Sanatate

Cele mai sacre cinci simboluri Reiki. Cum te pot ajuta să îți crești vibrația

Publicat: 11 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai sacre cinci simboluri Reiki. Cum te pot ajuta să îți crești vibrația
O ședință tipică de Reiki durează între 60 și 90 de minute

Simbolurile Reiki sunt folosite în practica Reiki Usui, o formă alternativă de vindecare dezvoltată acum aproape 100 de ani în Japonia de către Mikao Usui. Cuvântul „reiki” provine din două cuvinte japoneze: „rei” și „ki”. „Rei” înseamnă „putere superioară” sau „putere spirituală.” „Ki” înseamnă „energie.” Puse împreună, Reiki poate fi tradus în mod liber ca „energie spirituală vitală.”

Simbolurile Reiki și importanța intenției

Vindecătorii Reiki practică armonizarea (uneori numită inițiere) folosindu-se de mișcări cu mâinile efectuate de-a lungul zonelor corespondente celor cinci simboluri tradiționale. Aceste gesturi pun în mișcare fluxul de energie universală numită „ki” (sau „qi”) prin corp, cu scopul de a promova vindecarea fizică sau mentală.
O ședință tipică de Reiki durează între 60 și 90 de minute, iar clienții sunt tratați fie culcați pe o masă de masaj, fie așezați. Spre deosebire de masaj, oamenii pot rămâne complet îmbrăcați în timpul ședinței Reiki, iar contactul fizic direct este rar. Practicanții, de obicei, încep ședința fie de la cap, fie de la picioarele clientului, deplasându-se încet de-a lungul corpului pe măsură ce manipulează energia acestuia.

Simbolurile Reiki nu au în sine o putere specială. Ele au fost concepute ca instrumente de învățare pentru studenții de Reiki. Este intenția concentrată a practicantului care energizează aceste simboluri. Următoarele cinci simboluri Reiki sunt considerate cele mai sacre. Acestea pot fi denumite în funcție de numele lor în japoneză sau de intenția cu care sunt asociate, care reprezintă scopul acestora în practică.

Simbolul Puterii

Simbolul puterii, cho ku rei, este folosit pentru a crește sau a reduce puterea (în funcție de direcția în care este manipulat). Simbol de commutator al luminii, acesta reprezintă capacitatea de a ilumina spiritual. Simbolul prin care poate fi identificat este o spirală, iar practicanții Reiki o consideră reglatorul qi-ului, expansiune și contracție în timp ce energia circulă în tot corpul. Puterea poate veni în diferite forme în cazul cho ku rei, și poate fi folosit ca un catalizator pentru vindecarea fizică, curățare sau purificare spirituală. Acesta ajută, de asemenea, la îmbunătățirea atenției și concentrării.

Simbolul Armoniei

Simbolul sei hei ki simbolizează armonia. Intenția sa este purificarea și este folosit pentru vindecarea mentală și emoțională. Simbolul seamănă cu aripa unei pasări în zbor. Practicanții pot folosi acest simbol în tratamente pentru dependențe sau depresie astfel încât să restabilească echilibrul spiritual al corpului. Poate fi, de asemenea, folosit pentru a ajuta oamenii să se recupereze în urma unor traume fizice sau emoționale sau pentru a debloca energiile creative.

Simbolul Distanței

Hon sha ze sho nen este folosit atunci când se trimite qi pe distanțe lungi. Intenția asociată este atemporalitatea, și este uneori numit “pagodă” pentru aspectul în formă de turn al caracterelor scrise. În tratamente, este folosit pentru a aduce oamenii împreună în spațiu și timp. Hon sha ze sho nen poate de asemenea să se transforme într-o cheie pentru deblocarea Înregistrărilor Akashice despre care unii practicanți cred că sunt o sursă a conștiinței umane. Este un instrument esențial pentru practicantul de Reiki care lucrează cu problemele din copilărie sau viețile anterioare ale clienților.

Simbolul Maestrului

Dai ko myo, simbolul maestrului, reprezintă tot ceea ce este Reiki. Intenția sa este iluminarea. Simbolul este folosit doar de către maestrul Reiki atunci când inițiază. Este simbolul care vindecă vindecătorii prin combinarea puterii simbolurilor armoniei, puterii și distanței. Este cel mai complex simbol de desenat cu mâna în timpul unei ședințe de Reiki.

Simbolul Finalizării

Simbolul raku este folosit în stadiul final al procesului de inițiere Reiki. Intenția sa este împământarea. Practicanții folosesc acest simbol pe măsură ce tratamentul Reiki se apropie de final, stabilizând corpul și sigilând qi-ul trezit. Simbolul fulgerului puternic făcut din mâini este tras printr-un gest în jos, simbolizând încheierea ședinței de vindecare.

Simbolurile Reiki reprezintă o parte valoroasă a sistemului Reiki, permitând chiar și desfășurarea ședințelor la distanță. Prin utilizarea lor, fiecare ședință de Reiki abordează în mod holistic problemele fizice, mentale, emoționale și spirituale, indiferent de cauzele lor, fie că au rădăcini în trecut sau în prezent.

Adauga un comentariu