Prima pagină » Culinar » Cele mai bune condimente pentru pastramă de oaie. Secrete din rețeta marilor bucătari

Cele mai bune condimente pentru pastramă de oaie. Secrete din rețeta marilor bucătari

16 feb. 2024, 14:41,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle care sunt cele mai bune condimente pentru pastramă de oaie. Pastrama de oaie se poate face foarte ușor acasă, iar dacă folosim niște condimente inedite, vom oferi preparatului o savoare deosebită. Iată câteva secrete din rețeta marilor bucătari.

Cele mai bune condimente pentru pastramă de oaie

Dacă vrem să pregătim acasă o pastramă de oaie fragedă și gustoasă, trebuie să știm ce condimente și ierburi aromate sunt perfecte pentru acest deliciu culinar. Nu trebuie să lipsească cimbrul, rozmarinul, usturoiul și piperul, iar dacă avem în vedete rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Pastrama de oaie este ideală de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale putem face și o friptură fragedă la cuptor servită cu o garnitură savuroasă. Friptura de porc făcută la tavă are o aromă deosebită și cu siguranță îi va cuceri pe cei de la masă. Pentru acest deliciu avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de condimentele potrivite care să completeze perfect aroma fripturii.

Pentru o friptură de porc la tavă avem nevoie de 4 bucăți de carne de porc, 4 căței de usturoi, 2 linguri de untură de porc, 1 cană de vin alb, rozmarin, oregano, pudră de ardei iute, 2 foi de dafin, sare și piper după gust.

La fel de bine, putem pregăti un iepure la ceaun sau la cuptor. Pentru o friptură de iepure la ceaun cu vin roșu vom avea nevoie de carne de iepure, 3 ardei, 3 cepe, busuioc proaspăt, cimbru, 500 g de ciuperci champignon, foi de dafin, 150 g de măsline, 1 păstârnac, sare, tarhon, 200 ml de vin roșu, 1 lingură de zahăr, oregano, boabe de piper, 4 morcovi și 2 roșii. Carnea de iepure este ușoară, sănătoasă și se prepară după cele mai gustoase și simple rețete. Friptura de iepure merge servită cu un sos dulce-acrișor sau cu garnituri savuroase. Rețetele sunt diverse, rafinate și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Pastrama de oaie se face cu ingrediente alese cu grijă, iar la final vom obține un preparat pe placul tuturor celor de la masă.

Rețeta cu care vei obține un preparat irezistibil

Dacă vrem să pregătim o pastramă de oaie în crustă de ierburi vom avea nevoie de 1 kg de carne de oaie, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cimbru proaspăt tocat, 2 linguri de rozmarin proaspăt tocat, 5 căței de usturoi, sare și piper.

Într-un bol se amestecă uleiul cu cimbrul, rozmarinul, usturoiul, sarea și piperul. Cu acest amestec aromat se va freca foarte bine carnea de oaie, spălată anterior și lăsată la scurs. Carnea de oaie se va lăsa la baiț până a doua zi.

Într-un vas de cuptor se va așeza a doua zi carnea de oaie și se acoperă cu cimbrul și rozmarinul tocat mărunt. Se pune carnea de oaie la cuptor timp de 40 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la odihnit timp de câteva minute apoi se porționează pentru a fi servită.

Pastrama de oaie este fragedă, gustoasă și se face ușor acasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *