Secretele istoriei

Ciudățenii cu privire la viața intimă în Roma antică

Publicat: 19 feb. 2020
Ciudățenii cu privire la viață intimă în Romă antică
Ciudățenii cu privire la viață intimă în Romă antică

Ciudățenii cu privire la viața intimă în Roma antică. Probabil unul din cele mai ciudate obiceiuri intime din Roma era bisexualitatea. Cu toate că erau căsătoriți, foarte mulți bărbați întrețineau raporturi intime cu alți bărbați. Adesea cei dominați erau de un rang inferior.

Trupele acelor vremuri îl ridiculizau pe Iulius Caesar datorită unui zvon potrivit căruia ar fi avut o aventură cu Nicomedes, un tânăr rege al Bhytiniei.

„Cezar a cucerit Galia, dar Nicomedes l-a cucerit pe Cezar“, spuneau pe la colțuri soldații.

Împărații romani aveau obiceuri dubioase pentru vremurile de astăzi. Aceștia îi foloseau pe băieții de vârste fragede pe post de jucării sexuale. În unele cazuri îi castrau, îi fardau și îi îmbrăcau în straie femeiești pentru a le satisface toate poftele

Ciudățenii cu privire la viața intimă în Roma antică

Augustus Octavian Caesar, primul împărat roman, a dat o lege prin care îi încuraja pe toți să facă cât mai mulți copii. Oamenii necăsătoriți plăteau o taxa foarte mare pentru această libertate. Din acest motiv, o mulțime de femei educate s-au înregistrat că prostituate, evitând în acest fel o căsătorie forțată pentru a încuraja natalitatea.

Aelicariae, așa cum erau botezate femeile din afară templelor care făceau sex contra cost, vindeau și prăjituri în formă de organe genitale. Neobișnuitele prăjituri erau oferite că ofrande către Venus sau Priapus.

Soldatii romani se deplasau cu prostituate-sclave care la orice oră din zi sau din noapte erau nevoite să le împlinească fanteziile luptătorilor. Pe lângă rolul de jucării sexuale, femeile erau nevoite să îi panseze pe soldați și să aibă grijă de ei.

Adauga un comentariu