Local

Ce înseamnă certificarea BREEAM Excellent pentru o locuință

Publicat: 11 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce înseamnă certificarea BREEAM Excellent pentru o locuință

În contextul unei urbanizări accelerate și a unui nivel ridicat de poluare, sustenabilitatea a devenit un criteriu extrem de important de care trebuie să se țină cont în dezvoltarea proiectelor rezidențiale. Studiile arată că, pe lângă un impact major asupra mediului înconjurător, clădirile tradiționale (care nu sunt construite conform unor norme de sustenabilitate) au un impact negativ și asupra sănătății oamenilor și asupra calității vieții.

La nivel internațional, cel mai important instrument de evaluare a sustenabilității proiectelor masterplan, infrastructură și clădiri este BREEAM. Acesta are mai multe niveluri de certificare, nivelul Excellent atestând un standard foarte ridicat de sustenabilitate. În Iași se construiește un ansamblu rezidențial la acest standard: Greenfield Copou.

Clădirile proiectate conform standardelor BREEAM Excellent au un impact redus asupra mediului, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de energie, și un impact major în îmbunătățirea calității locuirii. Greenfield Copou întrunește încă din faza de proiectare o serie de caracteristici care contribuie la sănătatea și bunăstarea rezidenților.

Spații verzi și facilități care contribuie la starea de bine (wellbeing)

Aflat în cea mai verde și frumoasă zonă a Iașului, Greenfield Copou include spații verzi ample, de 15.000 mp. Acestea vor include alei pietonale, zone de relaxare și locuri de joacă pentru copii. Oaza de verdeață din cadrul complexului asigură o calitate foarte bună a aerului, confort vizual (este dovedit faptul că verdele natural ajută la starea de bine și reducerea stresului) și încurajează plimbările, cu efect pozitiv asupra sănătății rezidenților. În plus, rezidenții vor beneficia de piscină interioară și centru de fitness & spa pentru menținerea sănătății și a stării de bine.

Cu același scop de a spori confortul vizual, dar și de a eficientiza consumul de energie, în cadrul proiectului vor fi implementate tehnologii de iluminare eficiente pe bază de LED și senzori de prezență.

Pe lângă eficiența energetică a clădirilor și amprenta de carbon redusă a acestora, pentru a reduce poluarea din cadrul ansamblului, parcarea pentru rezidenți va fi în întregime subterană, astfel că nu va exista trafic auto în interiorul complexului. În plus, Impact Developer & Contractor încurajează soluțiile de transport nepoluante, alocând stații de încărcare pentru mașinile electrice în proporție de cel puțin 20% din locurile de parcare. Ansamblul va fi dotat și cu piste pentru biciclete.

Un aer mai curat și în interior

Complet sustenabil, Greenfield Copou asigură un mediu optim de viață și în interior. Fiecare apartament beneficiază de lumină naturală din plin datorită spațiilor vitrate mari, cu efecte pozitive asupra sănătății și bunăstării locuitorilor. Un alt element deosebit de important este aerul din interior, care în cazul construcțiilor clasice (ne-ecologice) poate avea de suferit din cauza materialelor folosite. De cele mai multe ori, acesta este poluat de substanțele chimice folosite pentru vopsea sau chiar și pentru izolație. În Greenfield Copou, materialele folosite, împreună cu un sistem de ventilație naturală, asigură o calitate foarte bună a aerului din interior. Iar pentru un plus de confort, apartamentele dispun de un sistem smart pentru un control precis al temperaturii în fiecare cameră.

Costuri de mentenanță scăzute

Calitatea construcției va contribui de asemenea la eficientizarea consumului de resurse, fiind alese soluții prietenoase cu mediul înconjurător care asigură confortul rezidenților indiferent de anotimp. Fiecare clădire din Greenfield Copou va avea nu doar un consum de energie redus, ci și de apă, pe toată durata de viață a acesteia. Acestea se traduc în costuri de mentenanță mai mici.

Așadar, optând pentru achiziția unui apartament într-o clădire certificată BREEAM Excellent din Greenfield Copou vei beneficia de:

  • Siguranță – materialele folosite sunt durabile, clădirile având o durată de viață mai mare
  • Costuri de mentenanță reduse, datorită eficientizării consumului de energie și de apă
  • Aer mai curat, atât la exterior, cât și la interior
  • Confort termic și vizual
  • Stil de viață sănătos
  • Aprecierea locuinței în timp – Construcțiile durabile sunt mai valoroase, având costuri mai mici de exploatare și mentenanță. Calitatea lor superioară fiind evidentă pentru proprietari, chiriași și utilizatori, acestea sunt mai ușor de vândut sau închiriat. Și în România, cererea pentru locuințe certificate este în continuă creștere.

Poți afla mai multe informații despre noul ansamblu rezidențial și despre standardele de sustenabilitate la care va fi dezvoltat, la biroul de vânzări Greenfield Copou din Moldova Center sau la numărul de telefon 0729.100.000.

 

 

 

Adauga un comentariu