Local

Câte noi îmbolnăviri cu COVID-19 au fost în județul Iași în ultimele 24 de ore

Publicat: 27 ian. 2021
testare anticorpi covid
Bilanț coronavirus 2 februarie 2021

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi,   27 ianuarie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 30858 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 107 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7055 au fost externate (cu 25 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 514.

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 29637 de vaccinări. Pe data de 26 ianuarie 2021 au fost vaccinate 2504 de persoane. Din totalul zilei de ieri, precizam ca 1184 de persoane au fost vaccinate în centrele de faza II. De asemenea, din totalul de 2504,  mentionam ca 1460 de persoane au primit doza I și 1044 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 39 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 27 ianuarie 2021, sunt ocupate 306 de paturi, din care 40 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

 • 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 5 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi la Spitalul Municipal Paşcani
 • 2 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 6 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 12 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă mai sunt libere 9 paturi ATI:

 • 1 pat la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 3 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 1 pat ATI la Spitalul CF Iasi
 • 4 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 334 de paturi:

 • 90 de paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 5 pat la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 30 de paturi la Spitalul Hârlău,
 • 20 paturi la Spitalul de Recuperare,
 • 80 de paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 19 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”
 • 23 paturi la Spitalul Militar
 • 67 de paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele 2 paturi ATI.

5 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele două paturi ATI.

 

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi,               27 ianuarie 2021, un număr de 2085 de persoane se află în izolare, iar 3484 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 31093 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 31928 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

***

A fost aprobată lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din aceste state.

Conform Hotărârii nr. 4 din 19 ianuarie 2021, măsurile intra în vigoare in data de 19 ianuarie 2021, ora 18.00, pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, Elveţia, Liechtenstein, Croaţia, San Marino, Portugalia, Lituania, Danemarca, Georgia, Slovenia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Panama, Palestina, Jersey, Puerto Rico, Olanda, Cipru, Slovacia, Letonia, Estonia, Gibraltar, Marea Britanie, Sint Marteen, Israel, Monaco, Germania, Austria, Columbia, Italia, Polonia, Africa de Sud, Irlanda, Aruba, Spania, Insulele Turks si Caicos, Belarus, Franta, Bonaire Saint Eustatius si Saba, Seychelles, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Canada si Brazilia.

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020, Anexa 3, art. 2, alin. 2, litera a) – l).

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.

***

Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetăţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.

 

***

 

Având în vedere numărul mare de solicitari cu privire la suspendarea temporară a măsurii de carantină, în contextul prevenirii infecţiilor cu SARS-COV-2, precizăm celor interesaţi să transmită pe adresa de e-mail derogari@dspiasi.ro următoarele date necesare:

 • Cerere de suspendare temporară;
 • Date de contact ale solicitantului (nr. telefon, adresa e-mail);
 • Copii ale cărţilor de identitate ale persoanelor pentru care se solicită suspendarea temporară de la măsura carantinării;
 • Data şi, după caz, intervalul orar, la care se intenţionează trecerea prin punctul de frontieră (intrare/ieşire);
 • Punctul de trecere al frontierei tranzitat;
 • Mijlocul de transport folosit (auto personal, nr. de înmatriculare, transport în comun rutier sau feroviar, transport aerian, etc.);
 • Contractul de muncă în afara ţării sau alt document echivalent, după caz;
 • Documente medicale justificative (dacă este cazul);
 • Dovada programare, cu data şi ora, eventual interval orar, la medic pentru investigaţii/tratamente sau proceduri medicale/consultaţii medicale care nu pot fi amânate (dacă este cazul);
 • Documente care să dovedească celeritatea derogării de la măsura carantinării (certificat de deces sau alt document care să justifice solicitarea);
 • Numar de telefon de contact pentru a se putea solicita date suplimentare, dacă este cazul.

***

Recomandarea pentru cetăţeni este să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

În acelaşi timp, începând cu 4 iulie 2020 cetăţenii au la dispoziţie şi linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19.

La nivelul Judeţului Iaşi, numărul de telefon la care se poate apela CJCCI Iaşi, 24/24 ore, este: 0232.256.265.

 

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui  focar Covid-19 în Judeţul Iaşi:

 1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAȘI – SECȚIA EXTERIOARĂ ȘIPOTE PAVILION D AL SECȚIEI CRONICI 2 – 8 pacienți.

     Măsuri:

7 pacienți sunt izolați  și monitorizați  de medicii din spital și o pacientă este internată în Spitalul Sf. Spiridon. Au fost luate măsuri de dezinfecție în spațiile secției.

 

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

 1.   SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ ”N. OBLU” IAȘI – Secția Neurochirurgie 2 – la ultima testare s-au mai confirmat 3 pacienți.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 3 pacienți.

Măsuri:            La ultima testare s-au confirmat încă 3 cazuri. Pacienții sunt izolați fie la domiciliu fie în sectorul COVID al spitalului și monitorizați.

 

 

 

 

Comentarii
 • Judetul IASI este pe primul loc din tara dupa Bucuresti la nr de cazuri active peste 22.000 de cazuri active, intr-un judeti cu oras de resedinta plin de spitale si centre universitare in domeniu.

  Bravo Iasi! Pe podium la acest capitol chiar ca „meritam” sa fim!

Adauga un comentariu