Cancan ultimă oră

Cauza morții actorului Alexandru Arșinel. Ce au scris medicii legiști pe certificatul de deces

Publicat: 04 oct. 2022
Cauza morții actorului Alexandru Arșinel. Ce au scris medicii legiști pe certificatul de deces
Maestrul Alexandru Arșinel s-a stins din viaţa pe 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani

Maestrul Alexandru Arșinel s-a stins din viaţa pe 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Regretatul artist se afla internat la Spitalul Universitar din Bucureşti, iar medicii nu au reuşit să-l mai salveze! Medicii legişti au anunţat cauza decesului îndrăgitului actor!

Chinuit de mai multe afecțiuni cronice, cu o sănătate șubredă după transplantul de rinichi la care a fost supus în urmă cu mai mulți ani, maestrul a contactat și Covid 19, declarând la momentul respectiv că a scăpat în viață, datorită vaccinului.

Cauza morții actorului Alexandru Arșinel

Maestrul ne-a părăsit, pe 29 septembrie, la 83 de ani, fiind internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului e Urgență Florească, din București. Cu siguranță, vârsta înaintată și-a spus cuvântul. Regretatul actor fusese internat de familie la un centru de îngrijire a vârstnicilor, însă, copiii acestuia au fost îngroziți de faptul că tatăl lor fusese neglijat.

De la acel centru, Alexandru Arșinel a ajuns direct la spital, fiind în pericol de moarte. Pe certificatul de deces al actorului, medicii legiști ar fi trecut stop cardio-respirator, provocat de insuficiența cardiacă și respiratorie.

Actorul era intubat, iar faptul că inima și plămânii nu i-au mai funcționat ar putea fi rezultatul unui cumul de factori, Alexandru Arșinel suferind de mai multe boli cronice. În 2013, maestrul a fost supus unui transplant de rinichi, fiind nevoit să urmeze un tratament până la finalul vieții. Diabetul i-a pus, de asemenea probleme, actorul ajungângând din nou pe masa de operație pentru o intervenție chirurgicală pe cord.

Acesta nu se mai putea deplasa, fiind imobilizat într-un scaun rulant. Complicațiile apărute în urma Covid 19 i-au afectat, probabil, și plămânii, Alexandru Arșinel având dificultăți de respirație și vorbire, după cum se poate observa în ultimele interviuri sau apariții.

Conform sursei citate, maestrul ar fi fost intubat și ventilat, iar medicii de la Floreasca s-au mobilizat pentru a-l resuscita, fără rezultate, timp de zeci de minute.

Alexandru Arșinel a vorbit despre sfârșitul său!

În anul 2017, după ce Stela Popescu a decedat, Alexandru Arșinel și-a adunat toate puterile și a făcut o serie de declarații, vorbind chiar despre sfârșitul său.

Întrebat dacă are vreun regret atunci când se gândește la momentul trecerii în neființă, marele actor a răspuns atunci sincer și a spus că nu regretă absolut nimic din ceea ce a făcut de-a lungul vieții, asta pentru că s-a bucurat de numeroase reușite și, chiar dacă nu a fost fără de greșeli, a fost el în tot ceea ce a făcut.

De asemenea, la momentul interviului, Arșinel vorbea cu umor despre sfârșitul său, mărturisind că nu are nici cea mai mică temere în ceea ce privește acel moment.

„Regret? Știi ceva?! N-am regret. Sunt mofturi. Faptul că am reușit să realizez multe lucruri, faptul că am reușit să ies din multe cumpene și încurcături demonstrează niște reușite.

Să regret reușitele? Să regret faptul că am trecut peste niște lucruri care constituiau niște frâne în viața mea? Nu regret nimic, chiar dacă am greșit am fost eu.(…) Am văzut că se poate să-l păcălești, am avut vreo 3 momente în care l-am păcălit. Cu umor se fentează mai ușor”, declara Alexandru Arșinel, în cadrul emisiunii WOWbiz, în urmă cu 5 ani.

Tot atunci, Alexandru Arșinel a fost întrebat de ce își vede sfârșitul pe scenă, iar răspunsul lui a fost unul pe cât se poate de emoționant.

„Acolo mi-ar plăcea. Copacii mor în picioare, cred că și artiștii.(…) Ne naștem cu gura până la urechi, țipând, și când plecăm, cel puțin eu îmi iau angajamentul să zâmbesc. Am avut o viață superbă. Un om care a trecut aproape prin toate”, a mai spus Alexandru Arșinel.
Adauga un comentariu