Prima pagină » Sanatate » Ce este dieta cu pepene roșu? Cura de slăbire perfectă pentru detoxifiere

Ce este dieta cu pepene roșu? Cura de slăbire perfectă pentru detoxifiere

31 mai 2024, 14:08,
BZI.ro, în Sanatate

Pepenele roșu sau lubenița, așa cum mai este cunoscută, este unul dintre cele mai apreciate fructe în sezonul cald. O dietă bazată pe acest fruct nu doar că te poate ajuta să slăbești, ci și să scapi de kilogramele în plus.

Dieta cu pepene roșu este ideală mai ales pentru sezonul cald. Zeomos dar și dulce, acesta poate să creeze rapid o stare de sațietate, dar poate oferi și organismului nutrienții necesari, având un raport caloric mic. Mai mult de atât, mulți nutriționiști recomandă pepenele roșu ca pe un aliment de nelipsit în curele de detoxifiere.

Dieta cu pepene roșu

Pe lângă gustul dulce și proprietățile benefice pentru organism, pepenele roșu este un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele. Așadar, dieta cu pepene roșu ar trebui să fie preferată oricărei persoane care dorește să scape de câțiva centimetri din talie. Un alt avantaj al dietei cu pepene roșu este că ajută la detoxifierea organismului. Miezul pepenelui conține aproximativ 90% apă și are proprietăți uimitoare atât dietetice, cât și diuretice, care te pot ajuta la o funcționare optimă a organismului. Datorită conținutului mare de apă, pepenele roșu este recomandat pentru funcționarea normală a rinichilor și a aparatului urinar.

Dieta cu pepene roșu nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet sau de pietre la rinichi. Pepenele roșu este recomandat pentru durerile musculare și febra musculară. În urma unui studiu, s-a demonstrat că sucul de pepene roșu reduce intensitatea durerilor musculare, dacă este consumat după finalizarea exercițiilor fizice.

Substanțele nutritive găsite în pepenele roșu:
– Magneziu și potasiu, săruri importante pentru organism.
– Licopen, o substanță cu rol important în neutralizarea radicalilor liberi.
– Fibre, beta-caroten și acid folic.

O cantitate de 100 de grame de pepene roșu conține următoarele valori nutriționale: 30 de calorii, 91,5 g apă, 7,55 g carbohidrați, 0,4 g fibre, 6,2 g zahăr, 0,61 g proteină.

Meniul pe zile pentru această dietă

Atenție! Înainte să începi această dietă sau oricare alta dietă, consultă mai întâi un medic de familie sau un medic specialist pentru a te sfătui.

Regimul sau dieta cu pepene roșu este una în două etape. În prima etapă, consumi doar pepene roșu pe toată durata zilei timp de 5 zile consecutive. La sfârșitul acestei prime etape ar trebui să pierzi în jur de 3 sau 5 kg. Cea de-a doua etapă durează în jur de 10 zile, timp în care corpul se stabilizează. Astfel, specialiștii recomandă ca în această perioadă să introduci în dietă cele trei mese principale și chiar o gustare dacă îți permite raportul caloric.

Mic dejun: Un bol de cereale integrale cu lapte sau o felie de pâine integrală cu o felie subțire de brânză.

Gustare: Câteva felii de pepene roșu.

Prânz: 200 de grame de pește, pui sau vită la grătar cu garnitură de salată asortată. În salată se poate adăuga o lingură de ulei de măsline pentru a oferi un gust plăcut și pentru a ajuta digestia.

Cină: Pepene roșu la discreție.

Aceasta este doar un model pe care vă puteți baza. Consultați un dietetician pentru a vedea exact câte calorii aveți nevoie și ce fel de regim vi se potrivește.

Dieta cu pepene roșu este ideală mai ales pentru sezonul cald. Zeomos dar și dulce, acesta poate să creeze rapid o stare de sațietate, dar poate oferi și organismului nutrienții necesari, având un raport caloric mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *