Actualitate

CNCAV: Persoanele nevaccinate au o probabilitate de 17 ori mai mare de a fi spitalizate

Publicat: 02 sept. 2021
Potrivit studiului COVID-NET, citat de RoVaccinare, în perioada 24 ianuarie - 24 iulie 2021, ratele cumulative de spitalizare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate

Persoanele nevaccinate au o probabilitate de 17 ori mai mare de a fi spitalizate din cauza COVID-19 comparativ cu persoanele care sunt complet vaccinate, arată studiul COVID-NET al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC).

Potrivit studiului COVID-NET, citat de RoVaccinare, în perioada 24 ianuarie – 24 iulie 2021, ratele cumulative de spitalizare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate.

Pe grupe de vârstă, datele au fost de 23 de ori, 22 de ori și 13 ori mai mari la nevaccinați comparativ cu vaccinați pentru cei cu vârste cuprinse între 18-49, 50-64 și, respectiv peste 65 de ani.

De asemenea, în perioada 27 iunie – 24 iulie, în care varianta Delta a devenit predominantă, ratele de spitalizare au fost de peste 10 ori mai mari la persoanele nevaccinate pentru toate grupele de vârstă.

Reprezentanții CNCAV susțin că vaccinurile continuă să joace un rol critic în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor.

Comentarii
  • Stau și ma întreb : cum se face ca în spitale mor mulți de asa zis covid, iar acasă nu mor oameni…. Sunt ferm convins că acest virus nu există, ci este doar o invenție…. din care se fac bani…. Întreaga mass-media este marioneta politicienilor, iar ea, mass-media, le face jocul politicienilor…. Aceasta este o mare prostie, un teatru ieftin, dar la care mulți români nu ,, pun botul „.
    Iar dacă vaccinarea se face sub efectul de ,, turmă” de ce mai impune purtarea măștii.

Adauga un comentariu