Prima pagină » Culinar » Ciocolată de casă fără zahăr, îndulcită cu miere. Rețetă ușor de preparat, ideală pentru cei mici

Ciocolată de casă fără zahăr, îndulcită cu miere. Rețetă ușor de preparat, ideală pentru cei mici

20 sept. 2022, 14:49,
în Culinar

Vrei să prepari o ciocolată de casă fără zahăr, dar nu știi cum? Nu îți face griji, pentru că, în acest articol, ți-am pregătit cea mai simplă rețetă de ciocolată fără zahăr, îndulcită cu miere, ideală pentru cei mici și nu numai.

Ciocolata pregătită în casă, fără zahăr, este numai bună, chiar și pentru copiii mai mari de 12 luni. Poate fi îndulcită cu miere, iar dacă nu îți place cacaua, o poți înlocui cu pudră de roșcove. Ca topping, poți folosi fie nuci, fie stafide, fie zmeură, fie toate deodată! Sunt bune și fructele de pădure, proaspete sau uscate, caju, fistic, mentă, alune, coajă de portocală sau, chiar, sare grunjoasă. Lasă-ți imaginația să zburde și prepară cea mai bună ciocolată de casă pe care ai gustat-o vreodată, doar respectând sfaturile de mai jos. Spor la gătit!

bucăți de ciocolată de casă cu alune

Ciocolata pregătită în casă, fără zahăr, este numai bună, chiar și pentru copiii mai mari de 12 luni.

Ciocolată de casă fără zahăr, îndulcită cu miere. Ingrediente și mod de preparare

Pentru a obține o ciocolată delicioasă, ai nevoie de: 250 de grame de lapte praf, 100 de grame de unt, 140 de mililitri de apă, cinci linguri de pudră de roșcove sau cacao, două-trei linguri de miere (acest ingredient este opțional), trei linguri de nucă tocată, cinci linguri de stafide și două linguri de zmeură.

Rețeta este una simplă și rapidă, însă trebuie să aștepți ca ciocolata să se întărească. Pentru a o ajuta să capete formă mai repede, pune-o la frigider pentru câteva ore.

un bol în care se amestecă ciocolata de casă

Rețeta este una simplă și rapidă, însă trebuie să aștepți ca ciocolata să se întărească.

Mod de preparare

Primul pas în pregătirea celei mai gustoase ciocolate din lume este tocarea nucilor și coacerea acestora în cuptor, pe hârtie de copt, timp de zece minute.

Între timp, ia un vas mic, pune-l pe foc și adaugă apa și untul. Amestecă-le bine, până când untul se topește, Ai grijă ca focul să fie mic. Peste această compoziție adaugă și laptele praf. Ideal ar fi să îl dai printr-o sită sau o strecurătoare, pentru a nu se forma cocoloașe. Pune și pudra de roșcove sau cacaua și amestecă ușor, până când ingredientele se omogenizează. Ia vasul de pe foc și lasă-l să se răcească puțin.

Acum, a venit momentul în care trebuie să pregătești recipientul în care vei pune ciocolata și toppingul. Peste ciocolata preparată termic adaugă și mierea (dacă îți dorești ca ciocolata să iasă dulce) și mixează, până când compoziția devine cremoasă.

În amestecul obținut, încorporează stafidele și jumătate din cantitatea de nucă. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, toarnă ciocolata și uniformizeaz-o cu ajutorul unei spatule. Pe deasupra, adaugă și restul de nucă, dar și zmeura proaspătă.

Tava se lasă la frigider minimum două ore, pentru a se închega și a putea fi consumată. După ce a trecut acest timp, ciocolata se pune pe un tocător din lemn și se taie, cu un cuțit foarte bine ascuțit, în forma dorită. Se păstrează la frigider, într-un recipient bine închis. Rezistă mai multe zile fără probleme.

Poftă bună!

bucăți de ciocolată de casă cu nuci

Tava se lasă la frigider minimum două ore, pentru a se închega și a putea fi consumată.

Dacă îți plac dulciurile, te invităm să descoperi trei rețete de prăjituri delicioase, care îți vor aminti de copilărie, dar și rețeta de biscuiți „labă de urs”, adorată de cei mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`