este preocupată de siluetă sau care ține dietă este foarte interesată de numărul de calorii pe care îl consumă zilnic și, implicit, de numărul de calorii pe care îl are pâinea și în ce cantități poate fi aceasta consumată. Asta mai ales din cauza faptului că există foarte multe sortimente de pâine, iar alegerea tipului care să se plieze pe dieta ta este destul de greu de găsit.

De aceea, îți prezentăm câte calorii are o felie de pâine în funcție de sortiment, precum și nutrienții care se găsesc în fiecare tip de pâine.

Câte calorii are o felie de pâine albă

Există percepția general că pâinea albă are foarte multe calorii și poate distruge orice dietă sau poate influența negativ greutatea ta. Nutriționiștii susțin că o felie de pâine albă consumată la o masă nu va afecta într-un mod atât de grav diet ape care o ții. Însă, este important să te limitezi doar la o felie de pâine albă. Pâinea albă are 80 calorii pe felie, iar conținutul de carbohidrați este de aproxiamtiv 14 grame.

Marea problemă în cazul pâinii albe este că aceasta conține doar 0.8 grame de fibre la o felie. Tocmai de aceea, nutriționiștii nu o recomandă pentru consumul zilnic, mai ales în cazul persoanelor care se află la dietă. În plus, o felie de pâine albă conține 1 gram de grăsime și 2.7 grame de proteine.

Totuși, la pâinea albă făina folosită conține minerale și vitamine, inclusiv fier. Trebuie avut însă grijă la conținutul de sodium, aproximativ 147 miligrame la o felie de pâine, ceea ce înseamnă aproximativ 10% din doza zilnică recomandată.

Câte calorii are pâinea neagră

Multă lume care ține la siluetă sau care allege să țină o dietă, alege pâinea neagră, considerând că aceasta nu îngrașă la fel ca pâinea albă.

O felie de pâine neagră are 65 de calorii, iar cantitatea de carbohidrați este de 12 grame. În pplus, aceasta are 2.26 grame de proteine și 0.81 grame de grăsimi.

Spre deosebire de pâinea albă, cea neagră are 1.7 g de fibre, pentru asta fiind recomandată de mulți nutriționiști.

O felie de pâine neagră mai conține 54 mg de potasiu, 2% calciu și 4% fier.

Câte calorii are o felie de pâine 7 semințe

O felie de pâine 7 semințe are 26 de grame și 69 calorii. Aceasta conține 11 grame carbohidrati, 3 grame proteine și 2 grame de fibre.

Pâinea 7 semințe are un conținut scăzut în grăsimi saturate, putând fi consumată fără probleme de persoanele care au probleme cu cu colesterolul.

Semințele pe care le conține această pâine fac din aceasta o sursă bună de fibre, seleniu și mangan. Dintre sortimentele de pâine existente în prezent pe piață, pâinea 7 semințe poate fi considerată una dintre cele mai sănătoase, putând fi recomandată pentru un stil de viață sănătos.

Câte calorii are pâinea prăjită

Multă lume are impresia că dacă prăjește felia de pâine atunci aceasta va avea mai puține calorii sau va îngrășa mai puțin. Lucru total greșit, spun nutriționiștii!

Caloriile dintr-o felie de pâine prăjită depind doar de tipul de pâine folosită. În momentul în care prăjești pâinea, nu se schimbă aportul caloric. 78% din caloriile unei pâini sunt date de carbohidrați. Aceștia sunt zaharide și în momentul tratării termice se produce caramelizarea.

O felie din astfel de pâine are 8-9 de grame, numărul de calorii pentru 100 de grame de pâine prăjită variind între 358 și 416 de calorii, în funcție pâinea folosită. O sută de grame de pâine prăjită are între 63 și 79 grame de carbohidrati, 9,5 grame și 12,8 grame de proteine și între 5 și 11 grame de fibre.

Cate calorii are painea integral și graham

Pâinea integrală este indicată de nutriționiști pentru dietă. O felie de pâine integral are aproximativ 25 de grame și conține 70 de calorii. Această pâine are 3.47 grame de proteine, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din aportul caloric. Marele avantaj al acestui tip de pâine este cantitatea de fibre, adică aproximativ 1,8 grame.

În ceea ce privește pâinea cu graham, aceasta are 25 de grame și aproximativ 60-65 de calorii.

Adauga un comentariu