Actualitate

Codrin Ștefănescu îl face praf pe Marcel Ciolacu: „Ai vrut să ajungi un fel de Liviu Dragnea!“

Publicat: 01 sept. 2020
Fostul secretar general al Partidului Social Democrat, Codrin Ștefănescu
Fostul secretar general al Partidului Social Democrat, Codrin Ștefănescu

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, îl face praf, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe președintele partidului, Marcel Ciolacu. Codrin Ștefănescu pune eșecul din Parlament, privind moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban, pe seama lui Marcel Ciolacu.

„Deci a fost un mare fâsss, Marcele! Și nu mai da vina pe cei câțiva colegi aflați în spitale sau carantinați ca suspecți de COVID! Când pregătești o moțiune și chiar vrei să treacă, negociezi! Aveai cel puțin 9-10 voturi de la minorități, cel puțin 8 voturi de la neafiliați plus PSD-iștii goniți de tine în ultimele luni. Să nu mai zic de UDMR-iștii care nu iubesc în ruptul capului acest guvern, dar nici de la “negociatorii” tăi nu au înțeles exact ce vrei!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Codrin Ștefănescu îl face praf pe Marcel Ciolacu: „Ai vrut să ajungi un fel de Liviu Dragnea!“

Fostul secretar general al PSD susține că actualul șef al PSD și-a dorit să ajungă la nivelul lui Liviu Dragnea, dar a sfârșit prin a fi mai slab decât umbra fostului lider al social democraților.

„Sunteți slabi și vânduți, Marcele! Și se vede limpede ca lumina zilei. Ai vrut să ajungi un fel de Liviu Dragnea, dar nu ești nici umbra lui pe timp de noapte! Pentru că el nu ne-a pus niciodată într-o astfel de situație ridicolă! Și vorba lui Șerban Nicolae: e o mare și nescuzabilă rușine!”, a precizat Codrin Ștefănescu.

Moțiunea de cenzură nu a putut fi votată din lipsă de cvorum

Moțiunea inițiată de PSD ar fi putut trece la limită, opoziția bazându-se pe nu mai puțin de 234 de parlamentari. Pentru a pica Guvernul Orban erau necesare 233 de voturi.

Cinci parlamentari social democrați nu au ajuns la Parlament, astfel încât nu a fost asigurat cvorumul pentru ca moțiunea să poată fi votată. Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului. În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

Votul ar trebui reluat în zilele ce urmează. Însă, de astăzi începe sesiunea ordinară a Legislativului, Curtea Constituțională a României trebuie să hotărască dacă o moțiune depusă într-o sesiune poate fi votată în altă sesiune.

Partidul Național Liberal a sesizat deja CCR, care va audia pe 1 septembrie pozițiile părților. Decizia Curții are efecte doar în viitor. Dacă moțiunea ar fi trecut, luni, 31 august, hotărârea judecătorilor CCR nu ar fi schimbat votul, guvernul rămânea picat.

Absenții, amenințați cu excluderea din partid

PSD anunță excluderea membriilor care nu au fost prezenți în sală, pentru moțiunea de cenzură.

„În prima şedinţă a Consiliului Politic Naţional, aceştia vor fi excluşi. Reconstrucţia PSD nu se poate face cu trădători şi oportunişti!”, se artă într-un comunicat al social democraților.

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a declarat că PSD s-a bazat pe sprijinul UDMR la moțiunea de cenzură.

„Ne-am bazat pe sprijinul UDMR. Am sperat că UDMR nu va susține și el acest Guvern, având în vedere tratamentul la care au fost supuse și UDMR și comunitatea maghiară de către președintele României și de către Guvernul Orban. Astăzi, UDMR a absentat de la vot”, a declarat Alfred Simonis.

Adauga un comentariu