Local

Ce spun credincioșii de la mânăstirea Vlădiceni despre comportamentul celor două surori implicate în scandal: ” Foarte agresive, fără empatie! Și-au ținut mama moartă în casă timp de o săptămână”

Publicat: 11 nov. 2022
_____ Vizualizări 53 Comentarii
Ce spun credincioșii de la mânăstirea Vlădiceni despre comportamentul celor două surori implicate în scandal  Foarte agresive fără empatie Și-au ținut mama moartă în casă timp de o săptămână
Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași este, poate, cel mai cunoscut preot din România.

Au început să apară numeroase mărturii ale credincioșilor de la mânăstirea Vlădiceni în scandalul în care este implicat părintele Calistrat. Oamenii povestesc că cele două surori, presupus agresate, au un trecut lipsit extrem de controversat. Așadar, aceștia susțin, pe rețelele de socializare faptul că ambele sunt foarte agresive și provoacă lumea fără motiv.

De altfel, declarațiile specialiștilor de la UPU Iași par să confirme cele relatate de credincioși. Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași, cele două surori au avut un comportament agresiv verbal față de medici, dar și față pacienții care se aflau în stare gravă la secția primiri urgențe din cadrul Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași.

Credincioșii de la mânăstirea Vlădiceni, despre cele două surori implicate în scandalul cu părintele Calistrat

Conform credincioșilor de la mânăstirea Vlădiceni, cele două surori implicate în scandalul cu părintele Calistrat nu sunt ”uși” de biserică. Aceștia menţionează faptul că ambele au un comportament violent și că au o întreagă istorie legat de acest lucru. Ba mai mult, ambele sunt foarte agresive, provoacă oamenii tocmai în locuri în care nu există martori, pentru a nu putea fi trase la răspundere:

”Foarte agresive, fără empatie, provocau oamenii în locuri fără martori, mizând pe bunul simț și natura nonconflictuală a oamenilor. O expertiză psihiatrică va dovedi dereglajul acestor surori cu comportament deviant. S-au declarat îngeri păzitori ai cimitirului și mănăstirii, exista declarații ale preoţilor care au purtat discuții cu dânsele, încercând să le mai domolească.” explică un internaut.

Așa spuse victime, agresează în biserică o altă persoană. Totuși, în mod convenabil, niciuna nu a filmat această fază:

Ce nu a filmat complicea lor la scandal este cum surorile Amironoaie agresaseră fizic cu câteva minute, în biserică, o femeie despre care nu știau că e avocat și care a trebuit să anunțe preotul despre agresiune. Ce nu a mai filmat sau nu a trimis la massmedia complicea lor la scandal este cum una din surori i-a pus piedică preotului și l-a împins, acesta căzând pe alee. mai explică un internaut.

Și-au ținut mama moartă în casă, spune un alt credincios

Un alt credincios care pare că le cunoaște îndeaproape pe cele două face mărturisiri șocante. Acesta susţine că femeile și-au făcut o obsesie din a vizita mormântul mamei lor, simţindu-se oarecum responsabile pentru decesul femeii. Ba mai mult, în același comentariu se precizează faptul că surorile și-au ținut mama încă o săptămână în casă după deces:

” Cele două surori Amironoaie din Neamţ terorizează mănăstirea Vlădiceni de mai bine de jumătate de an. Fac bullying și provocări asupra preoţilor și credincioșilor. Vin de 6-7 ori pe zi la mormântul mamei lor pentru că li s-a permis să o îngroape în cimitirul mănăstirii. Au făcut obsesie bolnavă cu mersul la mormânt și probabil se simt vinovate de moartea mamei lor pentru că nu și-au dus mama la spital când era bolnavă de covid le-a murit acasă și au mai ţinut-o o săptămână în casă decedată sperând că o să mă învie. Asta e cel puțin o psihoză religioasă. Ce nu a filmat complicea lor la scandal este cum una din surori i-a pus piedică preotului, care a căzut pe alee. Deci a fost o provocare premeditată, cu complice care filmează, care urmăreşte compromiterea acestui preot, probabil puse de cineva interesat. Cele două surori Amironoaie au agresat fizic câteva femei în ultimele luni, au amenințat un bărbat cu moartea, au urmărit cu telefonul multe persoane venite la mănăstire, atât în biserică, cât și în curte și în parcarea exterioară. Există deja plângeri făcute pe numele lor. În luna august au făcut panarama când preotul primea pelerini, a fost chemată Poliția, au fost iertate și li s-a recomandat să nu mai facă tulburare. Se poate verifica la Poliţie. În timpul slujbelor făceau gesturi dubioase, dansau cu mâinile peste evanghelie, ca în ritualurile woodoo.” explică internautul.

