Prima pagină » Radio » Actualitate » Ce naționalitate are Alexandre Eram, soțul Andreei Esca. După nume e francez, dar s-a născut în America

Ce naționalitate are Alexandre Eram, soțul Andreei Esca. După nume e francez, dar s-a născut în America

08 nov. 2023, 10:27,
BZI.ro, în Radio

Toată lumea crede că Alexandre Eram, soțul Andreei Esca, este francez, practic asta sugerând chiar numele lui. Cu toate acestea, el s-a născut peste Ocean și a copilărit în Michigan, ulterior familia sa mutându-se în Franța. Ce-i drept, mama lui Alexandre Eram este de naționalitate franceză, însă tatăl lui este armean.

Andreea Esca și Alexandre Eram s-au căsătorit în 2000 și au doi copii împreună, pe Alexia și Aris. Afaceristul are naționalitate franceză, acesta locuind multă vreme în „hexagon”, chiar dacă s-a născut și a copilărit în Michigan – SUA. De fapt, mama acestuia este franțuzoaică, iar tatăl său, armean, a fost un celebru arhitect.

Ce naționalitate are Alexandre Eram, soțul Andreei Esca

Andreea Esca s-a căsătorit în urmă cu 23 de ani cu afaceristul francez Alexandre Eram. Evident în urma mariajului, jurnalista a obținut și ea cetățenia franceză. Mai mult, vedeta a păstrat o legătură aparte cu Ambasada Franței din România. Astfel, Andreea Esca este deseori invitată la evenimentele organizate de această instituție.

Alexandre Eram, în vârstă de 53 de ani, s-a născut în Statele Unite ale Americii și a crescut într-un cartier din Michigan. Câțiva ani mai târziu, familia sa a luat decizia de a se muta în Franța, mama lui fiind franțuzoaică, iar tatăl lui, un arhitect armean.

Andreea Esca și Alexandre Eram s-au cunoscut la o petrecere în România, iar povestea lor de dragoste durează și în ziua de astăzi. Potrivit, știristei de la Pro TV, a durat destul de mult până aceasta a reușit să-i intre în grații. Atunci când l-a cunoscut, Alexandre era implicat într-o relație, însă în cele din urmă au ajuns să formeze un cuplu. Iar nunta celor doi, care a avut loc pe 29 aprilie 2000, a fost evenimentul monden al anului şi a fost considerată de mulţi una de poveste.

În familia Esca – Eram se vorbește franceza și româna

Fanii emisiunii „America Express” au observat că există anumite momente când Alexia și Aris Eram preferă să discute în limba franceză, nu în limba română. Explicația este una mai simplă decât am crede, însă, și nu are legătură cu vreo strategie secretă a fraților.

Tatăl lor, Alexandre Eram, fiind de origine franceză, și-a dorit nespus ca cei doi copii ai săi să cunoască limba lui nativă. Alexia și Aris au învățat franceză încă de la o vârstă fragedă și au urmat cursurile unui liceu cu predare în limba franceză. Așadar, le este lejer să comunice în limba nativă a tatălui lor atunci când au de dezbătut un subiect.

În familia Esca – Eram se vorbește româna și franceza. Alegerea ține de echilibru, spune Alexandre Eram.

„De la început am încercat ca eu să vorbesc în franceză cu copiii, iar Andreea în română. Am încercat să păstrăm un echilibru în casă”, a declarat Alexandre Eram.

„Inițial vorbeam și eu cu Alexia în franceză pentru că am gândit că, stând în România, va învăța oricum românește. Când a venit Aris, deja mă plictisisem, așa că am vorbit în românește. Acum le vorbesc și în franceză, și în română”, povestea, cu ani în urmă, Andreea Esca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *