WoW!

Ceaiuri bune pentru colon. Cum faci detoxifiere corectă

Publicat: 29 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceaiuri bune pentru colon. Cum faci detoxifiere corectă
Prin intermediul colonului se elimină unele toxine, dar și el, la rândul lui, trebuie curățat de reziduuri

În primul rând, trebuie să vedem ce înseamnă toxine. Acestea sunt nişte compuşi de natură organică, cu efecte toxice. În ciuda ideii că toxinele se acumulează în diverse organe şi, drept urmare, trebuie să le detoxifiem, corpul uman le elimina. De fapt, el le elimina prin intermediul organelor interne. Aşadar, este vorba despre un proces fiziologic natural. Ca să ajutăm organismul putem apela inclusiv la diverse ceaiuri pentru detoxifiere uşoară, ideale și pentru colon.

De unde provin toxinele? Ei bine, au origine atât internă, cât şi externea. Unele sunt ingerate, absorbite sau inhalate. Din această categorie fac parte: fumul de ţigară, microorganismele, smogul, particulele de praf, substanţele chimice. Alte toxine sunt obţinută în urma metabolizării nutrienţilor şi a tot ceea ce produce organismul uman.
Iată la ce fel de ceaiuri să apelezi pentru o detoxifiere la colon.

Ceaiuri eficiente pentru detoxifiere uşoară a colonului

Colonul este unul din principalele organe interne de care trebuie să avem grijă. De ce? Printre altele, prin intermediul lui sunt eliminate reziduurile din organism. Iată ce să bei ca să îl cureţi mai bine.

Ceai verde

Se spune că acesta este foarte eficient pentru a curăţa colonul. Este recomandat pentru că are multe proprietăţi antioxidante, ajutând inclusiv la prevenirea îmbătrânirii premature. În plus, este diuretic şi stimulează metabolismul. Poţi să bei zilnic 2 căni din acest ceai. Ca să fie eficient şi pentru detoxifiere, şi pentru slăbit, asociază-l cu o dietă săracă în grăsimi şi calorii. Atenţie însă, pentru că el conţine destul de multă cafeină.

Ceai de urzică

Acum e sezonul ei. Adună cât mai multă, spal-o, apoi las-o la uscat. Din ea poţi prepara ceai. Are efecte diuretice, scade tensiunea, dar e şi o sursă de vitamine şi minerale.

„Urzica are proprietăţi antianemice, remineralizante, hemostatice şi echilibrează sistemul de apărare al organismului, sistemul imunitar şi luptă împotriva anemiei”, spune dr. Cătălin Luca.

Ceai de păpădie

Păpădia se poate consuma şi în salată, şi drept ceai. Pentru detoxifiere, ideal este să prepari salate din tijă de păpădie. Rupe-le cu tot cu floare, spală-le, apoi taie-le capetele şi consumă-le. Cura trebuie să dureze 14 zile. Unii medici afirma că este eficientă şi pentru gastrita, diabet, gura, litiaza biliară. În urma curei cu păpădie, organismul va începe să elimine apa în plus, iar tranzitul intestinal nu va mai fi la fel de leneş.

Alte ceaiuri ideale pentru detoxifiere

Poţi folosi pentru eliminarea toxinelor din organism şi următoarele ceaiuri:

  • ceai de muşeţel. Acesta calmează şi arsurile gastrice, reduce senzaţia de foame, ameliorează simptomele hepatice;
  • ceai de fenicul. Este un bun diuretic, dar şi o sursă de vitamine, fitonutrienti, minerale şi compuşi volatili. Cu acesta poţi trata: colicile intestinale, obezitatea, infecţia urinara, răceala şi gripa, simptomele menopauzei, parazitoza, balonarea şi nu numai;
  • ceai de rooibos;
  • ceai de anghinare. Acesta se prepară dintr-o linguriţă de frunze de anghinare şi 250 ml de apă clocotită. Se lasa vreo 10 minute infuzat, după care se strecoară şi se bea pe parcursul zilei. Dacă eşti însărcinată sau alăptezi, nu ai voie să-l consumi. De asemenea, îţi este interzis dacă suferi de obstrucţie de duct biliar;
  • ceai de pelin;
  • infuzie de ciuboţica cucului.
Adauga un comentariu