Medicii din Iași: Cele două femei au devenit agresive cu personalul medical

Una peste alta, șefa UPU-SMURD Iași, prof. dr. Diana Cimpoeșu, a făcut unele comentarii referitoare la starea în care au ajuns victimele la UPU. Aceasta explică faptul că cele două paciente s-au prezentat la spital și doar au susţinut că şi-au pierdut starea de conștiință, refuzând să facă controale amănunție sau să se prezinte la Spitalul de Neurochirurgie unde, cel mai probabil, medicii ar fi constatat că mint. Ba mai mult, ambele au devenit agresive verbal cu medicii și nu au arătat niciun respect față de oamenii care se aflau în stare foarte gravă și care primeau îngrijiri medicale de specialitate:

” (…) Pacientele, surori, de 34 și 43 de ani s-au prezentat inițial, în Unitatea Primiri Urgențe la ora 19 declarând că au fost agresate de către un bărbat. Au plecat imediat și au revenit la ora 20.30 solicitând din nou consul medical. Diagnosticul a fost de agresiune declaratatic, traumatism cranio cerebral cu pierderea stării de conștiință, de asemenea declarativ. (…) Au fost ca stare generală, destul de influențată în sensul agresiunii verbale către personalul medical, către medicii primari de urgență și o atitudine inadecvată față de pacienții foarte gravi care se aflau în urgență în acel moment. ” a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași. Întreaga declarație o puteți citi aici.

Așadar, informațiile sunt luate de la credincioșii care au oferit comentarii pe rețelele de socializare și care dezaprobă comportamentul agresiv al celor două femei.

Comentarii
  • Pe mine ma mîngîiat cu blîndețe părintele , are răbdare îndelungată și cînd întru subt poala lui mă umple de energie și mă simt din nou tînară și.plină de viață

  • Preot care lovește o femeie….nu e preot….e golan.Oricare ar fi fost motivele conflictului nu are nici o scuza.Esti preot sau golan?

  • Nu este preot nici golan !, doar o japiță fără suflet care e bun la dat sfaturi dar azvîrlit afară de prin mai multe mănastiri pentru huliganism , agresiuni, ultraj , a omorît la nervi în bătaie un cal la Sihăstrie , acum vreo 15 ani sugea studenții pidosnici la teologie, a mai bătut la nervi oameni , a mai jecmănit de bani pe alții , etc , cam ăsta e omul

  • Încep să-și aducă aminte mai mulți oameni că una dintre acuzele aduse în ancheta Consistoriului Mitropolitan din anul 2003 era întreținerea de relații sexuale cu unii dintre băieții care practicau o așa zisă călugărie albă. Se afirmă că, în mod misterios, dosarul lui Calistrat Chifan a dispărut din arhiva M.M.B.
    Canoanele Ortodoxiei spun clar: pr. Calistrat Chifan trebuie caterisit.
    CANONUL 27 APOSTOLIC: „Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, ce va bate pe credincioşii care ar păcătui ori pe necredincioşii ce ar fi nedreptăţit ori prin unele ca acestea ar voi a-i înfricoşa, poruncim să se caterisească. Că nicăieri Domnul ne-a învăţat aceasta. Ci dimpotrivă, el bătut fiind, nu bătea, ocărându-se, nu ocărârea, pătimind, nu îngrozea. [Sinod 1 şi 2, can. 9; Antiohia, can. 5; Cartagina, can. 57, 62, 76, 83, 99, 100, 106, 107; Epistola 1 Petru, can. 2, 22]”.

  • MAAI JUDECATORILOR JUDECATI VA PACATELE VOASTRE SI LASATI PARINTELE IN JUDECATA DUMNEZEU!!! MAI ASTIA DE AZVARLITI CU PIETRE …AVUSE O INCERCARE PARINTELE HAIDETI SA L OMORAM SA L JUPUIM DE PIELE…NATIE DE ANALFABETI DESTEPTI (FUCTIONALI)

  • N ai înțeles tâmpitule,că această bestie Calistrat a lovit o persoana atât de puternic ,încât aceasta a văzut la pământ,așa cum a ucis un cal în bătaie la mănăstirea Sihăstria,iei apărarea unui criminal,sau ești unul dintre înapoiații care deși au văzut cele întâmplate,declară că Sfântul părinte e nevinovat,

  • Prostimea,declară ce l i se spune,nu ce vad ei,că așa au fost ,,educați,, nu spui că ,,te bate Dumnezeu,, speram sa nu fie validate declarațiile unor astfel de persoane

  • Lorena,,când intru supt poala popii mă umplu de energie,,ai scris mai sus,nu vrei tu sa ramai ,,supt,,poala popii și să nu mai comentezi peste tot,tu te umpli de energia de supt poola popii,iar pe noi ne umpli de sila,stai acolo

  • Interesante comentariile. Presupun ca toti cei care sar acum sa il critice pe Parintele Calistrat nu au atins nici macar o musca toata viata lor. Nici cu vorba si nici cu mâna.

