Prima pagină » Sanatate » Câte kg trebuie să ai în funcție de înălțime: Cum poți afla greutatea ideală

Câte kg trebuie să ai în funcție de înălțime: Cum poți afla greutatea ideală

03 dec. 2021, 14:45,
BZI.ro, în Sanatate

Greutatea ideală variază în funcție de înălțime, vârstă și constituție. Astfel, pentru a afla câte kg trebuie să ai în funcție de înălțime este necesar întâi de toate să scazi 10 din zecimalele înălțimii tale. De asemenea, este foarte importantă și densitatea oaselor scheletului tău. Din acest motiv, este bine să-ți analizezi imaginea din oglindă pentru a înțelege mai bine câte kg trebuie să adaugi sau de câte trebuie să scapi.

De cele mai multe ori, greutatea corporală este importantă deopotrivă atât pentru bărbați cât și pentru femei. Astfel, în funcție de anumiți parametri, precum înălțimea și vârsta, fiecare persoană trebuie să aibă un anumit număr de kilograme.

femeie care tine mainele in sus in timp ce se cantareste

Pentru a calcula masa corporală trebuie să împarți greutatea corpului în kg la înălțimea în metri la pătrat

Câte kg trebuie să ai în funcție de înălțime: Greutatea recomandată

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu obezitatea, aceasta favorizând instalarea mai multor afecțiuni grave precum diabet, hipertensiunea arterială sau osteoartrită. Astfel, chiar și pierderea de 4-5 kg poate regla nivelul de colesterol sau valorile tensiunii. Pentru a ajunge la kilograme necesare este bine de știut ce greutate trebuie să ai în funcție de înălțime. Aceasta poate fi un criteriu după care să te ghidezi atunci când începi o dietă sau din contra când vrei să adaugi câteva kilograme în plus.

În cazul în care ești de înălțime mică, variind între 1,50-1,60 m, ar trebui să ai greutatea între 45-60 kg. Uneori se întâmplă ca din cauza densității osoase mai mari, să constați că de fapt la 1,50 m, cântărești 59 kg și nu ești grasă. Acest fapt este datorat greutății oaselor.

În cazul în care ai 1,53 m înălțime, trebuie să ai un număr de kilograme care să varieze între 49 și 53 kg. Iar din moment ce ai 1,57-1.60 m, greutatea ta trebuie să ajungă până la 57 kg în cazul femeilor și 62 kg în cazul bărbaților.

persoana care se cantareste

Greutatea recomandată în funcție de înălțime poate fi un criteriu după care să te ghidezi atunci când începi o dietă

Câte kilograme trebuie să cântărească persoanele mai înalte de 1,70 m

Doamnele și domnișoarele care au o înălțime de peste 1,60 m trebuie să cântărească între 50 și 67 kg, iar cele care sunt mai înalte ajungând la 1,70 m, trebuie să mai adauge 2-4 kg.

O înălțime medie este considerată cea de 1,65 m, iar greutatea pe care trebuie să o ai la această înălțime este de 55 kg.

În cazul bărbaților, care au înălțimea de peste 1.70 m, trebuie să aibă o greutate cu 10-12 kg mai mult decât în cazul femeilor, astfel va fi considerat că are greutatea ideală.

grafica mai multe tipuri de silueta a unei femei

Pentru a înțelege mai bine referitor la câte kg trebuie să ai în funcție de înălțime este indicat să apelezi la un medic sau la un antrenor de fitness

De asemenea, pentru a înțelege mai bine referitor la câte kilograme trebuie să ai în funcție de înălțime și vârstă este indicat să apelezi la un medic sau la un antrenor de fitness. Aceștia îți vor spune informații referitor la procentajul de țesut gras din organism sau din contra îți va prescrie unele suplimente alimentare în cazul în care ai kilograme mai puține. Un antrenor fitness te va ajuta cu informațiile despre structura osoasă și ce trebuie să faci pentru a ajunge la greutatea ideală.

O altă modalitate pentru a afla câte kilograme trebuie să ai în funcție de înălțime este indicele de masă corporală. Pentru a calcula masa corporală trebuie să împarți greutatea corpului în kilograme la înălțimea în metri la pătrat.

persoana care vrea sa se cantareasca

Greutatea ideală variază în funcție de înălțime, vârstă și constituție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *