Local

Complicitatea toxică dintre Maricel Popa și Ziarul de Iași! Presupusa șpagă pentru spitalul mobil pentru pacienții COVID-19 de la Lețcani este un mare „fâs”

Publicat: 16 iun. 2020
Maricel Popa si Toni Hrițac de la Ziarul de Iași

Toată „această mare anchetă jurnalistică” a celor de la Ziarul de Iași, în legătură cu presupusa „șpaga” cerută pentru Spitalul Covid-19 de la Lețcani, nu este altceva decât o făcătură a lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, și a lui Toni Hrițac, pentru ca să-i inducă în eroare pe ieșeni. Cei doi buni prieteni cred astfel că-i pot prosti pe ieșeni și pe anchetatori, pentru a justifica procedura ilegală de la licitația de 13,2 milioane de euro, pentru spitalul pentru bolnavi de COVID-19 de la Lețcani.

De câteva zile, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași este disperat că cel mai important proiect din mandatul său (răutăcioșii ar putea spune chiar singurul) este în aer. Spitalul mobil pentru bolnavii de COVID-19, de la Lețcani, trebuia să fie funcțional din urmă cu o lună, dar președintele Consiliului Județean Iași, a ajuns să-și ascundă incompetența în spatele DNA.

Șeful CJ nu a fost în stare să gestioneze licitația pentru achiziția unității medicale pentru bolnavii de COVID-19. Această licitație a fost în realitate cu mascaradă cu iz penal, despre care BZI a scris în repetate rânduri.
Pentru că a lungit licitația de 13,2 milioane de euro și a tot furnizat termene noi ca să justifice întârzierea furnizării echipamentelor, Maricel Popa a ieșit cu o poveste demnă de romanele polițiste scrise de Agatha Christie. La finalul săptămânii, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, susținea în Ziarul de Iași, gazeta condusă de Toni Hrițac că două persoane au ajuns la Ankara în numele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest pentru a cere mită de la furnizorul turc Global LLC. Luni, Maricel Popa, a găsit o a treia persoană care a ajuns la Ankara pentru a „bloca” procedura. Cu toate acestea, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, nu a oferit niciun detaliu, susținând că a depus doar o plângere la organele abilitate.

Totul a pornit de la o fotografie dată de Maricel Popa lui Toni Hrițac

Astăzi, Ziarul de Iași s-a lăudat cu această mare anchetă, scrisă după dictarea lui Maricel Popa. În realitate, totul e un mare fâs, iar lucrurile au fost puse la cale de președintele Consiliului Județean Iași. Maricel Popa i-a dat o fotografie lui Toni Hrițac, în care s-ar putea vedea cei 3 români care s-ar fi dus la Ankara la sediul firmei Global LLC. Toată „această mare anchetă jurnalistică” nu este altceva decât o făcătură a lui Maricel Popa și a lui Toni Hrițac, pentru ca să-i inducă în eroare pe ieșenii care îl trag la răspundere pe liderul PSD pentru faptul că nu a făcut nici până acum spitalul mobil.

Maricel Popa a mers și mai departe și a vânturat câteva nume de oameni, care vezi Doamne ar fi de fapt cei care s-au dus la Ankara „să blocheze procedura”. Deși se laudă că are poze cu oamenii care au fost în Ankara, Maricel Popa refuză să spună nume, să dea publicității imaginile, invocând tot felul de nume comune (Bălan, Bulgaru) în sprijinul afirmațiilor lui. Ba chiar cei de la Ziarul de Iași căutau numere de telefon ca să-i contacteze pe ieșenii cu acest nume, dar totul avea să fie un mare bluf. Nicio dovadă clară, totul părând un scenariu de film prost, pus la cale de președintele CJ.

Ziarul de Iași a devenit gorneta lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean

Și uite așa se dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că Ziarul de Iași a devenit gorneta lui Maricel Popa, înjurând PSD-ul, dar lăudându-l pe liderul partidului.

Maricel Popa și prietenul Toni Hrițac cred astfel că-i pot prosti pe ieșeni și pe anchetatori, pentru a justifica procedura ilegală de la licitația de 13,2 milioane de euro, pentru spitalul pentru bolnavi de COVID-19 de la Lețcani.
Șeful CJ se crede deștept și smecher și se comportă ca un interlop. Maricel Popa a anunțat că a sesizat el primul organele de anchetă asupra unei presupuse tentative de mită, doar pentru a nu apărea că anchetatorii au mers pe pistă și l-au luat la întrebări despre neregulile grave făcute în această licitație și despre care BZI a scris pe larg în edițiile anterioare. DNA trebuie să lămurească imediat această speță pentru a face lumină.

Cu Maricel Popa la timonă, PSD Iași va scoate un scor rușinos la alegeri

Faptul că Ziarul de Iași scrie la comanda lui Maricel Popa nu mai este nicio noutate, din moment ce și în cazul demisiei lui Cătălin Bulgariu, de la șefia Aeroportului Internațional, ziarul lui Toni Hrițac vrea să îl scoată „îngeraș” pe șeful CJ și să arunce toată vina asupra problemelor de la aerogară pe directorul demisionar. În realitate, Maricel Popa este cel care a blocat activitatea Aeroportului Internațional Iași, iar Cătălin Bulgariu a fost scos țap ispășitor chiar de președintele CJ.

Cu astfel de practici, Maricel Popa aduce mari deservicii Partidului Social Democrat, nefiind de mirare că formațiunea politică stă extrem de prost în sondaje. Cu Maricel Popa la timonă, PSD Iași va pierde alegerile cu un scor rușinos, fiind incredibil cum Marcel Ciolacu sau Paul Stănescu îl mai tolerează încă pe vremelnicul șef al CJ Iași în funcție.

Comentarii
  • Ia întrebați-l pe nea Măricel dacă-și mai amintește cum umbla prin anii `90 cu 50 de mărci în buzunar ca să-i dea ca primă șpagă directorilor întreprinderilor de prin zona industrială ca să nu cumpere centrale telefonice de la Romtelecom, ci de la firma lui. Sau cum le dădea spăguță angajatelor de la Comercial de la Romtelecom ca să-i dea ponturi de întreprinderi unde urma Romtelecom să facă oferte de centrale. Sau cum umbla el. rupt în cur, într-o Dacie 1300 care nu intra în marșalier și o împingea ca să o scoată din parcare… Și apoi, peste noapte, a găsit niște poponețuri de la PSD (pe atunci PDSR) pe care să le pupe și, iaca cum s-a cocoțat mârletele și prostanul pe divan!!!

  • nea iulian asta e e tare sint multi ca el dar acu se sta cu sarumina la usa lui matale stii ca nastase de la bucuresti ia cumparat moldoforestul iasi

  • nea iulian asta e e tare sint multi ca el dar acu se sta cu sarumina la usa lui matale stii ca nastase de la bucuresti ia cumparat moldoforestul iasi

  • Infectați cu covid -19 la iasi sunt 743. Morți erau 43. Iar aceste javre ordinare se scuipa ca la USA cortului ca sa iasă mai in fata. Bă,javrelor,opriți va! Gata!

Adauga un comentariu