Cancan

Ce pensie are miliardarul Ion Ţiriac! Nu şi-a mai ridicat pensia din 1999

Publicat: 06 apr. 2021

Chiar dacă nu mai are nevoie de nicio prezentare, sunt totuși câteva lucruri despre Ion Țiriac pe care puțină lume le cunoaște. Spre exemplu, puțini sunt cei care stiu ce pensie are Ion Țiriac. Inedit este faptul că magnatul nu și-a ridicat indemnizația de la stat din anul 1999. Se pare că toți banii au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul mare sportiv.

Ce pensie are miliardarul Ion Ţiriac

Averea lui Ion Ţiriac a crescut cu 300 de milioane de euro, iar omul de afaceri a urcat în topul celor mai bogaţi oameni din lume, pe poziţia 2.238. Averea lui este estimată la 1.5 miliarde de dolari. Culmea e că la aceasta se adaugă şi o pensie uriaşă, pentru nivelul României.

Astfel, omul de afaceri primește lunar de la statul român 12.000 de lei, susţine impact.ro, o sumă mult peste media pensiilor din ţară. Un lucru interesant este că miliardarul român nu şi-a mai ridicat pensia din 1999. Toţi banii au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul jucător.

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Ion Ţiriac, cheltuieli de 100.000 de euro în fiecare lună

Se pare că omul de afaceri are cheltuieli de 100.000 de euro în fiecare lună. Ion Ţiriac deține trei avioane de lux, iar costurile de întreţinere şi salariile pentru angajaţi ajung la această sumă.

Înainte de izbucnirea pandemiei, compania lui Ion Ţiriac genera venituri uriaşe. În acelaşi timp, şi taxele erau pe măsură. Pe aeroporturile din România, costurile de aterizare sunt de 300 de euro pe aeroportul Otopeni, 100 euro pe aeroportul Băneasa, 600 de euro pe aeroportul din Cluj și 50 de euro pe cel din Iași.

Pentru asigurarea celor trei aeronave, Ion Ţiriac plăteşte anual 1.500.000 de euro. „Vedeta” este aeronava Bombardier G5000, o adevărată bijuterie şi care l-a costat pe Ion Ţiriac 30 de milioane de euro.

Singura femeie cu care a fost însurat Ion Țiriac

Ion Tiriac n-a ascuns niciodată că a avut o viaţă extrem de tumultuoasă. ”Am trei copii din mariaje și alti 30 din alte relații”, spunea Ţiriac. Cei trei copii, recunoscuţi – Ion-Alexandru, Mihai-Karim și Ioana. Mama lui Ion Alexandru este un fost top model american – Mikette von Issenberg iar Mihai-Karim și Ioana, cu jurnalista egipteancă Sophye Ayad.

Niciunul dintre copiii lui Țiriac nu este rod al unei relații care să fi fost legalizată în fața ofițerului de stare civilă. De fapt, el a fost însurat o singură dată, și s-a întâmplat acum mai bine de 50 de ani.

Se pare că singura soție a lui Ion Țiriac a fost Erika Braedt, handbalistă la Ştiinta Bucureşti, mai mică cu cinci ani decât el, o săsoaică pe care miliardarul a ajutat-o ulterior să emigreze în Germania.

Cei doi s-au căsătorit în 1963, când ea avea 19 ani, iar Tiriac – 23. Practicant, în paralel, al tenisului la Dinamo și al hocheiului pe gheata la Știință, Tiriac a luat-o de nevasta pe Erika intre doua turnee de tenis și înaintea participării la Jocurile Olimpice de Iarna de la Innsbruck.

Însă în anul 1965 Ion Ţiriac avea să se despartă de soția sa. S-a vorbit despre faptul că ruptura s-a produs pentru că Erika era bănuită a avea o relaţie cu scrimerul Ionel Drâmbă, însă, tot gura lumii spunea că s-ar fi cuplat şi cu Sergiu Nicolăescu.

Adauga un comentariu