Local

Consilierul județean PNL Vasile Cotiugă cere ca DNA să intervină în cazul achiziției spitalului mobil de la Lețcani. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, minte din nou ieșenii despre furnizorul din Turcia

Publicat: 12 iun. 2020
Licitația pentru furnizarea spitalului mobil de la Lețcani, derulată de Maricel Popa, președintele Consiliului Județean, ar putea fi anchetată de procurorii DNA, în urma unei solicitări venite de la consilierul județean PNL Vasile Cotiugă
Consilierul județean PNL Vasile Cotiugă a cerut anchetă DNA în cazul licitației pentru furnizarea spitalului mobil de la Lețcani

Consilierul județean PNL Vasile Cotiugă a cerut o anchetă a DNA în cazul achiziției spitalului mobil de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, refuză să ofere explicații pentru întârzierea furnizării echipamentelor medicale din Turcia, deși spitalul trebuia instalat încă din 10 iunie

Consilierul județean PNL Vasile Cotiugă a cerut intervenția procurilor DNA în cazul licitației de 13,2 milioane euro pentru spitalul mobil de la Lețcani. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, continuă să țină secret detaliile din contractul încheiat cu Global LLC din Ankara, Turcia, firma care a câștigat procedura derulată pentru spitalul de COVID-19.
Alesul județean PNL Vasile Cotiugă a precizat faptul că deși spitalul trebuia pus în funcțiune în data de 10 iunie, la parcul Transagropolis de la Lețcani nu s-a mai întâmplat nimic. Nici Maricel Popa, nici Alina Popa, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, forul care a derulat licitația, nu au mai spus nimic despre această licitație.

Consilierul județean Vasile Cotiugă i-a cerut lui Maricel Popa explicații despre întârzierea furnizării echipamentelor spitalului mobil de la Lețcani

Alesul județean PNL Vasile Cotiugă a menționat făptul că unitatea medicală mobilă trebuia să funcționeze încă din 10 iunie, adică de acum două zile. Însă, nici până la această oră nu au fost aduse restul echipametelor medicale din Ankara, sediul Global LLC.

„Suntem în 11 iunie 2020 (ieri- n.r.). Maricel Popa, președintele CJ Iași, și Alina Popa, directorul executiv al Asociației Euronest, promiteau solemn, la ultima ședință a Consiliului Județean, că pe 10 iunie spitalul mobil de la Lețcani va fi instalat! Suntem în 11 iunie 2020 și nici vorbă ca spitalul mobil să fie funcțional! S-au adus 13 containere la Lețcani, nici nu știi de unde, poate aduse aiurea de cineva și cu asta gata! Și pentru asta s-au plătit 13 milioane de euro. Sau poate se vor plăti, dar nici asta nu știm”, a spus consilierul județean Vasile Cotiugă.

Consilierul Vasile Cotiugă a cerut intervenția procurorilor DNA în cazul licitației pentru spitalul mobil de la Lețcani

Consilierul liberal a menționat că în acest caz se impune intervenția procurilor anticorupție în cazul licitației pentru furnizarea unității medicale. Procedura a ridicat semne de întrebare încă de la bun început, după ce comisia de evaluare a licitației a fost instituită ilegal.

„În calitate de consilier județean cer organismelor în drept, respectiv DNA, DIICOT, Parchet, să intervină și să deslușească această fraudă a banului public. În aceeași calitate cer de îndată demisia celor doi. Atât a lui Maricel Popa, cât și Alinei Popa, pentru bătaia de joc la care suntem supuși”, a declarat consilierul PNL Vasile Cotiugă.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, ascunde detalii despre contractul cu Globall LLC din Turcia

De la bun început, licitația pentru spitalul mobil de la Lețcani nu s-a derulat corect. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și Alina Popa, directorul ADI Euronest, au ținut secret detalii din contractul încheiat cu firma din Ankara.

„De câteva săptămâni, doamna Alina Popa ne prostește pe față când ne spune, fără să prezinte niciun document, că spitalul mobil nu a plecat din Turcia din cauza stării de urgență din țara respectivă. De fapt, personal cred că este pusă de către Maricel Popa să mintă. Este tot mai clar pentru mine că, de fapt, interesele meschine ale lui Maricel Popa și ale PSD-ului au făcut ca acest proiect, inutil după mine, să fie un eșec! Aud și că unul sau altul de lângă Maricel Popa este intermediar. S-au luat degeaba 10 milioane de euro de la drumurile județene și de la instituțiile de cultură, văduvindu-se comunități întregi, precum și artiști și muzeografi”, a spus Vasile Cotiugă, consilier județean PNL.

Minciuni ale echipei din jurul lui Maricel Popa. Ankara, capitala Turciei, a relaxat restricțiile cauzate de pandemia de COVID-19

Alina Popa a transmis faptul că din cauza carantinei în care se află orașul Ankara, spitalul mobil pentru bolnavii de COVID-19 va ajunge la Iași abia pe 20 iunie. Adică cu 10 zile întârziere față de anunțul oficial. Alina Popa a motivat că Ankara se află în carantină și că nu pot pleca echipamente medicale. Realitatea este că Turcia a relaxat restricțiile. Inclusiv, Ministerul Afacerilor Externe a arătat că de la 1 iunie, Turcia a permis redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, muzeelor, plajelor, parcurilor și sălilor de sport, cu respectarea normelor de distanțare fizică și de igienă. Și universitățile vor reveni la calendarul academic începând cu 15 iunie.

„În prezent, frontierele terestre ale Republicii Turcia sunt în continuare închise, cu excepția turismului medical și transportului de marfă”, se arată într-un anunț al Ambasadei României în Republica Turcă. Practic, ceea ce înseamnă echipamente medicale pot trece granițele țării.

Comentarii
  • Pt.dl.prof.cotiuga,care este o personalitate publica demnă de tot respectul. Cred însă ca este totuși un naiv,deși prin pozițiile sale exprimate in presa (vezi net) dovedește ca percepe exact unele Realități.in politica ,mai ales când vs.escroci PSD,atitudinea trebuie adaptata ca intr-o lupta fără reguli,mai ales cavalerești. De ce credeți ca „organici” se vor sesiza? Poate nici nu citesc bzi? Aveți toate calitatile ca și toate scuzele sa va deplasați personal cu buletinul la Dna in c.a.rosetti și sa depuneți olograf plângerea penală împotriva ticăloșilor dușmani publici la care faceți referire. După ce veți publica documentul respectiv veți fi crezut. Altfel cred ca sunteți un liberal Ieșean tradițional (mogos,Relu,Crist,etc),poate USD ist întârziat,de vreme ce consimțiti la achiziția la suprapreț a pesedistului limbric chiricel.

  • ce blestem pe ieșeni sa aibă de ales între doi hoți Popa și Alexe, nici nu știi care fură mai mult, unul a furat economia Iașului și altul pădurile

  • Domnule COTIUGA, intrebati-l pe maricescu cum a cumparat el tehnotonul in anul 2000 si cum au venit un grup de chinezi care spuneau ca sunt japonezi si ca sunt de la firma PANASONIC. Daca va uitati el a folosit denumirea firmei PANASONIC in permanenta pe un steag la Tehnoton, dar japonezii-chinezi n-au mai venit niciodata si firma Tehnoton a fabricat in continuare aragazuri. Atunci in 2000 alaturi de maricescu era un pesedist pe nume solcanescu care aplauda marea privatizare a Tehnotonului.

Adauga un comentariu