Local

Cine este tânărul care a câștigat de trei ori titlul de campion național la Karate Isshinryu: „Cea mai dură luptă nu am avut-o într-un meci, ci în interiorul meu” – FOTO

Publicat: 30 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine este tânărul care a câștigat de trei ori titlul de campion național la Karate Isshinryu Cea mai dură luptă nu am avut-o într-un meci ci în interiorul meu - FOTO
Sebastian Constantin Crețu este de trei ori campion național la Karate Isshinryu

Sebastian Constantin Crețu este tânărul ieșean care până la vârstă de 23 de ani a reușit performanța de a câștiga de trei ori titlul de campion național la Karate Isshinryu

La vârsta de 17 ani a pășit pentru prima dată în sala de karate, voia să lupte, să devină mai puternic. Descoperă mai târziu că în acest sport nu este vorba despre forță, ci despre tehnică și concentrare. Sala de karate, CS Toratoshi Arte Marțiale, devine pentru Sebastian o a doua casă.

Disciplina l-a făcut de trei ori campion național la Karate Isshinryu

Sebastian Constantin Crețu, campionul național la Karate Isshinryu își dorește să devină antrenor de Karate
Sebastian Constantin Crețu urmează facultatea de Fizică și Sport pentr a-și îndeplini visul de a fi profesor de sport și antrenor de Karate

De trei ori campion național la probele de Kata și de două ori campion național la Kumite. Pentru Sebastian, bucuria de a se afla pe tatami, terenul unde se desfășoară meciul, nu poate fi comparată cu nimic, iar experiența competițională este cea care întărește procesul de cunoaștere a sinelui.

„Fiecare dintre noi are înăuntrul său un haos dezlănțuit, cea mai dură luptă nu am avut-o într-un meci, ci în interiorul meu. Karateul a devenit o continuă căutare pentru a înțelege cine sunt, o descoperire, o conștientizare, asumarea de a-mi depăși condiția în mod permanent. Nu trebuie să fie neapărat karate, poate fi orice te face să te gândești la ce mai ai de antrenat la tine. Prin antrenamentele constante înveți să-ți manageriezi timpul, mesele, odihna, studiul, tot, fiindcă, indiferent de ce se întâmplă, la 20:00 ai antrenament”, declară Sebastian Constantin Crețu, campionul național la karate.

Principii puternice, clădite prin oboseală, muncă și transpirație: „Trebuie să lupt până la capăt, abia după am voie să mă odihnesc”

Sala de Karate, CS Toratoshi Arte Marțiale
Pentru Sebastian, Sala de Karate, CS Toratoshi Arte Marțiale a devinit o a doua casă

Provine dintr-o familie modestă și pentru Sebastian nu a fost ușor. Pentru titlul de campion național la Karate Isshinryu are în spate sudoarea a șase ani de muncă intensă și modelul antrenorului său, Florin Constantin Budeanu, nume pe care Sebastian nu îl pronunță fără titlul de sensei.

„Cel mai semnificativ lucru spus de el a fost în timpul unui antrenament, acum 4 ani. Nu mai puteam sta în picioare, eram foarte obosit, iar el mi-a spus să mă ridic, pentru că mai am jumătate de oră din antrenament și că în viață o să întâmpin momente mult mai grele, care o să mă doboare și care mă vor face să nu mai vreau să mă ridic.

Nu pot rămâne la pământ pentru că vor fi oameni care depind de mine și atât timp cât știu că am un lucru de făcut, indiferent de starea pe care o am, trebuie să duc lupta până la capăt și abia după am voie să mă odihnesc. Atunci am înțeles că știe unde vreau să țintesc”, mărturisește Sebastian Constantin Crețu.

Visul lui Sebastian este să ajungă profesor de sport și antrenor de karate, iar acest lucru l-a îndemnat să termine studiile la Facultatea de Fizică și Sport și să urmeze Masterul Didactic. Titlul de campion național la Karate Isshinryu este o performanță despre care Sebastian vorbește cu modestie, deoarece se ghidează după mottoul antrenorului său, Florin Constantin Budeanu, și al clubului CS Toratoshi:

„Nu fabricăm campioni, doar ne place să luptăm”, spune Sebastian Crețu.

Adauga un comentariu