    Nu vreau sa il scuz pe Parintele Calistrat dar daca declarațiile lui si ale martorilor sint corecte cele doua doamne /tinere au probleme serioase si din pacate nu e de mirare ca dupa atita timp si-a pierdut unul din Parinti răbdarea. Si doctorii de specialitate isi pierd răbdarea cu astfel de pacienti. Dupa cum se vede Doamnele erau pregătite de înregistrări… mare ispita. Sa aiba îndrăzneala sa urmărească pe Parintii Monahi , sa ii caute pe acasa, etc si sa strice linistea Mănăstirii – ar fi trebuit sa fie date afara de mult. Ce bine ca mai exista Manastiri pe lumea asta unde nici o femeie nu e lăsată sa calce !

  • Enoriso,femeie,unde trăiești ,n ai înțeles că acest individ Calistrat,nu e monah,s a dat comunicat,e un nebun,care mângâie enoriașele,le spovedește și la ,,umple,,de energie de sub poala lui,ce nu pricepi,și mai e și un om fără milă ,care a omorât un biet cal în bătaie că așa a vrut el,ai înțeles,cine e părintele monah Calistrat,adică nu e,și că sa te convingi,câtă l ,dar atenție sa nu ,,își piardă răbdarea,,și cu tine

  • Enoriso,femeie,unde trăiești ,n ai înțeles că acest individ Calistrat,nu e monah,s a dat comunicat,e un nebun,care mângâie enoriașele,le spovedește și la ,,umple,,de energie de sub poala lui,ce nu pricepi,și mai e și un om fără milă ,care a omorât un biet cal în bătaie că așa a vrut el,ai înțeles,cine e părintele monah Calistrat,adică nu e,și că sa te convingi,cauta l,dar grija sa nu ,,își piardă răbdarea ,, și cu tine,enoriași.

  • Maria draga,
    Poate tu traiesti intr-o lume a ta … a zvonurilor si a ‘vestilor’ de scandal. Te face sa te simti îndreptățită pentru ca tu esti plina de curatenie sufleteasca ? Lasa oficialitățile sa se ocupe de investigațiile lor… incearca sa nu arunci murdărie asupra unui om daca nu ai fost tu acolo, de fata, implicată … oricine poate sa scrie aici ce le taie gândul … si tu deja ai ‘preluat’ ce a scris Lorena ca un fel de adevăr .

    Oare de ce esti atat de pornita impotriva lui. Ti-a facut tie ceva rau personal?

  • Nu trebuie să facă ceva personal,că sa intervii,aici gândire comunistă,,daca mie nu mi a făcut nimic,de ce să mă bag,,da,mă simt îndreptățită să comentez,in calitate de cetățean,nu sa stau deoparte,avem dreptul la opinii,sa evoluam,daca fiecare tace,sau mai rău acoperă infractorii,rămânem la gândirea constrângerea de dinainte de 1989,au murit copiii unor părinți ,pt că noi sa ne exprimam liber,îți place sau nu,există filmare când această bestie Calistrat,lovește o femeie peste cap,iar aceasta cade la pământ,că sa înțelegi și tu,acest individ nu e la prima abatere,credință nu înseamnă să ascunzi adevărul,chiar daca nu ți place,ai educație de așa natură,din păcate ,că tine sunt multi in tara asta,care bate pasul pe loc,că nu vreți să vă schimbați,din păcate,așa ați fost educați,ați rămas cazuri din mar,enoriaso

  • Adică,cazuti din măr,că primii oameni de pe Pământ,că sa înțelegi,sănătate,și nu mai lua din iluminarea unui asemenea ,,slujitor al Domnului,,

  • Cunosc o enoriașă,care e nelipsita de la biserica,nu pt a incalta,un copil sărman,niciodată nu duce un covrig unui bătrân,dar merge la biserică să ceară cam tot ce i ar trebui ei,bani multi,sănătate,sa vina soțul acasă plecat de vreo 15 ani din tara,știe că are alte relații,dar e atât de prefăcută ,că se face că nu i adevărat,acum ceva avere are ,a știut să adune,nu i a scăpat un leu ,dar mai vrea de la Domnul,doar să primească,nua dăruit în viața ei,se aprinde când vine vb sa dea ceva,face adevărată criza,pe mine mă amuză,f tare,dar îi doresc sa o ajute Calistrat,la el merge,cu mare incredere

  • Mai popa ,nebun,tu te folosești de presă,tv,că sa ne impui adevărul tău? ai vz că ai o turmă care se bate să ți pupe poala,și nebun cum ești,ai înțeles că toți trăim după aberațiile tale,le spui așa ,că nici prietenul tau ,dracul nu înțelege,Duță ,sa nu mai auzim de tine,ești un pericol ,Dumnezeu,e adevar,nu tu nebunule,

