De cate ori s-a intamplat sa bei numai doua trei guri din cafea si sa pleci grabit la munca astfel ca ibricul a ramas pe jumatate plin? Nu ar trebui sa te simti vinovat pentru aceasta risipa, insa stiai ca in loc sa arunci aceasta bautura nefolosita ai putea-o folosi in bucatarie, in casa si in gradina?
Iata cateva utilizari ale cafelei neconsumate la care nu te-ai fi gandit.
Cuburile de cafea inghetate sunt excelente pentru a te racori si nu dilueaza cafeaua din ceasca pe masura ce se topesc. Sau le-ai putea turna intr-un pahar cu lapte pentru o bautura extrem de gustoasa si racoroasa.
Subtiaza terciul de ovaz cu cafeaua nebauta si cu lapte. Adauga putina scortisoara si caise sau cirese uscate.
Inlocuieste cacaoa folosita in lichidele facute in casa cu cacao.
Inlocuieste o cantitate din laptele folosit pentru prepararea negreselor cu cafea. Astfel vei obtine negrese cu cafea.
Putina cafea adauga savoare unui ardei iute.
In loc sa folosesti laptele pentru a subtia glazura, utilizeaza cafeua. Ii adauga putina culoare si savoare.