Eveniment-Social

Câţi studenţi şi-au ocupat locurile de cazare la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Publicat: 24 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câţi studenţi şi-au ocupat locurile de cazare la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
Marți, 31 mai 2022, 18.00-20.00, va avea loc o întâlnire online cu Lise GAUVIN (Université de Montréal) pe marginea ultimului său roman, Et toi, comment vas-tu ? (Des femmes-Antoinette Fouque, 2022 [Leméac, 2021])

După prima rundă de cazare la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi s-au ocupat 3.157 de locuri. Peste 1.000 de studenţi care au cerut cazare nu şi-au ridicat dispoziţia. În consecinţă, locurile se vor distribui celor aflaţi pe lista de aşteptare.

Reamintim faptul că festivitatea de deschidere a anului universitar 2021 – 2022 va avea loc luni, 27 septembrie, la UAIC Iași, la ora 11.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”. Evenimentul include și conferința „Himere în educație”, susținută de Daniel P. FUNERIU, consilier la nivel înalt al Uniunii Europene în Republica Moldova.

Rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza, prof. univ. dr. Tudorel Toader a precizat faptul că activitățile didactice se vor stabili de fiecare facultate în parte:

„Activitățile didactice la UAIC, 2021-2022!
Dupa consultarea Senatului, conducerea executiva a UAIC a hotarat ca modalitatea de desfășurare a activităților didactice și de cercetare științifică sa fie stabilita de către conducerea fiecărei facultăți, cu respectarea prevederilor legale și a evoluțiilor epidemiologice!”, a menționat prof. univ. dr. Tudorel Toader.

La Universitatea Tehnică din Iași, studenții, la începutul noului an academic, 2021-2022, vor începe activitatea în sistem hibrid

Pe de altă parte, Universitatea Tehnică din Iași a luat decizia de a începe activitatea academică în sistem hibrid. Vorbim despre faptul că laboratoarele și seminariile se vor desfășura în fizic iar cursurile se vor desfășura în sistemul on-line:

„În mod cert, fiind vorba despre o universitate prin excelență cu aplicabilitate practică, nu putem comuta activitățile în întregime on-line. În plus, experiența anului trecut, în care am avut doar șase cazuri de infectare în rândul studenților cazați în Campusul «Tudor Vladimirescu» și nu am fost nevoiți să suspendăm activitățile on-site ale niciunei facultăți, ne face încrezători că vom putea să ne protejăm și în acest an”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Universitatea de Științele Vieții din Iași și-a început deja activitatea academică

Universitatea de Științele Vieții din Iași a început deja activitatea academică. Deschiderea oficială pentru anul academic 2021-2022 a avut loc pe data de 20 septembrie 2021 în Aulă Magna „Haralamb Vasiliu”, proaspăt reabilitată și modernizată. Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la festivitate au participat un număr restrâns de cadre didactice și studenți.

Sistemul în care USV Iași își va desfășura activitatea este unul față în față. Toți studenții vor participa în mod fizic la cursuri, seminarii și laboratoare.

Adauga un comentariu