  • ,,Sfinția ta Calistrat,,ne interesează adevărul,dar nu cel spus de tine,și de spălatii pe creier,care te susțin,speram sa nu țimai meargă,ajunge,ne ai sfințit destul,

  • Draga Maria,
    Nu e gândire comunista… nu generaliza. Nu am căzut din măr si am trait si pe vremea comuniștilor si daca este un lucru care l-am invatat in toti anii ăștia este ca e bine sa avem drepturi la opinii legat de viata noastră personala, sa o trăim cit mai curata. Cind o persoana începe sa se preocupe prea mult ce bani/milostenie dau unii si alții sau cum își traiesc ei viata duhovniceasca inseamna ca persoana are ‘scheletele’ ei in dulapuri si in loc sa aiba grija de ele incepe sa se preocupe de scheletele altora. Peste ani am avut in grija contabilitatea la doua biserici si am stiut exact ce donații au dat fiecare, si de care fel. E bine sa nu ne luam dupa aparente, mai ales ca nu e treaba noastra. Treaba noastra este sa ne preocupe viata noastra si cum ne creștem copiii nostrii, daca ne-a dat Domnul.

    Parintele Calistrat a gresit prin a pierde controlul. Nu ii iau apărarea. Nu am fost acolo si drept urmare las oficialitățile sa decidă. Nu merg la acea Manastire. Am fost doar o singura data in acea Manastire, in mijloc de saptamina, cind era o liniste profunda, un Parinte Călugăr in vârsta la luminari. Am avut bucuria unei vizite frumoase, fara nimeni in jur, cind m-am bucurat de acea biserica in toata splendoarea ei. Cind ajungem sa credem ca opinia noastra e cea corecta si ca restul care nu sint de aceasi opinie sint căzuți din măr e problema noastra nu a lor, oricit de păcătoși sint ei.

    Citește din cartea Sfântului Teofan Zavoratul “Viata Duhovniceasca si cum o putem dobândi “. Sper sa te ajute.

  • Cei care comentează împotriva Bisericii, a Parintelui Calistrat, care a ajutat și îndrumat spre bine f multă lume, adică prostimea de pe net, este clar ca sunt oamenii perfecți, fără de cusur ai societății, spălați pe creier, loaze fără speranța și caracter. Scursuri ieftine, care nu au realizat nik. Dacă nu borasc pe net, ii găsești la păcănele, crâșme, se dau cu mașini SH și înjura pe strada, participanți la Untold, maneliști bețivani. Urăsc preoții ca nu le aproba lenea, prostia, incultura, dezmățul și nesimțirea crasa. Speram totuși ca Rusia sa vina peste nou, poate abia atunci sa le iasă prostia din cap, când ne vor lua la măcelărit. Oricum, ăștia-s primii care fug, care trădează. Jigodii nenorocire. Ne meritam soarta, sa nu ne plângem. Cu dobitoc ii ăștia defilam. După preoți și Biserica, urmează bătrânii. Vor rămâne ei, capele patrate perfecte. Întrebați pe unul din scursurile astea ceva de cultura generala… Doamne ajuta !!!

  • Enoriașo,nu ne spune sa ne preocupe viața noastră,și nu a altora,poate de acesta data înțelegi:Intr o societate democratica,orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare,acest drept înseamnă libertatea de a primi sau a transmite informații,acestea fiind îndatoriri ale fiecărui cetățean,daca nu aduc atingere securității statului.informatiile despre acest preot au apărut în masă media,nu sunt confidențiale.Preotul este conducătorul vieții moral-religioase a parohiei,el trebuie să fie și în viața particulară,un exemplu de iubire a aproapelui,de spirit de sacrificiu in fata credincioșilor.Nu e ce ai înțeles tu,o bârfă intre vecine.,și nu ți mai permite tu,sa spui sa ne preocupe doar viața personală,te ai culcat înainte de 1989si te ai trezit în democrație,dar părinții care și au pierdut copiii la revoluție,ai aflat,tocmai pt că cei că și tine sa nu și mai permită vreodată să spună sa ne vedem fiecare de treabă noastră,asta sa faci tu,că ești pe dinafară societății,trage perdeaua și fă te că n ai văzut,cei că tine trageți tara in jos că nu ați înțeles să nu băgați gunoiul sub preș,așa ați fost educati

  • Enoriașo,uite eu sunt de treabă,ai scris că ,,avem drepturi la opinii legat de viața personală,,pai mai enoriașo,cum ar veni tu ai dreptul la o părere despre tine,opinie înseamnă părere,opinie publică,înseamnă părerea publicului despre o faptă petrecuta,opinia ta despre tine ne o spui și nouă,nu că ne ar interesa,dar nu mai folosi cuvinte cărora nu le cunoști înțelesul,culca-te,nu mai comenta,ne zgarii

  • Jay Jay,ești chinez,sau ai băut din apa câinelui turbat,nu criticam Biserică ortodoxă,rugăm să se lepede de gunoaie că popa Calistrat,că nu face cinste bisericii,se pare că și pe tine te a îndrumat prost,și tu că și gunoiul de popa nebun,vă credeți ,cei mai citiți,cu studii,dar surpriza,sunt mulți alții,

  • Draga Ioana,

    Nume frumos! Stiai ca esti sărbătorită in a 3-a Duminica dupa Paste?

