Stiri si curiozitati

Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca: Informația știută de toți credincioșii

Publicat: 29 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca Informația știută de toți credincioșii
Mormântul lui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din România.

Înainte să viziteze Mănăstirea Prislop, multă lume se întreabă „Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca?”. Ei bine, în acest articol, veți găsi răspunsul.

Mormântul lui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din România. Aici vin zilnic mii de credincioși, care se roagă pentru ei sau pentru cei apropiați. După ce au venit la mormântul părintelui, viața multora dintre ei s-a schimbat. Unii chiar au luat parte la adevărate minuni. Acestea se întâmplă, pentru că părintele a spus, înainte să moară: „după ce o să piară asta – și indica trupul omenesc – vă voi ajuta mai mult”.

Ce trebuie să duci la mormântul lui Arsenie Boca: Secretul pe care unii credincioți nu îl știu

Mulți credincioși obișnuiesc să aducă flori, dar la mormântul lui Arsenie Boca nu trebuie să veniți cu daruri, ci trebuie să aduceți cu voi dorința de a vă schimba viața. Fiindcă aceasta era dorința părintelui: să ne corectăm viața înspre bine.

„Oamenii trebuie să vină aici cu dorinţa de a-şi schimba viaţa, din răutate spre bine. Să ne punem de acord cu voia lui Dumnezeu. Părintele Arsenie Boca ne cerea să ne corectăm viaţa înspre bine. Acesta trebuie să fie scopul celor care vin aici, de a cunoaşte adevărata cale a întâlnirii cu Domnul Hristos. Părăsirea faptelor rele şi îndreptarea vieţii după voia lui Dumnezeu. Acesta este cel mai bun lucru”, a declarat o maică stareță pentru romaniatv.net.

De ce trebuie să mergeți la mormântul lui Arsenie Boca

Credincioșii cunosc puterea părintelui Arsenie Boca și, de aceea, vin anual în acest loc să se reculează sau să aducă mulțumiri. Unii dintre ei au asistat chiar la minuni dumnezeiești. Iată relatarea unui pelerin:

„De la mormânt, am mers la izvorul cu apă vindecătoare şi am umplut câteva sticluţe. Voiam ca mama să bea în fiecare zi din apa miraculoasă. Când veneam de la izvor, am auzit un strigăt de bucurie.

Lumea s-a strâns în jurul unui copil cam de 12-13 ani , orb din naştere, care striga şi spunea că vede, că-l vede pe tatălui lui pentru prima dată. În rugăciunile lui, copilul îl rugase pe părintele Arsenie să vadă şi el şi să fie sănătos ca şi ceilalţi copii de vârsta lui. Am aflat că familia care venise cu copiul nevăzător din Piatra Neamţ, a treia oară, a trăit clipe de emoţie copleşitoare.

Când lumea s-a mai îndepărtat, am putut să -l văd şi eu pe băiat; el încă îşi turna apă în palme şi îşi spăla ochii, rostind mereu cât este de fericit că-l vede pe tatăl lui„, a povestit pelerinul, uluit de cele trăite, conform click.ro.

Ce nu trebuie să faceți la mormântul părintelui Arsenie Boca:

La mormântul părintelui și în incinta mănăstirii, trebuie să respectați o serie de reguli de bun simț. Acestea sunt afișate peste tot și, în ciuda acestui fapt, tot există persoane care nu le respectă. Iată care sunt:

1. Păstraţi curăţenia. Nu aruncaţi gunoiul pe jos

2. Accesul cu animale este interzis

3. Se interzice comercializarea oricăror obiecte în parcare şi pe drumul de acces în mănăstire

4. Orice ţigară aprinsă este tămâie adusă diavolului

5. Dacă aveţi evlavie faţă de părintele nostru Arsenie, vă rugăm păstraţi liniştea, curăţenia şi ţinuta decentă în mănăstire

6. Fotografiatul interzis. Filmatul interzis

7. În mănăstire se intră cu ţinuta decentă

8. Nu introduceţi biletele şi bani în zidul Sf. Biserici

9. Păstraţi liniştea, închideţi telefonul şi nu introduceţi bani în zidul bisericii

10. Vă rugăm, nu aprindeţi lumânări în pădure

11. Nu aruncaţi bani în apă, prăpastie sau în alte locuri. Acest obicei nu este plăcut lui Dumnezeu

12. Nu aprindeţi lumânări în peşteră

13. Nu puneţi bani şi bileţele în crăpăturile peşterii

Adauga un comentariu