Titlurile zilei

Ce minuni a văzut preotul Ioan Olăeru la pacienții cu COVID-19, în stare critică, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași: „Numai Dumnezeu putea face acest miracol!” Medicii au rămas uimiți (EXCLUSIV)

Publicat: 05 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce minuni a văzut preotul Ioan Olăeru la pacienții cu COVID-19 în stare critică de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași Numai Dumnezeu putea face acest miracol Medicii au rămas uimiți EXCLUSIV
Preotul Ioan Olăeru a văzut miracole după ce a dat Sfânta Împărtășanie pacienților cu COVID-19 în stare critică

Ce minune a văzut preotul după ce a dat Sfânta Împărtășanie pacienților cu COVID-19 în stare critică. Deși medicii nu le mai dădeau nicio șansă acestor bolnavi, preotul a văzut minuni după ce le-a dat Sfânta Împărtășanie. Ioan Olăeru, preot misionar la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, povestește situații uluitoare din saloanele unde sunt îngrijiți pacienții cu COVID-19

Preotul misionar Ioan Olăeru, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, povestește miracolele pe care le-a văzut în saloanele pacienților cu COVID-19 în stare critică. Preotul povestește că, după ce a dat Sfânta Împărtășanie unor pacienți cu coronavirus în stare critică, aceștia și-au revenit. În salonul de spital toți medicii au muțit. Nimănui nu-i venea să creadă că, în momentul în care se pregăteau să anunțe decesul, pacientul a strâns puternic de mână preotul și și-a revenit. În fiecare zi, preotul Ioan Olăeru, îmbrăcat în combinezon, cu vizieră și mănuși, se plimbă prin saloanele spitalului și discută cu pacienții cu coronavirus care și-au pierdut speranța că vor mai trăi.

Preotul Ioan Olăeru: „Din luna martie, m-am îmbrăcat în combinezon, mi-am pus vizieră și mănuși și am intrat în spital”

De la începutul pandemiei de coronavirus, preotul misionar Ioan Olăeru a intrat în saloanele pacienților cu COVID-19, fără nicio frică. A știut că bolnavii au nevoie să simtă că Dumnezeu le este aproape prin intermediul unui preot și de aceea nu a dat niciun pas înapoi.

„Din luna martie, m-am îmbrăcat în combinezon, mi-am pus vizieră și mănuși și am intrat în spital. Am stat de vorbă cu pacienți cu coronavirus, i-am spovedit și i-am împărtășit, am sfințit saloanele și le-am arătat că Dumnezeu le este aproape. Am intrat în salonul pacienților cu COVID-19 în stare critică și i-am împărtășit. Când nimeni nu credea că mai au vreo șansă, când au luat din Sfânta Împărtășanie și-au revenit. Numai Dumnezeu putea face acest miracol! Am simțit și am văzut că Sfânta Împărtășanie le-a prelungit viața. Nimeni nu a murit imediat după ce s-a împărtășit, dar, din păcate, unora nu li s-a prelungit viața decât cu 1-2 săptămâni”, povestește Ioan Olăeru, duhovnic misionar la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Oameni care nu au primit niciodată Sfânta Împărtășanie i-au cerut preotului să-i spovedească pentru a intra în Ceruri cu sufletele curate

Pacienți cu COVID-19 din spital care nu au mers niciodată la spovedanie și nu s-au împărtășit, aflați în suferință, au cerut Sfintele Taine și și-au pus nădejdea în Dumnezeu. Aceștia solicită preotului Ioan Olăeru să îi ierte de păcate și să-i împărtășească.

„Oamenii din spital au nevoie să fie încurajați. Preotul este cel care îi ajută sufletește pe oameni să treacă mai ușor peste boală. Am întâlnit pacienți în spital care nu se spovediseră niciodată și nici nu primiseră Sfânta Împărtășanie. Ei au înțeles acum, la suferință, că trebuie să se împărtășească pentru a se apropia de Hristos, pentru a primi putere să se ridice. Împărtășania face minuni, iar spovedania îi eliberează de gândurile negre. O altă problemă a pacientului din spital este însingurarea. Când este singur, omul se luptă cu el și gândurile lui. Eu îi învăț să se gândească la familie, la prieteni și la viața frumoasă pe care o vor avea când vor ieși din suferință”, mai spune preotul Ioan Olăeru.

