Actualitate

Cele mai mari investiții din istoria Iașului, realizate în cel mai scurt timp! In doar 4 ani, PSD a adus în județ peste 920 de milioane de euro

Publicat: 19 nov. 2019

Cele mai mari investiții din istoria Iașului, realizate în cel mai scurt timp! Cu sprijinul fostului premier social-democrat Viorica Dăncilă și candidat la alegerile prezidențiale, PSD Iași, începând din 2016, prin vocea președintelui Maricel Popa, și-a propus să atragă în Iași fonduri de 1 miliard de euro pentru cei aproximativ 1 milion de locuitori ai județului.
„Județul Iași nu a fost niciodată ocolit de Guvernul PSD atunci când s-a pus problema implementării unor proiecte care să contribuie la bunăstarea ieșenilor și la dezvoltarea și modernizarea comunității. În prezent, Iașul derulează proiecte în valoare de aproximativ 3.32 miliarde de lei (720 milioane de euro). Cu acești bani alocați prin FDI pe care îi vor primi comunitățile din județ, peste 200 milioane de euro, ajungem la un total de peste 920 de milioane de euro atrași în acest mandat. Obiectivul nostru este aproape îndeplinit. Sunt sigur că până la ora bilanțului, în vara anului viitor, vom depăși cifra de 1 miliard de euro, bani pentru dezvoltarea și modernizarea județului”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași.

PSD Iași a adus recent proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro pentru comunitățile din județ

Cele mai mari investiții din istoria Iașului, realizate în cel mai scurt timp! Guvernul PSD a alocat 949,9 milioane de lei, echivalentul a 200,4 milioane, de euro prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) pentru 44 de proiecte care vizează modernizarea și dezvoltarea comunităților din județul Iași.
Proiectele prevăd modernizări de drumuri județene, comunale și sătești (712,8 milioane de lei), înființarea și extinderea rețelelor pentru distribuția gazelor naturale (84,6 milioane de lei), precum și extinderea sistemelor de canalizare (152,5 milioane de lei).

PSD Iași și guvernul social-democrat derulează proiecte cu fonduri guvernamentale și europene

Astfel, din decembrie 2016 și până în prezent, sub guvernarea social-democrată, Iașul derulează proiecte cu fonduri guvernamentale în valoare de 1,83 miliarde lei (aproximativ 385,5 milioane de euro).Investițiile derulate prin Compania Națională de Investiții (în total, 33 de proiecte) au vizat modernizarea și reabilitarea unor cămine culturale, construirea unor săli de sport (Erbiceni, Holboca, Tomești), reabilitarea, consolidarea și refuncționalizarea Observatorului Astronomic din Iași, aflat în proprietatea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Centrul de Screening și Diagnostic în Bolile Oncologice din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași, precum și alte proiecte în diferite comunități din județ.Recent, a fost depus un proiect de construire a celei mai mari săli polivalente din județ, cu o capacitate de 15.000 de locuri. CNI a preluat în administrare terenul, urmează să fie demarate procedurilor tehnico-economice (studiu de fezabilitate, proiectare).

Investiții derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Celelalte investiții se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală – 1,2 miliarde de lei (aproximativ 257 milioane de euro) și prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – aproximativ 500 milioane de lei. Sunt modernizate drumuri județene și comunale, construite și reabilitate școli, grădinițe și dispensare în mediu rural, va fi extinsă rețeaua de apă și canalizare, vor fi racordate comunități la rețeaua de gaze naturale.
În ceea ce privește fondurile europene, județul Iași a contractat 1,48 miliarde lei (aproximativ 313,35 milioane de euro) pentru proiecte de:

– modernizarea insfrastructurii rutiere (drumurile Iași – Suceava – 103 milioane de euri și Iași – Botoșani – 70 milioane de euro);
– sănătate: reabilitarea Spitalului pentru Copii “Sf. Maria” Iași (27 de milioane de euro);
– cultură: reabilitarea și modernizarea unor muzee aflate în administrarea Muzeului Național al Literaturii Române Iași (total: 12 milioane de euro) (Casa Dosoftei – 800.000 euro, sediu V. Alecsandri – 3.6 milioane de euro, Muzeul Vasile Pogor – 1.4 milioane de euro, Casa Nicu Gane – 1.3 milioane de euro, Bojdeuca lui Ion Creangă – 1.7 milioane de euro, Muzeul Mihai Eminescu – 1.6 milioane de euro, Casa Negruzii de la Hermeziu – 1.6 milioane de euro);
– mediu: Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) în valoare de peste 60 de milioane de euro.

Trebuie redus decalajul dintre mediul urban și cel rural

„Iașul a beneficiat de proiecte importante pentru dezvoltare și modernizare. Unul din principalele mele obiective, conform programului de guvernare PSD, a fost acela de a reduce decalajele dintre mediul urban și mediul rural cu cel puțin 15%. În județul Iași am reușit sigur. Eu cred într-o singură Românie.Nu există România de dreapta, de stânga, bogată, săracă, nu există România bugetarilor și România angajaților în privat, nu există România studenților și România pensionarilor. Luptăm și pentru cei care ne iubesc și pentru cei care nu ne plac. Noi suntem alături și de cine e cu noi, suntem alături și de cine e împotriva noastră. Suntem alături de fiecare român și luptăm pentru fiecare român. Am făcut asta ca Premier, o voi face și ca Președinte”, a declarat Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, executat de SC Global Impex Distribution SRL, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008loading...

Comentarii
 • Voi ce ati fumat ? Doua la prefectura, patru la gara Tot cu virgula da Nu prostiti pe nimeni Daca s-a dat intr-adevar 1 miliard – pe naiba, de unde 1 miliard – a ajuns in buzunarele pizideilor, ca eu ma uit si nu-l vad

 • Preferam sa faca autostrada Tg. Mures – Ungheni, finalizarea centurii ocolitoare a Iasului si sa dea bani pentru un aeroport ca pentru un oras de aproape 400 de mii de locuitori si cel mai mare oras de la granita de est a UE, PSD-ul, restul veneau de la sine.
  A face asemenea afirmatii, este ca si cum te-ai adresa unor ”nepregatiti” gen Teleorman nu unor cetateni a unui oras cu cea mai veche Universitate din Romania.
  Dar nu spun cei de la PSD dece dadeau mai multi bani si faceau investitii in Teleorma, Dolj, Gorj, in general in judetele oltenesti.
  Dece nu spune PSD-ul dece dadeau de 4 ori mai multi bani in Teleorman pentru jumatate din drumurile pe care le are Iasul, ca au facut doua stadioane in Teleorman si sala polivalenta cum nu sunt 3 in Romania cu parchet adus din Canada si care la 4 luni a fost schimbat deoarece ploua in sala polivalenta cu dotari de top intr-un judet care are mai putini locuitori decat municipiul Iasi si intr-un oras care are populatia Pascaniului.
  Dece nu spune PSD-ul asta.
  Asa ca

 • Pai nu a fost ocolit că nu a avut pe unde 😄😄😄. Nu avem centura , nu avem drumuri alternative ocolitoare și a trebuit să treacă prin centru și s-a împiedicat de Popa

Adauga un comentariu