Sport

Ce lovitură pregătește Pablo Cortacero! Constantin Budescu, principala țintă a lui Dinamo București

Publicat: 15 aug. 2020
După ce a preluat Dinamo București, noul finanțator Pablo Cortacero vrea să-l aducă pe Constantin Budescu la echipă.
Constantin Budescu ar putea fi noul transfer al echipei Dinamo București.

Mijlocașul Constantin Budescu este principala țintă a lui Dinamo București, după ce clubul a fost preluat de Pablo Cortacero.

Dinamo București are acum un nou acționar majoritar, Pablo Cortacero, iar primul transfer pregătit de omul de afaceri spaniol ar fi Constantin Budescu!
Ajuns la 31 de ani, mijlocașul legitimat la Astra Giurgiu se află în capul listei de achiziții. Pablo Cortacero vrea să reformeze lotul în această perioadă scurtă, până la startul noului sezon, iar un astfel de transfer le-ar da mari speranțe suporterilor.
Conform Doar Dinamo, Constantin Budescu este principala țintă a noului patron de la club. Budescu a revenit în România în august 2018, de la Al Shabab, iar de atunci joacă pentru Astra Giurgiu. În România, Budescu a mai evoluat pentru Petrolul și FCSB. În sezonul precedent, Budescu a strâns 20 de meciuri oficiale, reușind să înscrie șase goluri și să paseze decisiv în nouă rânduri.

Cine e Pablo Cortacero, noul finanțator al lui Dinamo! Ce afaceri are și ce cluburi a vrut să mai cumpere

Pablo Manuel Fernandez Cortacero, noul finanțator al lui Dinamo, conduce grupul Nazasur SL din Granada, înființat acum 17 ani si care se ocupă în principal cu imobiliare.
Noul șef al lui Dinamo, a ajuns la un numitor comun cu Ionuț Negoiță, este un spaniol cu afaceri în industria imobiliară, care a jucat fotbal doar la nivel de amatori, la Afarte Industrial. Pablo a mai condus pentru o vreme un club, dar de amatori, din Spania, CD Imperio.
Înainte de a o prelua pe Dinamo, Cortacero a mai avut două tentative de preluare a unor cluburi spaniole cu nume: Almeria și Getafe.

Implicarea lui la Almeria a părut serioasă în iunie 2018 în presa de specialitate din Spania, dar mai apoi clubul la care a antrenat și Costel Gâlcă a dezmințit informația despre trecerea în proprietatea lui Cortacero. Între timp, UD Almeria, club de tradiție în Spania, a ajuns pe mâna lui Turki Al-Sheikh, un influent om de afaceri din Arabia Saudită. În timpul negocierilor pentru preluarea clubului Almeria UD, Cortacero explica:

„Intenția mea este clară si vreau să se concretizeze. Deținem un proiect sportiv foarte solid si profesional, capabil să readucă speranța fanilor, una de care e nevoie la nivelul primei ligi iberice”.

Ce antrenor spaniol vrea să aducă Pablo Cortacero la Dinamo. L-a pregătit pe Florin Andone

În 2018, pe vremea când intenționa să cumpere clubul Almeria, Pablo Cortacero voia să-l pună antrenor pe Jose Luis Oltra (51 de ani), care în prezent este liber de contract. Cortacero a negociat și cu Cosmin Contra, dar discuțiile ar fi intrat în impas, astfel că și Jose Luis Oltra ar putea fi o soluție pentru banca lui Dinamo.
Cert este că Gheorghe Mulțescu nu va conduce echipa și în sezonul 2020/2021, iar Pablo Cortacero caută un nou tehnician. Jose Luis Oltra este născut la Valencia și în acest sezon a antrenat-o pe Racing Santander, echipă retrogradată în Liga 3 de pe ultima poziție.
Jose Luis Oltra a petrecut în medie un an la fiecare echipă pe care a antrenat-o. Cel mai mult a stat la CD Tenerife, între 2007 și 2010. Sistemul favorit al spaniolului este 4-2-3-1.

Jose Luis Oltra l-a antrenat pe Florin Andone

Ca fotbalist, Jose Luis Oltra a evoluat timp de 14 ani în ligile inferioare din Spania, pe post de mijlocaș. S-a retras în 2001, la vârsta de 32 de ani, după care s-a apucat de meseria de antrenor.
În 2012, Jose Luis Oltra a promovat cu Deportivo La Coruna în Primera Division.
Florin Andone l-a apreciat foarte mult pe Jose Luis Oltra în perioada petrecută la Cordoba:

„Vreau să clarific, relația mea cu Jose Luis Oltra este spectaculoasă. O plăcere autentică și o mândrie să-l am antrenor. Învăț foarte multe de la el”, spunea Andone, în 2016.

De-a lungul carierei, Jose Luis Oltra a mai antrenat Levante, CD Tenerife, Almeria, Deportivo La Coruna, Mallorca, Recreativo Huelva, Cordoba și Granada. Jose Luis Oltra l-a antrenat pe Florin Andone la Cordoba, unde românul a impresionat și a obținut un transfer la Deportivo.
Pablo Cortacero visează ca în viitorul apropiat să câștige titlul cu Dinamo.

Adauga un comentariu