Sfatul medicului

Cele 5 atitudini care stimulează pierderea în greutate

Publicat: 12 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele 5 atitudini care stimulează pierderea în greutate
Femeile aflate în căutarea unei siluete subțiri au de câștigat prin intrarea în bucătărie.

Credeți că cel mai important lucru pentru slăbit este voința? Sprijinindu-se pe o serie de studii, un psiholog respinge această concepție greșită, precum și multe alte clișee despre pierderea în greutate. Iata cele 5 atitudini care stimulează pierderea în greutate!

Exista o nouă abordare a supraponderabilității și a slăbirii! Și nu este vorba în niciun caz doar de o altă dietă sau de sfaturi pur dietetice. Într-o carte cu adevărat fascinantă, „Gândurile care te fac să slăbești”, psihologul Eudes Séméria explică modul în care analiza personalității noastre și explorarea ordinelor inconștiente care ne condiționează ne pot permite să luăm înapoi puterea asupra corpului nostru.

Pentru că nu prin numărarea caloriilor la fiecare masă, nici prin cântărire sau prin concentrarea asupra greutății noastre ideale vom putea slăbi. Este important mai întâi sa fim în acord cu noi înșine, cu acțiunile și angajamentele noastre. In cartea sa, acest expert demonstreaza acest lucru printr-o serie de cazuri și exemple concrete și atrage atenția cititorului datorită citatelor din studii care arată că anumite gânduri sau atitudini ne pot face să slăbim sau, dimpotrivă, să ne îngrășăm. Iata cele 5 atitudini care stimulează pierderea în greutate!

Atitudine care stimulează pierderea în greutate: gătitul

Femeile aflate în căutarea unei siluete subțiri au de câștigat prin intrarea în bucătărie. Este mai bine pentru sănătate, pentru portofel și pentru slăbire! Acest lucru face posibilă controlul cantităților de zahăr, grăsimi pe care le ingeram. Dar este și dovadă a angajamentului, din punct de vedere psihologic.

O nouă idee ușor de pus in practica, super eficientă și dovedită științific! Potrivit unui studiu citat de Eudes Sémérias, femeile care sunt mai susceptibile de a avea o greutate echilibrată sunt cele care gătesc. Explicația expertului: „Când dobândești cunoștințe și te implici în pregătirea mâncării tale, îți crești sentimentul de eficiență personală. Prin urmare, te stăpânesti mai bine pe sine”.

Pentru a slăbi, trebuie mai întâi să câștigi autonomie

Auzim adesea că, pentru a-ți atinge obiectivul, a pierde în greutate sau a renunța la fumat, trebuie să iti asumi asta. Este un mod simplist de a vedea lucrurile și, mai presus de toate, te face să te simți vinovat. Așadar, nu ne mai manipulăm corpul și capul cu regimuri inutile și care ne determină să credem că suntem zero. Potrivit lui Eudes Sémérias, două aspecte ale personalității par importante și în capacitatea de a ne regla dieta: bunăvoința față de sine și capacitatea de a ține cont de experiențele interioare, fără a le judeca.

„Oamenii care simt puțină vinovăție sunt mai puțin susceptibili să mănânce în exces. Ar avea o mai bună conștientizare a ceea ce este mai bun pentru sănătatea lor. În plus, ei iau decizia de a pierde în greutate și nu răspund cerințelor unei terțe părți, a unui medic sau a altora. Prin urmare, sunt mai autonomi”.

Voința, singură, nu este suficientă

Pentru a pierde în greutate, nu este suficient să te bazezi doar pe voință. Ne-am săturat să auzim că, dacă nu putem slăbi, este pentru că ne lipsește motivația, pe scurt, e vina noastră. Suferim mult pentru că nu reușim să ne atingem obiectivul și pentru că eforturile noastre nu dau roade.

Voința este greșit evaluată, consideră Eudes Sémérias. Toți promotorii dietelor spun că este necesar mai presus de toate să fii motivat, să dai dovadă de determinare. Este o greșeală, sustine Eudes Sémérias. Ar fi chiar contraproductiv. Un studiu a arătat că oamenii care cred că pot conta pe voința in a rezista tentațiilor renunta mai ușor decât cei care sunt mai umili și mai realisti la început.

Urmați o dietă: graba, un sfătuitor rău

„Când încercăm să ne schimbăm dieta sau să o îmbunătățim, ne gândim spontan la „a urma o dietă”, analizează Eudes Séméria, iar majoritatea specialiștilor ne invită să începem chiar de mâine. Este o greseala! Expertul ne invită să punem la îndoială această „grabă”.

„Nimeni nu își poate schimba obiceiurile alimentare peste noapte fără să sufere”. Înainte de a vă gândi la pierderea în greutate, trebuie să vă pregătiți treptat pentru un nou mod de a acționa, din care va reieși un nou mod de a mânca. În practică, trebuie să procedați pas cu pas, să stabiliți etaloane diferite, să cumpărați diferit, să adoptați anumite reflexe zilnice. Pe scurt, puneți bazele pentru a vă reconecta cu libertatea de a mânca după cum doriți, în conformitate cu ceea ce ne face să ne simțim bine .

„Modificările întreprinse vor avea efect numai dacă suntem dedicați pe termen foarte lung”, asigură Eudes Séméria, provocarea fiind „functionarea responsabila și durabila”.

Atitudine care stimulează pierderea în greutate: fii flexibil!

În concluzie, Eudes Sémérias explică faptul că „persoanele care prezintă flexibilitate psihologică slăbesc mai ușor decât altele și sunt mai puțin susceptibile să recâștige kilogramele pierdute. O persoană cu o flexibilitate bună este capabilă să se observe și să facă un pas înapoi în raport cu sentimentele sale și evenimentele. De asemenea, ea va crede că propriile acțiuni determină ce se întâmplă cu ea și nu întâmplarea sau exteriorul”.

Schimbarea câtorva obiceiuri este suficientă pentru a iniția o schimbare și se va revărsa spontan în alte obiceiuri printr-un „efect domino”. Un studiu a arătat că schimbările cu cel mai mare „efect domino” asupra dietei și sănătății sunt faptul de a diminua timpul petrecut în fața ecranelor, în special în timpul meselor, și cel de a creste consumul de fructe și legume.

Adauga un comentariu