Părintele Ioan Olăeru: „Înainte de Paște, pacienții cu COVID-19 erau văzuți ca niște ciumați”

Preotul Ioan Olăeru povestește faptul că cea mai grea perioadă din spital a fost cea de dinainte și după Paște. Pacienții cu coronavirus ascundeau rudelor și prietenilor că sunt infectați cu coronavirus, din frica de a nu fi judecați. Misiunea preotului a fost de a le explica că a fi bolnav nu este o rușine și că, prin boală, Dumnezeu le transmite că trebuie să fie mai smeriți.

„Cea mai grea perioadă din spital a fost înainte și după Paște. Oamenii pe care îi vizitam erau sunați de rude și prieteni și le ascundeau că sunt infectați cu COVID-19. Erau atunci văzuți ca niște ciumați. Le-am explicat atunci că, prin boală, Dumnezeu nu ne pedepsește, ci ne întoarce către El, vrea să fim, poate, mai smeriți. Nu îi pot spune unui bolnav că suferă că l-a bătut Dumnezeu, că este păcătos. Le-am explicat pacienților de multe ori că ura, stresul, gândurile rele îi îmbolnăvesc, și nu Hristos. Mântuitorul Hristos intervine în boala pacientului doar pentru a-l ajuta să treacă mai ușor peste”, adaugă preotul misionar Ioan Olăeru.

Situație amuzantă: Un pacient cu coronavirus a crezut că preotul a fost trimis în spital de către soția lui pentru că este pe moarte

Așa cum povestește preotul Ioan Olăeru, în spital a avut parte și de situații pe care le-a privit ca fiind amuzante. Preotul a povestit redactorilor BZI despre un pacient care a crezut că soția lui i-a trimis duhovnicul să-l împărtășească pentru că îl credea pe moarte. Bărbatul s-a înfuriat și și-a sunat nevasta. I-a cerut explicații, dar ulterior a aflat adevărul.

„Este vorba despre un pacient care, cu jumătate de oră înainte de a intra eu în salonul lui, a primit un pachețel de la nevastă. Acesta a crezut că eu am fost trimis de soție pentru a-l spovedi înainte de moarte. A sunat-o și i-a cerut explicații. Femeia i-a spus că nu are de-a face cu venirea mea în salonul lui. A fost necesar ca asistenții să-i explice că eu sunt preotul spitalului ca să mă creadă. A fost o situație amuzantă, dar care ne-a transformat în cei mai buni prieteni. Acest pacient nu se spovedise decât o dată în viața lui, iar de la întâlnirea noastră a devenit un prieten bun al Bisericii”, mai spune preotul Ioan Olăeru de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Preotul, luptător fruntaș în bătălia cu COVID-19 alături de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

În fiecare zi, de la ora 6-7 dimineața și până după prânz, preotul Ioan Olăeru stă de vorbă cu pacienții. Se îmbracă în combinezon, își pune un tifon la gât și intră în salonul bolnavului. Nu se poate îmbrăca în straiele preoțești, dar asta nu-l împiedică să fie alături de cei aflați în suferință. A luptat în linia întâi alături de medici, încă de la începutul pandemiei de COVID-19.

„În fiecare zi merg câteva ore și stau de vorbă cu pacienții din spital. Alteori, sfințesc pavilioanele, îi împărtășesc și-i spovedesc. Nu-mi pot lua cu mine cărțile de rugăciune, dar le știu pe de rost și astfel aduc Biserica aproape de bolnav. Lucrez împreună cu psihologul spitalului și, împreună, avem grijă de bunăstarea pacientului infectat cu coronavirus. Nu este ușor pentru nimeni, dar acum suntem cu toții mai relaxați decât în luna martie. Cu Dumnezeu în suflet și în gând vom putea trece cu bine peste toate. Tot ceea ce ne transmite Dumnezeu prin această pandemie, este să fim mai smeriți”, încheie preotul Ioan Olăeru.

Adauga un comentariu