Sanatate

Clotrimazol ovule. Cum se folosește și ce afecțiuni tratează

Publicat: 19 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Clotrimazol ovule. Cum se folosește și ce afecțiuni tratează
Clotrimazolul a fost descoperit în anul 1969 și se află pe lista medicamentelor esențiale ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Clotrimazol ovule este recomandat în tratamentul infecțiilor cu ciuperci (infecții fungice) de la nivelul vaginului, cum ar fi infecția cu Candida sau cu alte specii. În plus, este indicat și în tratamentul vaginitelor nespecifice.

Clotrimazolul este un antifungic, care face parte din clasa azolilor, fiind derivat de imidazol și folosit în tratamentul unor infecții fungice. Cele mai importante dintre acestea sunt candidozele vaginale, superficiale și cutanate, pitiriazis versicolor și dermatomicozele. Căile de administrate disponibile a clotrimazolului sunt intravaginale (ovule) și cutanate (creme sau unguente).

În termeni științifici, clotrimazolul reprezintă un inhibitor al sintezei ergosteronului, ducând, prin inhibarea lanosterol-14α-demetilazei, la eradicarea membranei celulare fungice.

Clotrimazolul a fost descoperit în anul 1969 și se află pe lista medicamentelor esențiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit wikipedia.org.

o femeie care ține un cartonaș pe care scrie SOS în zona intimă
Clotrimazolul este un antifungic, care face parte din clasa azolilor, fiind derivat de imidazol și folosit în tratamentul unor infecții fungice.

Cum se utilizează Clotrimazol ovule

Doza recomandată de majoritatea medicilor este de un comprimat vaginal de Clotrimazol pe zi, administrat seara la culcare, timp de 6-12 zile. De asemenea, se pot administra în cure scurte câte două comprimate vaginale de Clotrimazol pe zi, dimineața și seara, timp de trei zile.

În cazuri mai severe, se pot administra câte două comprimate de Clotrimazol pe zi, dimineața și seara, timp de 6-12 zile.

În orice caz, acest medicament trebuie utilizat exact așa cum v-a recomandat medicul sau farmacistul. Dacă nu sunteți sigură, discutați cu medicul sau cu farmacistul.

Dacă sunteți alergică la Clotrimazol sau la oricare dintre componentele acestui medicament, s-ar putea ca tratamentul să nu fie cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Discutați cu medicul pentru a vă recomanda un tratament adecvat.

Clotrimazol ovule este utilizat pentru tratamentul local al infecțiilor vaginale determinate de fungi (îndeosebi Candida), tricomoniazei sau suprainfecţii vaginale determinate de bacterii sensibile la clotrimazol. Pentru vindecarea completă a infecţiilor diagnosticate ca fiind determinate de Trichomonas vaginalis, trebuie efectuat concomitent tratament oral cu un medicament antitricomonazic (eficient în tratarea tricomonazei, dar și a altor vaginite bacteriene; se eliberează cu prescripție medicală, prescripție care rămâne în farmacie și nu se reînnoiește).

o femeie îmbrăcată cu pantaloni negri care își ascunde zona intimă
Dacă sunteți alergică la Clotrimazol sau la oricare dintre componentele acestui medicament, s-ar putea ca tratamentul să nu fie cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră. Discutați cu medicul pentru a vă recomanda un tratament adecvat.

Precauții în privința tratamentului cu Clotrimazol ovule

Utilizați Clotrimazol ovule doar la recomandarea medicului sau farmacistului. În cazul în care sunteți însărcinată, alăptați sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă unui cadru medical înainte de a lua acest medicament. Respectați, cu strictețe, instrucțiunile acestuia.

Se recomandă utilizarea cu prudență la femeile însărcinate, mai ales în primul trimestru de sarcină și numai sub supravegherea unui medic. În schimb, Clotrimazol ovule poate fi administrat pe cale vaginală în timpul alăptării, deoarece nu trece în laptele matern

În ceea ce privește capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, tratamentul cu Clotrimazol nu are nicio influență sau are o influență neglijabilă.

o femeie îmbrăcată în blugi gri, care își ascunde zona intimă cu mâinile
În cazul în care sunteți însărcinată, alăptați sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă unui cadru medical înainte de a lua acest medicament.
Adauga un comentariu