Boli si tratamente

Ce inseamna cand ti se zbate ochiul stang sau drept? Tremurul pleoapelor: cand este sinonim cu boala

Publicat: 18 mai 2021
femeie care se uita in oglinda
Ce inseamna cand ti se zbate ochiul stang sau drept?

Fiecare dintre noi a experimentat cel putin o dată acest fenomen ciudat care trece la fel de repede cum s-a produs: tremurul pleoapelor. Ce inseamna cand ti se zbate ochiul stang sau drept? Se intalnește în principal la persoanele cu somn rău, persoanele stresate sau care petrec prea mult timp în fața ecranelor. Dar cand tremurul pleoapelor este sinonim cu boala?

Pleoapele protejează instant ochii de agresiunile externe, cum ar fi praful sau lumina, și participă la curățare. Acestea sunt două straturi de piele, acționate de mușchi. Desigur, se pot infecta și inflama, dar în general nu reprezintă o problemă.

Ele servesc chiar și ca mijloc de semnalizare printr-o clipire. Dar ceea ce poate fi un semn distinctiv fermecător devine de-a dreptul neplăcut atunci când pleoapele încep să tremure fără nici un motiv și necontrolat. Aceasta este ceea ce medicii numesc „blefarospasm”.

Medicii au analizat cauzele acestui semn, care uneori pot fi foarte dureroase. În majoritatea cazurilor, iar acest lucru este destul de eficient, aceștia recomandă odihna, trararea cu magneziu, evitarea ecranelor. Dacă disconfortul este semnificativ, ședințele de relaxare sau chiar psihoterapia au rezultate bune. Dar sunt în contradicție unul cu celălalt atunci când clipirea necuvenită și necontrolată este sinonimă cu apariția unui atac de spasmofilie.

Spasmofilia, supusă dezbaterii

Spasmofilia afectează in special femeile cu un profil psihologic a cărui caracteristică comună este o receptivitate puternică la stres. Atacul spasmofiliei este precedat de un sentiment de disconfort. Pacientul simte senzații de furnicături în mâini, picioare și în jurul buzelor. Se produc zvâcniri ale pleoapelor, urmate de palpitații și senzație de sufocare, care pot duce la un mare disconfort sau chiar la leșin.

Spasmofilia a fost mult timp numită „tetanie”. Simptomele sunt aceleași, dar în cazul tetaniei, există o scădere a calciului în sânge. Când cunoaștem rolul calciului în contracția musculară, înțelegem apariția crampelor. Dar spasmofilia este o tetanie de calciu normală și, prin urmare, nu poate beneficia de tratamentul eficient al acestei tetanii.

De ce sunt divizați medicii?

Ei bine, pentru că, spre deosebire de tetanie, nu există nici o cauză biologică sau semn și spasmofilia apare adesea în condiții stresante. Însoțitorii de zbor sunt conștienți de aceste evenimente și știu că de cele mai multe ori, izolarea, calmul și prezența liniștitoare a unui medic permit crizei să se oprească foarte repede.

Tags:
Adauga un comentariu