Bizar

Ce trebuie sa faci cand e Crai Nou. Superstitii de Luna Noua

Publicat: 10 oct. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce trebuie sa faci cand e Crai Nou. Superstitii de Luna Noua
14

Luna a provocat mereu fascinatie in randul oamenilor. S-au scris legende si poezii, s-au format ritualuri si credinte, toate in jurul astrului noptii. Ei bine, iata ca exista si superstitii pe care le poti respecta in noptile cu Luna Noua, astfel incat sa atragi norocul. Chiar daca multi oameni nu cred ca superstitiile ii pot ajuta sa isi indeplineasca dorintele in viata, altii sunt convinsi ca prin anumite gesturi ritualice vor atrage norocul in viata lor. Iata ca si astrul noptii contribuie la starea de bine a oamenilor. Vezi ce superstitii sa respecti atunci cand este Luna noua, ca sa iti mearga bine!

In traditia populara romaneasca, Luna noua este vazuta numita „Crai nou”. Se zice ca atunci cand se arata primul Crai Nou, iti vei visa partenerul, daca ii spui Lunii: “Salutare tie, draga Luna, salutare tie. Te rog, Luna draga, te rog sa-mi dezvalui mie pe cel/cea care va fi perechea mea.”.

Traditia populara s-a orientat si dupa puterea lunii de a … prezice vremea: “Luna palida inseamna ploaie, Luna rosie este vant, Luna alba nu inseamna nici ploaie, nici zapada”. De asemenea, strabunii stiu ca atunci cand este „Crai nou”, nu se pleaca din casa dupa miezul noptii.

Se mai spune ca daca vrei sa ti se indeplineasca dorintele, mergi afara sub craiul nou si inclina-te de trei ori in fata lui. Aduce ghinion sa arati cu degetul catre Luna Noua. Se spune ca nu este bine ca Luna Noua sa te prinda fara bani in buzunar. Chiar si daca ai cateva monede in buzunar, e bine sa le agiti, ca sa atragi norocul si banii sa se inmulteasca.

Se mai crede ca lumina Lunii este buna pentru descantece, daca folosesti o oglinda prin care sa se reflecte lumina lunii in ochii celui descantat. In primele trei zile de cand s-a aratat Luna Noua pe cer, se spune ca e vremea pentru farmece, dar si pentru dezlegarea vrajilor vechi. Se mai spune ca luna noua aduce un prilej bun pentru ritualuri de frumusete.

Astrologii spun ca tot ce incepe in faza de Luna Noua este sortit succesului. Se pun seminte, se semneaza contracte, se tunde parul (pentru a creste mai frumos) si incep diete (dau rezultate mai bune) si viata sentimentala este mai infloritoare.

Totodata, cand e Luna Noua nu e bine sa te muti, sa faci curatenie in casa, sa arunci gunoiul pe camp ori sa pui clostile pe oua.

Adauga un comentariu