    Stiu povestea societății democratice. O stiu foarte bine. Am trait-o in ultimii 32 de ani in toata ‘frumusetea’ si gloria ei. Draga Ioana, Nu ti-a interzis nimeni dreptul la exprimare. Partea cu drepturile si îndatoririle care le-ai scris in mesaj te rog sa le investighezi cu atentie ca asa cum le citesc eu parca vorbesti de drepturile si îndatoririle personalului de la serviciul de securitate. Imi aduce aminte de perioada in care crezi tu ca am dormit… si faptul ca nu sărim agresiv la harța nu inseamna ca băgăm vreun gunoi sub preș . Poate am invatat ceva in toti anii astia… ca metoda ta nu functioneaza.

    Nu cred ca a venit Maria sa iti spuna tie ca esti ‘căzută din măr’. Presupun ca cei căzuți din măr sintem noi astia mai săraci cu duhul care mai credem si in Dumnezeu, care nu simțim nevoia sa mergem sa facem noi ordine democratica la o Manastire si sa călcăm pe bătături si pe cei din obștea Mănăstirii dar si pe enoriașii care merg acolo sa isi caute alinare la problemele lor. Si mai credem si in procesul … lasa sa fie omul investigat si sa se afle adevarul. Dar drepturile astea ale altora nu sunt prea relevante pentru tine, nu? Doar drepturile tale sau cele care iti alegi a fi importante.

    Am citeva intrebari la care sa te gindesti un pic:
    La cite Manastiri ai mers? Si sa te gindesti unde erau si care era modul lor de a funcționa.
    La tine acasa accepți sa vina un musafir sa isi dea cu parerea si sa iti spuna ce sa faci, ce sa faci la servici, cum sa iti tratezi sotul, cum sa iti crești copiii, etc? Luind argumentul tau in considerare acel musafir ar trebui sa se vada in drepturile lui 🧐 la opinie!

    Sa fii sanatoasa si sa ai o saptamina plina cu mult bine!

  • Enoriașo,nu e opinia noastră sunt filmări cu acest popa Calistrat,care spui că ,,a greșit prin a și pierde controlul,,a lovit o femeie peste cap,aceasta cazan la pământ,sunt imagini,credincioșii se cere să fie corecți,sa spună adevărul,tu unde te incadrezi,negi imagini,ai o problema de moralitate daca susții că popa și a pierdut controlul,nu are voie ,in cazul de față e infractor,iar treabă ta e sa te preocupe viața ta,stai in bula ta,nu mai da tu sfaturi,pe noi ne preocupă și ce se întâmplă în jurul nostru,e o obligație a fiecăruia,sa nu ascundă fapte imorale,ilegale,cu,,nu știu,n am văzut,,cum faci tu,se numește lașitate,și noi avem copiii ,dar nu i creștem îndobitociți,să aibă curaj,acesta e viitorul,enoriaso

  • Bisericile au fost înființate în scop de a manipula populația,popi hulpavi,aduna averi uriașe de la prostimea spălată pe creier,visând la lumea de Apoi,interiorul acestor lăcașuri,sunt de o mizerie de nedescris,focare de infecție și transmitere de boli,doar privind pers care frecventează ,ușor poți înțelege că destui sunt cu boli mintale,vin și cred că așa li se îndeplinesc ,cam ce ar avea nevoie,e incredibil cum poți crede in ceva ce nu exista,oameni de știință susțin că ceace s a întâmplat în Ierusalim,este doar o interpretare,tot pt manipularea oamenilor din acea perioadă.Cititi istoria civilizațiilor,descoperiri arheologice,au fost oameni de știință care au susținut ,că după viața nu mai e nimic.Manastirile,sunt pline de așa zisei călugări,fără studii minime,unii cu probleme psihice,arata și se comportă că oamenii preistorici,ne e posibil după 2000 de ani,sa mai credeți în minuni,inventate de analfabeți.petreceti timpul constructiv,nu va tăvăliți in biserici și mănăstiri,crezând că va pica ceva din cer,prin munca,studii,reușiți,planeta Pamant nu are un cer locuit de draci și sfinți,de unde sa va cada ceva.

