Calatorii

Cheile Baciului – Cluj

Publicat: 11 mart. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cheile Baciului - Cluj
9

Cheile Baciului reprezinta o atractie naturala ce se afla pe teritoriul administrativ al orasului Cluj Napoca, aici intalnindu-se un fenomen carstic deosebit, datorita caruia zona a fost declarata rezervatie naturala de tip mixt.

Cheile Baciului reprezinta o arie protejata, de interes national, ce se desfasoara pe o suprafata de 3 hectare. Valea Popesti strabate calcarele eocene vechi de mii de secole, cu importanta geologica, paleontologica si botanica, formand pe o distanta de 500 de metri un sector de chei, cu versanti asimetrici. Partea nordica este stancoasa si abrupta, unde sunt prezente depozite fosilifere, iar partea sudica reprezinta zona de padure, unde se gasesc paduri in amestec, ierburi si vegetatie de stanca, dispuse intr-un mod foarte bizar, fapt ce i-a facut pe unii vizitatori sa afirme ca Padurea Baciu ar fi dominata de prezenta unor forte supranaturale neobisnuite.

In amonte de Cheile Baciului, datorita catorva izvoare din partea de nord a padurii, la marginea acesteia, s-a format un lac natural, de dimensiuni reduse. La vest de chei, se afla Padurea Hoia, un loc deosebit si faimos pentru cei interesati de fenomene paranormale. Zona a devenit celebra pe glob, inca din 1968 si este unul din cele mai misterioase locuri din Romania.

Zona Cheile Baciului reprezinta un loc de relaxare pentru clujeni, mai ales in timpul weekendurilor, dar din pacate este ignorata de autoritati. Pe langa padurile neobisnuite de aici, turistii mai pot vizita Conacul Unguresc Bornemisza – Matskassy sau obiectivele turistice din orasul Cluj Napoca.

Adauga un comentariu