International

China are vaccinul pentru coronavirus! Anunţul oamenilor de ştiinţă

Publicat: 28 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
China are vaccinul pentru coronavirus Anunţul oamenilor de ştiinţă
China are vaccinul pentru coronavirus

China are vaccinul pentru coronavirus. Primele rezultate în urma testării pe oameni au dat rezultate. Conform specialiştilor, tratamentul a dat rezultate bune în studiile din clinice din China şi se pare că ar putea fi sigur şi eficient în lupta împotriva coronavirus. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Naţional Biotec Group astăzi, 28 iunie 2020.

China are vaccinul pentru coronavirus. Testările pe oameni au oferit rezultate bune

Potrivit oficialităţilor filialei din Beijing a Naţional Biotec Group, vaccinul este unul promiţător şi a generat o concentraţie ridicată de anticorpi în rândul tuturor pacienţilor care au fost supuşi testării. În faza 1-2 a studiului clinic, pacienţii au dezvoltat o concentraţie ridicată de anticorpi. Studiul a fost făcut în China şi în cadrul acestuia au luat parte peste 1200 de persoane. Datele specifice ale studiului nu au fost încă dezvăluite de către reprezentanţii companiei.

China are vaccinul pentru coronavirus după ce companiile au primit autorizaţiile necesare pentru testări

Companiile şi cercetătorii din China au primit autorizaţiile necesare pentru efectuarea testărilor pentru opt tipuri de vaccinuri-candidate. Testările s-au desfăşurat atât pe persoane din China cât şi persoane din afara ţării. În urma rezultatelor obţinute de ultima testare, China a decenit o ţară favorita la câştigarea luptei în cursa internaţională de descoperire a unui vaccin care poate limita sau anihila efectele pandemiei de coronavirus. La nivel mondial aproximativ 500.000 de oameni au fost ucişi de aceasta pandemie, iar recent pragul persoanelor infectate a depăşit 10 milioane pe întreg globul.

China Naţional Pharmaceutical Group, compania mama a Naţional Biotec Group

Naţional Biotec Group, afiliata China Naţional Pharmaceutical Group anunţase încă de la începutul lunii iunie faptul că un alt vaccin conceput de această dată în Wuhan are rezultate promiţătoare. Conform oficialităţilor, vaccinul implementat de aceştia a oferit rezultate promiţătoare prin dezoltarea anticorpilor necesari în organism şi siguranţa ridicată a acestuia.

Un vaccin trebuie să îşi dovedească eficienţa în teste de „Fază 3” realizate pe pacienţi umani, pentru care sunt recrutaţi mii de participanţi, cu scopul de a dovedi că tratamentul este sigur şi poate să primească autorizaţia de comercializare. CNBG a anunţat marţi că va demara Faza 3 pentru unul dintre vaccinurile sale potenţiale în Emiratele Arabe Unite, fără să precizeze însă vaccinul la care a făcut referire în acel anunţ.

Directorul OMS nu este la fel de optimist în legătură cu descoperirea recentă a unui vaccin

Într-o video-conferinţă, Ghebreyesus a precizat deputaţilor din Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European, faptul că dacă un astfel de vaccin va deveni realitate, atunci acesta va trebui să devină un bun public, disponibil pentru toţi oamenii.

„E foarte greu să spunem cu siguranţă că vom avea un vaccin. Nu am avut niciodată un vaccin împotriva vreunui coronavirus. Aşadar, acesta ar fi, atunci când va fi descoperit şi sperăm că va fi descoperit, primul vaccin de acest tip”, a declarat directorul OMS.

„Să sperăm că va exista un vaccin, estimările spun că am putea avea un vaccin peste un an. Dacă procedurile sunt accelerate, ar putea dura ceva mai puţin decât un an, însă doar cu câteva luni. Aşa spun oamenii de ştiinţă”, a adăugat specialistul.

Adauga un comentariu