  • Maria, Maria…Credincioșii cred ca sunt corecți. Hai să spunem ca îi iau apărarea Părintelui Calistrat vreo 10, 15, 20…dar chiar toți care sunt pe acolo, chiar toți sunt atât de ‘imorali’ să mintă pentru Părintele Calistrat? Părintele Calistrat nu a negat ce a făcut. Si nimeni nu a mințit pentru el. Ce te preocupă draga mea? Că toți acești oameni au spus ca cele două Domnișoare au ceva de împărțit cu lumea de acolo? Că se preocupă, ca tine după cum văd, de moralitatea altora in loc de moralitatea lor personală? Sau cum ar spune unii: „și-o caută cu lumânarea.” Părintele Calistrat a fost suspendat pîna se investigheaza incidentul – ești fericită? Dormi bine acum noaptea? Sau mergi mai departe cu propaganda ideologica?

    „pe noi ne preocupă și ce se întâmplă în jurul nostru,e o obligație a fiecăruia, sa nu ascundă fapte imorale,ilegale,cu,,nu știu,n am văzut,,cum faci tu,se numește lașitate” – dacă ai fost acolo prezenta, și ai văzut tot ce s-a întâmplat …te rog, să îți îndeplinești ‘obligațiile’ și să sari în ajutorul celui nenorocit și nevinovat (am o întrebare…cine te obliga?). Ai fi sărit în ajutorul enoriașei agresata de Domnișoarele respective? Sint curioasa cîți din toți care aveti ceva cu Părintele Calistrat ați călcat vreodată într-o Manastire? Orice Manastire. Părinții de la Manastire (acolo e casa lor) și enoriașii de acolo au drepturi sau doar obligații? Săriți sa aruncați cu noroi peste o persoana, o ridicati la niște standarde de comportament exemplar pe care voi nu le atingeți dar le pretindeti de la el . Si apoi o dai înainte cu ‘obligații civice’ și alte povesti de parcă m-am întors în comunism și sunt la lecția de socialism științific.

    Da, nu îți crești copiii îndobitociți…ai tăi sunt numiți ‘spălați la creier’. Sper să îi lumineze Dumnezeu și să ajungă sa fie sănătoși mintali. Că dacă funcționează după ‘logica ta’ sunt băgați rău în ‘ceața’ și ajung sa funcționeze după drepturi și obligații imaginare.

  • Când te ascunzi după un pseudonim, dar lovești cu ura , într-o Persoană pe care o cunoștea și o asculta o lume întreagă , doar din placerea de a desființa ceva ,ce tu Nu ai putea ridica in zece vieți , dovedește clar , primitivism in gândire și în simțire .
    Daca tot aveți opinii atât de ferme , ieșiți undeva in public , spuneți cine sunteți , demonstrati- va pregătirea intelectuala și luptați va corp la corp cu Calistrat.
    Sa nu uitați , că pentru fiecare cuvânt spus în deșert, veți da socoteala!

  • Pt ,,Sfântu Așteaptă,,ne propui sa ne luptam cu Sfântul Calistrat,sa ne arătăm intelectualit,acest gunoi ,ne spunea Intr un interviu la tv,că lui nu i a plăcut să învețe,dar știe să adune,să scadă,să înmulțească,să împartă,deci clasa două primara,era mândru de capacitățile lui intelectuale,adică mai mult nu trebuie,cu cine sa se bata,cu Sfânta așteaptă,bocitoarea din comenturi

  • Bogdan, Bogdanel … Părintele Calistrat va rămâne o prezentă pentru multă multă vreme chiar dacă nu ține predici si slujbe la Biserică sau Mânăstiri…Încă nu ați înțeles voi cit sunteți de mici si de nesemnificativi in lupta voastra de a zdruncina credința oamenilor în Dumnezeu? Părintele Calistrat, prin predicile lui, poate nu pe placul tuturora, a reușit sa schimbe în bine si sa apropie multă lume de Dumnezeu. Nu doar în zona Iașilor dar peste tot în țara și în lumea largă.

  • Adina, tu recitești mesajele care le scrii înainte să le trimiți? Limba română e chiar frumoasă. O greșeală , două sunt de înțeles.. graba. Dar mesajul tău e chinuitor de citit. Nu știu dacă ajuta argumentului tău de a te lega de capacitatea intelectuală a Părintelui Calistrat. Măcar el era sincer și a spus că nu i-a plăcut să învețe matematica. Nu e nici primul și nici ultimul om pe lumea asta căruia nu îi place matematica. Am întâlnit oameni extraordinari care nu se împacă deloc cu matematica. Foarte capabili intelectual. Așa împarte Dumnezeu darurile. Toți cei negativi specialiști în domeniul denigrare m-au făcut curioasă și am ascultat și eu câteva din videourile cu Părintele Calistrat. Sa vad și eu de ce sunt unii așa de porniți pe el. Nu e stilul meu de predică dar am înțeles de ce le place unora. Și cred că vei pierde într-un argument direct cu el.

