Actualitate

PSD exclude membrii care nu au fost prezenți în sală pentru moțiunea de cenzură: ”Reconstrucţia PSD nu se poate face cu trădători şi oportunişti!”

Publicat: 31 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PSD exclude membrii care nu au fost prezenți în sală pentru moțiunea de cenzură Reconstrucţia PSD nu se poate face cu trădători şi oportunişti
PSD

PSD exclude membrii care nu au fost prezenți în sală, pentru moțiunea de cenzură: ”Reconstrucţia PSD nu se poate face cu trădători şi oportunişti!”. Luni, în ședința plenului reunit al Parlamentului trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură, dar nu a putut să aibă loc din lipsa cvorumului. După acest eveniment, PSD  a considerat că este nevoie să transmită un comunicat.

„Partidul Naţional Liberal a fost disperat să nu piardă puterea, iar pentru aceasta a apelat la cele mai insalubre metode ale politicii româneşti, cumpărând – până în ultima clipă – parlamentari la bucată. Moţiunea de cenzură depusă de PSD nu a putut fi dezbătută astăzi din cauza lipsei cvorumului de şedinţă. Le-a fost atât de frică să nu piardă puterea încât nici măcar pe cei cumpăraţi pe ultima sută de metri nu i-au lăsat să vină în sală! Astăzi, toţi românii s-au putut convinge singuri cine susţine corupţia, traseismul şi incompetenţa Guvernului Orban şi cine se opune. Contrar celor susţinute în declaraţiile publice, USR şi PMP au demonstrat astăzi că sunt la guvernare alături de PNL şi responsabili pentru toate deciziile acestui guvern”, afirmă PSD.

Deoarece cinci dintre membrii PSD nu au fost prezenți în sală, comunicatul arată că aceștia vor fi excluși.

„În prima şedinţă a Consiliului Politic Naţional, aceştia vor fi excluşi. Reconstrucţia PSD nu se poate face cu trădători şi oportunişti!”, se mai arată în comunicatul citat.

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului. În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

Alfred Simonis, liderul deputaților social-democrați: ”Ne-am bazat pe sprijinul UDMR”

Luni, liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a declarat că PSD s-a bazat pe sprijinul UDMR la moțiunea de cenzură.

„Ne-am bazat pe sprijinul UDMR. Am sperat că UDMR nu va susține și el acest Guvern, având în vedere tratamentul la care au fost supuse și UDMR și comunitatea maghiară de către președintele României și de către Guvernul Orban. Astăzi, UDMR a absentat de la vot”, a declarat Alfred Simonis.

Potrivit anunțului făcut de președintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, deoarece nu a fost întrunit cvorumul.

După ce a fost făcut apelul nominal, era necesară prezența a 233 de deputaţi şi senatori, dar la ședință au fost doar 226 de parlamentari.

„Nu am putut proceda la supunerea la vot a ordinii de zi a sesiunii extraordinare”, a spus Ciolacu.

Moțiunea de cenzură nu poate fi votată din lipsă de cvorum. PSD exclude membrii

Moțiunea inițiată de PSD ar fi putut trece la limită, opoziția bazându-se pe nu mai puțin de 234 de parlamentari. Pentru a pica Guvernul Orban erau necesare 233 de voturi.

Din păcate, cinci parlamentari social democrați nu vor ajunge astăzi la Parlament, 31 august 2020, astfel încât nu va fi asigurat cvorumul pentru ca moțiunea să poată fi votată.

Votul ar trebui reluat în zilele ce urmează. Însă, de marți începe sesiunea ordinară a Legislativului, Curtea Constituțională a României trebuie să hotărască dacă o moțiune depusă într-o sesiune poate fi votată în altă sesiune.

Partidul Național Liberal a sesizat deja CCR, care va audia pe 1 septembrie pozițiile părților. Decizia Curții are efecte doar în viitor. Dacă moțiunea ar fi trecut, luni, 31 august, hotărârea judecătorilor CCR nu ar fi schimbat votul, guvernul rămânea picat.

Adauga un comentariu