Sanatate

Ce este bromhexin și la ce folosește. Cum se administrează și care sunt reacțiile adverse

Publicat: 17 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce este bromhexin și la ce folosește. Cum se administrează și care sunt reacțiile adverse
Afecțiunea caracterizează inflamația membranei mucoase a bronhiilor, bronhiolelor și traheei

Multe persoane se întreabă ce este bromhexin și la ce folosește acest medicament. Medicamentul este un derivat sintetic al ingredientului activ derivat din plante vasicina. Are efect secretolitic și secretomotor în regiunea tractului bronșic, având ca rezultat creșterea secreției bronșice.

Bromhexin reduce vâscozitatea mucusului, sputa, și stimularea activității epiteliului ciliat, care favorizează mișcarea mucusului prin tractul respirator. Bromhexina subțiază mucusul și facilitează eliminarea acestuia din plămâni. Are un efect expectorant și slab antitusiv. Acesta reduse semnificativ durerea din piept și spate. Siropul cu gust plăcut face recepția convenabilă chiar și pentru cei mai mici. Efectul clinic se manifestă după 2-5 zile de la începerea tratamentului cu medicamentul.

femeie care sta asezata pe pat si se tine de gat
Medicamentul se ia pe cale orală, după masă, fără a mesteca, cu mult lichid

Ce este bromhexin și la ce folosește. Ce afecțiuni tratează acest medicament

Acest sirop tratează tranhebronșita. Afecțiunea caracterizează inflamația membranei mucoase a bronhiilor, bronhiolelor și traheei. De asemenea, medicamentul este extrem de eficient în cazul unei bronşite. Diverse etiologii, inclusiv bronșită complicată de bronșiectazie.

Mulți specialiști prescriu medicamentul pacienților bolnavi de pneumonie, acută și cronică, precum și pentru fibroză chistică. Afecțiunea se caracterizează prin deteriorarea glandelor de secreție externă, încălcări severe ale funcțiilor sistemului respirator. De asemenea, siropul poate trata astmul bronșic și tuberculoza pulmonară.

femeie care sta la masa si tuseste
Mulți specialiști prescriu medicamentul pacienților bolnavi de pneumonie, acută și cronică, precum și pentru fibroză chistică

Medicamentul nu trebuie administrat de persoanele care suferă de hipersensibilitate la componentele medicamentului. De asemenea, medicamentul este interzis în perioada de sarcină și alăptare, precum și pentru persoanele care suferă de ulcer peptic, în stadiul acut. Medicamentul nu trebuie administrat copiilor în vârstă de până la 3 ani. Intoleranța ereditară la fructoză, deoarece medicamentul conține sorbitol. Astfel, persoanele care suferă de intoleranță la fructoză nu trebuie să administreze bromhexin.

Medicamentul se ia pe cale orală, după masă, fără a mesteca, cu mult lichid. Acesta se administrează la fel precum dexametazona. Medicamentul poate fi administrat de adulți și adolescenți peste 14 ani. În doză de 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, aproximativ 24-48 mg/zi. Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, precum și pacienții cu o greutate mai mică de 50 kg trebuie să administreze un comprimat de 3 ori pe zi, aproximativ 24 mg/zi.

Cum se ia medicamentul și în cât timp acesta este absorbit de organism

În caz de afectare a funcției renale sau hepatice, intervalele dintre doze trebuie crescute sau doza trebuie redusă. Cu privire la această problemă, ar trebui să te consulți cu medicul tău. Bromhexina nu trebuie luată mai mult de 4-5 zile fără consultarea medicului tău. Durata de utilizare este stabilită individual și depinde de indicațiile și evoluția bolii. În cazul în care cornetele nazale sunt mărite atunci trebuie să întrerupi administrarea medicamentului.

medic care asculta plamanii unei femei prin stetoscop
Bromhexina subțiază mucusul și facilitează eliminarea acestuia din plămâni

Bromhexin stimulează sinteza surfactantului de către pneumocitele alveolare de ordinul doi. Acest lucru contribuie la separarea mucusului bronșic în fazele de gel și cenușă, drept urmare adezivitatea acestuia scade și clearance-ul mucociliar este restabilit.

De asemenea, medicamentul previne aderența cililor epiteliului ciliat. În plus, medicamentul acționează asupra glandelor bronșice, stimulând producția de polizaharide neutre și provocând eliberarea de enzime lizozomale. De asemenea, acesta contribuie la desfundarea nasului la copii.

Astfel, prin reducerea aderenței mucusului bronșic, crește indirect transportul mucociliar, care, în combinație cu secreția crescută de glicoproteine, determină un efect expectorant pronunțat al medicamentului. Bromhexina are, de asemenea, un efect antitusiv independent.

Din moment ce cunoști ce este bromhexin și la ce folosește este bine să știi că după administrare orală, medicamentul este aproape complet absorbit în 30 de minute. Metabolizat în ficat, acesta este demetilat și oxidat. Biodisponibilitatea în timpul trecerii primare prin ficat este individuală, aproximativ 20%. Concentrația maximă în sânge este atinsă la aproximativ o oră după ingestie. Timpul maxim de înjumătățire al medicamentului este de 15 ore.

barbat care tine in mana un inhalator tinandu-se de piept
Bromhexin reduce vâscozitatea mucusului, sputa, și stimularea activității epiteliului ciliat
Adauga un comentariu