  • Pt Sfanta Așteaptă,părintele poate tine slujbe acasă sau la pușcărie,ai vrut sa spui că a reușit să vă prostească,mai mult erați,da îl cunoaște toată planeta,ca in 2003,aflat in manastire,a întreținut rel sex cu minori ,practicanți călugări,a fost caterisit ,in urma anchetei întreprinse de Consistoriul Mitropolitan,găsit vinovat,caterisit,bestia ,după 6ani,apare la o altă mănăstire,unde are din nou abateri comportamentale,adică apare,dispare,și apare la Vlădiceni,unde prostea,sfato așteaptă,îl Oreste că pe trimisul lui Dumnezeu,cu pupaturi de mâini și poale ,doar aici o săvârșește penal,și amin popa Calistrat Chifan,acest mincinos care era ieromonah,și nu preot,infractor,periculos,care a adus grave prejudicii morale Bisericii Ortodoxe ,Sfânto Așteaptă -l.Amin!

  • Pt Sfanta Așteaptă,părintele poate tine slujbe acasă sau la pușcărie,ai vrut sa spui că a reușit să vă prostească,mai mult erați,da îl cunoaște toată planeta,ca in 2003,aflat in manastire,a întreținut rel sex cu minori ,practicanți călugări,a fost caterisit ,in urma anchetei întreprinse de Consistoriul Mitropolitan,găsit vinovat,caterisit,bestia ,după 6ani,apare la o altă mănăstire,unde are din nou abateri comportamentale,adică apare,dispare,și apare la Vlădiceni,unde prostimea îl crede trimisul lui Dumnezeu pe Pământ,pupaturi de mâini și poale spurcate,plecăciuni,in cinstea preasfințitului Calistrat,doar că aici o săvârșește penal,aducă D pt a câtă oară?prejudicii morale Bisericii Ortodoxe,deși individul nu e preot,este ieromonah,și nici atât.

  • Matematicianul,fă ți rugăciunea și culcate că e târziu,cu gândul că din cer va cădea ceva pușcărie pt slăvitul,Sfântul căcalistrat,nu uita să l visezi,amin,enorias o!

  • Matematicianul,enoriașă,culcate ,că e târziu,cei că tine dorm la ora asta,nu uita să ți faci rugăciunea,sa cadă din cer ,niste ani de pușcărie,pt ieromonah căcalistrat,dar să știi că el iubește băieții,dar nu contează,tu roagate ,înțeleg că așa îți petreci timpul,

  • Enoriașo,matematician,luminează ne și pe noi,la cine te rogi tu,la cer senin,la luna,la ce?la planete,ai descoperit tu ceva și nu ne spui,că știința nu,doar ești astronom,și ai văzut ceva,sau vrei tu așa sa ne certi?

  • Toma necredinciosul cu ‘prietenii’ tai Pt. Nimic, Enorias,
    Nu te ceartă nimeni. De ce te simți certat? Știința nu a putut dovedi ca nu exista Dumnezeu. Ce citești în știința sunt aproximații, modele, etc. Mergeti si cititi. Aveți Internetul la indemana.

    De rugat fiecare se roaga la cine sau ce doreste. Asta am auzit acest Părinte Calistrat zicând – avem liberă alegere. Tu Toma, poate la un moment dat vei descoperi la cine sa te rogi. Viata e scurta…Sper sa descoperi in curind. Dar dacă ceva nu va merge bine încercați sa nu săriți la jugulara celor care cred în Dumnezeu. Nu e din cauza lor ca nu va merge voua bine.

    E totul în regula…puteți merge la culcare sa dormiți liniștiți. Universul merge înainte și cu voi și fără voi. Unii încă mai lucrează la ora asta. Alții învață. Alții se roaga.

  • Pt Nimic,
    Dace e Ieromonah atunci e preot.

    ieromonah, ieromonahi substantiv masculin
    1. Călugăr cu funcție de preot.

    Ieromonahul este un călugăr care a primit slujirea preoțească pentru comunitatea sau mănăstirea din care face parte. Episcopul hirotonește un călugăr întru preot la cererea comunității transmisă episcopului prin starețul mănăstirii.

