Sanatate

Cele mai recomandate medicamente pentru tratarea alergiei: Pastilele care ameliorează simptomele alergice

Publicat: 09 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai recomandate medicamente pentru tratarea alergiei Pastilele care ameliorează simptomele alergice
Pentru a ameliora simptomele în cazul unei alergii, medicii recomandă administrarea antihistaminicelor

Multe personae care caută cele mai recomandate medicamente pentru tratarea alergiei nu știu că de fapt acestea nu se vindecă definitiv. Acestea medicamente te ajută mai mult să calmezi și să tratezi simptomele neplăcute.

Cele mai frecvente simptome în cazul unei alergii sunt congestiile nazale și rinoreea. Această afecțiune reprezintă de fapt un răspuns al sistemului imunitar la o substanță din mediu care de cele mai multe ori este inofensivă, dar pe care organismul o percepe ca dăunătoare.

De cele mai multe ori, substanțele străine la care sistemul imunitar reacționează se numesc alergeni și pot fi sub forma polenului, acarienii de praf, alimente, mucegai, animale de companie, înțepături de insect sau medicamente. Aceasta apare dacă persoana inspiră, atinge, înghite sau într-un fel sau altul intră în contact cu alergenul.

personaca care tine in mana dreapta o pastila si un pahar cu apa in mana stanga
Unele medicamente pentru alergii se pot cumpăra și fără prescripția unui medic

Medicamente pentru tratarea alergiei: Cum să ameliorezi aceste afecțiuni

Reacțiile alergice pot fi ușoare, severe sau chiar pot pune viața unei persoane în pericol. Pentru a ameliora simptomele în cazul unei alergii, medicii recomandă administrarea antihistaminicelor. Acestea reprezintă clasa principală de medicamente folosite pentru alergii.

Medicamentele sunt recomandate atât pentru calmarea simptomelor unei reacții alergice, dar și pentru prevenirea acestora. Există persoane care deja își cunosc alergiile. Dacă știi că suferi de rinită alergică sau febra fanului și știi că în aer, în acea perioadă, există o cantitate mare de polen este recomandat să iei antihistaminicele dimineața.

Acestea sunt disponibile în diverse variante, atât sub formă de tablete, capsule, cât și sub forma unor creme, lichide, picături de ochi sau spray-uri nazale.

persoana care toarna dintr-un recipient pastile in palma
Medicamentele sunt recomandate atât pentru calmarea simptomelor unei reacții alergice, dar și pentru a prevenirea acestora

Un alt medicament recomandat de către specialiști în tratarea unei alergii sunt decongestionatele, acestea calmează congestia și sunt de cele mai multe ori prescrise împreună cu antihistaminicele pentru a calma simptomele alergiilor. Acest medicament poate fi administrat sub forma de spray nazal, picături de ochi sau pilule.

Decongestionatele sunt recomandate persoanelor care au nasul înfundat, simptom cauzat de o reacție alergică. Acest medicamente acționează rapid prin micșorarea țesuturilor nazale inflamate, calmând astfel simptomele precum congestia nazală, secreția de mucus și roșeața din jurul nasului.

Unele medicamente pentru alergii pot fi combinate. Sunt pastile care conțin atât un antihistaminic, cât și un decongestionant, altele nu, și trebuie luate separat. Pentru a calma simptomele asociate alergiilor, medicii recomandă administrarea ambelor medicamente. Aceste medicamente dacă le iei combinat, împiedică celulele mastocite să elibereze alte substanțe chimice care determină alergia.

Alte pastille pentru alergie: Corticosteroizii reduc inflamația asociată cu alergiile

Corticosteroizii împiedică și tratează nasul înfundat, strănutul, mâncărimile nazale și secrețiile nazale ce sunt provocate de alergiile sezoniere sau din cauza alergiilor perene. Acest tip de alergie este prezent tot anul. Acest medicament contribuie la reducerea inflamației și a edemului ce apare din alte tipuri de reacții alergice.

De cele mai multe ori, steroizii se administrează sub formă de pastile. Acestea se iau pentru a trata inflamația ușoară spre moderată. În cazul în care persoanele suferă de o alergie foarte puternică și agresivă este necesară prescripția unui tratament destinat acestei alergii.

mai multe tipuri de pastile
Decongestionatele sunt recomandate persoanelor care au nasul înfundat, simptom cauzat de o reacție alergică

Modificatorii de leucotriene sunt folosiți pentru a trata astmul și simptomele alergiilor nazale. Acestea nu se pot achiziționa fără prescripția medicului, de cele mai multe ori fiind prescrise împreună cu alte medicamente. Acestea se găsesc doar sub formă de pilule sau granule orale.

Unele medicamente se pot cumpăra și fără prescripția unui medic. Printre cele mai bune produse care te pot ajuta să calmezi simptomele alergiei se numără soluția salină, aceasta fiind disponibilă sub forma unui spray nazal, care calmează congestia ușoară. Acesta acționează imediat, înmoaie mucusul și previne formarea crustelor.

Lacrimile artificiale sunt dispoibile în farmacii fără prescripția medicului, acestea tratând roșeața ochilor, mâncărimile oculare și secrețiile de la nivelul ochilor.

În cazul în care suferi de o alergie sezonieră este recomandat să administrezi medicamente pentru tratarea alergiei, dacă acestea nu te ajută, consultul unui medic este obligatoriu.

femeie care stranuta intr-un servetel
Substanțele străine la care sistemul imunitar reacționează se numesc alergeni

De cele mai multe ori simptomele în cazul unei alergii nu-ți pun viața în pericol dar, pentru a afla factorul declanșator, trebuie să îți faci o programare la alergolog.

Adauga un comentariu