  • Este vorba de studii teologice,deșteaptă o,gunoiul nu are pregătire în domeniu,a devenit preot,la cererea prostimii,a existat aceasta posibilitate,dar studii zero,le a făcut la mănăstire prin tel sex cu viitori călugări,de asta vad că nu spui D,na matematician,enorias,cu trimisul tau de la Dumnezeu,direct la Vlădiceni,ce nu ți convine,treci cu vederea ,distinsa enoriașă,care ai crezut Intr un homosexual,e vb de studii distins o,nu popi făcuți la cererea enoriașilor,analfabeți,preistorici,dar au și o matematiciana

  • Păcătoșilor,rugați va Apocalipsa e după colț,sfinții și dracii va văd,aveți noroc că Universul ,și cu voi și fără voi ,e același,dar homosexualii,criminalii,care ucid suflete in chinuri,fie ele și animale,oare merg tot Răi,adică Calistrat,fost popa la Vlădiceni,tot în Rai ajunge,dar se toată lumea pt el ,nu enoriașilor,astea sunt povesti,da,ne merge bine,nu suntem infractori,nu acoperim aceasta categorie,îi scoatem în massmedia,Calistrat a fost ppe toate tv,că pers negativ,în ultima vreme,da ne merge că nu așteptăm să ne pice din cer ,nimic,nu prin rugăciuni ,realizezi ceva în viața,nu te bate Sfântul nu știu care ,daca se întâmplă un accident ,o itamplare nefericită,iar te rogi ,nu se va întâmpla,cunosc exemple de așa zisei credincioși nelipsiti din biserica care au avut adevărate drame in familii,chiar mai mulți decât cei care nu frecventau lăcașurile sfinte,,dau acum o luam cu viața de Apoi,că sa fie tot voi,

  • Cât de prost trebuie sa fii sa te duci,sa bagi capul la organul lui,și sa i răspunzi la niște întrebări cretine,umil,repet cu nasul la organul lui?Sacramentul,sau spovedania,in alte religii se desfășoară așa:preotul sta in fata ta,uneori pe un scaun,tu in fata lui,in genunchi,dar pe o perna mica,și vb cu tine,nu ți pune întrebări intime,idioate,se comportă cat se poate de civilizat,nu te umilește,nu te pedepsește,

  • Degeaba va enervati – e vina voastra dacă scrieți în grabă și cu greșeli. Parcă nu știți cum sa aruncati insulte mai multe în stânga și-n dreapta la cine nu va susține punctul greșit de vedere. Daca vroiati sa scrieți ca nu are studii teologice trebuia să scrieți asta nu ca ieromonahul nu e preot. Parca sunteti din ‘galeria’ Domnisoarelor cu probleme că nu erau ascultate. Nu e de mirare că va ignora lumea când deschideți gura dacă tot la a doua vorba scoateți niște ‘perle’ de lăsați oamenii masca în jur.

  • Enoriasul, La cate spovedanii ai fost tu în viața ta într-o Biserica Ortodoxă? Prostiile pe care le scrii nu au nici un sens . S-au ai nimerit tu prost la cine nu trebuia.

  • D na enoriașă,nu vrea să accepte că ,numitul Calistrat Chifan,fost popa la Vlădiceni,este homosexual,a întreținut rel cu băieți,călugări practicanți,că a fost sancționat pt aceste fapte,că a ucis cu cruzime un biet cal,in chinuri,sub ochii acestui criminal Popa Calistrat,D na enoriașă,matematician,nu vrea ,,supt,, nici o forma sa renunțe la idolul Calistrat,nu înțelege de ce acest sfânt,cunoscut de o ,,lume întreagă,,cum susține ,doamna,că vagabondul e și bătăuș ,și homosexual,și mincinos,și criminal,adică multiplu infractor,enoriașă,nu vrea și gata,căcalistrat este Sfântul cel mai cinstit,corect,cel mai minunat ,,om,, nu reușește să ne convingă,suntem niste răi,și dacă vom continua,vom avea de suferit,pe deandaratelea,și că viața fiind scurta nu st ce ne așteaptă,sa ne lumineze,distinsa enoriașă,sa ne facă ,,un bine,,

  • Părinte Calistrat,donează averea mănăstirii,organizează un așezământ,pt bătrâni singuri,și vei ajunge in raiul,de așteaptă Domnului,ți se vor ierta toate păcatele lumești,ce părere ai,părinte,da un exemplu de bunătate,parinte

  • Pe 21noiembrie,mare sărbătoare la mănăstirea Vlădiceni,părintele Calistrat,împarte pachete la nevoiași,începând cu ora 10dimineata.

  • Văd comentariile. Cum ies la suprafață jegurile societății!!! Câte jeguri nemernice, care, FARA A AVEA VREO DOVADA, FARA A INTELEGE ce scrie in articol, îl ataca pe părintele! Mai jegurilor, mai…va veni vremea să fiți căsăpiți, căci pământul nu mai poate îndura atâta prostie și nemernicie..sper că v-ați vaccinat, „dragilor”. Blestemat să va fie neamul!

  • Văd comentariile. Cum ies la suprafață jegurile societății!!! Câte jeguri nemernice, care, FARA A AVEA VREO DOVADA, FARA A INTELEGE ce scrie in articol, îl ataca pe părintele! Mai jegurilor, mai…va veni vremea să fiți căsăpiți, căci pământul nu mai poate îndura atâta prostie și nemernicie..sper că v-ați vaccinat, „dragilor”. Blestemat să va fie neamul!

Adauga un comentariu