Titlurile zilei

Comportamentul unei bone a atras privirile trecătorilor din Iași. „Pentru mine, ca mamă, a fost greu să privesc scena aia” – FOTO

Publicat: 05 iun. 2023
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Comportamentul unei bone a atras privirile trecătorilor din Iași. Pentru mine ca mamă a fost greu să privesc scena aia - FOTO
Spune că situația este foarte gravă, deoarece a văzut multe anunțuri în care părinții căutau, în mod disperat o bonă. Să găsești o persoană care să aibă grijă de cel mic, pe un astfel de grup, este foarte ușor, însă riscuri sunt enorme

A privit totul din perspectiva unei mame, însă cu greu, pentru că i s-a rupt sufletul când a văzut cum un copil, la o vârstă de aproximativ doi ani, este tratat cu indiferență, cu răceală și cu o tentă agresivă de către bonă, cea care ar trebui să aibă grijă de el. Își dorește ca mesajul său să ajungă la părinții care nici nu bănuiesc prin ce suferință trece cel mic

Totul s-a întâmplat în grădina Palas, la o oră perfectă pentru plimbări. Alexandra C. a privit îngrozită toată scena. Plânsul disperat al copilului a fost cel care i-a atras atenția, însă comportamentul pe care l-a văzut ulterior i-a rupt sufletul.

I s-a făcut rău după ce a privit întreaga scenă

poză cu bona care a avut un comportament oribil față de un copil de aproximativ doi ani
A privit totul din perspectiva unei mame, dar a privit cu greu și i s-a rupt sufletul când a văzut cum un copil, la o vârstă de aproximativ doi ani, este tratat cu indiferență, cu răceală și cu o tentă agresivă de către bonă

Alexandra C. este șocată de comportamentul pe care l-a văzut la o bonă, dar și de faptul că mulți părinți nu știu pe ce mână își lasă copiii. Fetița, la o vârstă de aproximativ doi ani, era ignorată complet de bonă, deși cea mică plângea excesiv, întorcând privirile tuturor trecătorilor. Copila a trebuit să suporte soarele care-i bătea în cap, smucituri și indiferența bonei.

„A trebuit să privesc totul, cu gândul că și eu am un copil acasă. M-a afectat foarte tare și m-am simțit rău după ce am văzut ce s-a întâmplat. Eu eram în grădina de lângă Palas, împreună cu încă o prietenă care a observat totul. Bona, după figură, părea a fi filipineză, din acest motiv vorbea cu copilul în engleză. Fetița plângea puternic și bona o trăgea ostentativ de mână să o ducă la căruț, a luat-o, a trântit-o în cărucior.

Pentru mine, ca mamă, a fost greu să privesc scena aia. Copilul stătea cu fața în soare, ea nici măcar nu făcea contact vizual cu cea mică, să vadă de ce plânge sau dacă o doare ceva, nimic, stătea pe telefon. Ulterior, bona s-a sprijinit cu picioarele de suportul căruțului, acolo unde-și ținea fetița picioarele, i-a împins picioarele celei mici, pentru a-și face loc să stea mai bine, fără nicio jenă. În orice caz, nu este mama copilului, pentru că după ce s-a așezat pe bancă, tot repeta «o sun pe mama ta», aceasta fiind o tactică prin care să îndepărteze ochii curioși care treceau pe lângă ea și pentru că a văzut că o urmăresc.

Am mai sesizat faptul că femeia și-a cumpărat o înghețată, din care i-a dat și fetiței să guste, nu este deloc igienic, pentru mine, ca mamă, mi se pare foarte urât. Dar să spunem că peste asta aș putea să trec, n-aș fi reacționat așa, dacă era doar faza cu înghețata, și ea era empatică. Bona era foarte rece față de copil, ea nu a făcut contact vizual cu cel mic deloc în tot timpul cât am urmărit-o eu”, declară Alexandra C.

Mesaj disperat către părinții care nici nu bănuiesc prin ce suferință trece cel mic

poză cu un grup unde se caută bone
Trage un semnal de alarmă către toți părinții, care nici nu bănuiesc prin ce suferință trece cel mic, să nu-și mai caute bone pentru prunci pe rețelele de socializare pentru că nu se știe cu ce pericole  se pot confrunta

Pentru a trage un semnal de alarmă, Alexandra C. a publicat un mesaj pe un grup. Spune că situația este foarte gravă, deoarece a văzut multe anunțuri în care părinții căutau în mod disperat o bonă. Să găsești o persoană care să aibă grijă de cel mic este foarte ușor, însă riscuri sunt enorme. Prin această postare, Alexandra C. și-a dorit să găsească părinții, ca aceștia să se ocupe de măsurile necesare.

„Scriu această postare în speranța că mama sau tatăl copilului se află pe grup. Doamna din imagine probabil este bona, însă are o atitudine rece față de copil, lipsă de empatie. Fetița plângea și era trasă de mânuță cu grabă, trântită, la propriu, în cărucior. Era atentă la telefon, iar fetița stătea cu ochii în soare lângă ea. Când a văzut că o urmăresc, s-a îndepărtat și îi repeta fetiței că «o sun pe mama ta, o așteptăm pe mama ta», probabil pentru a scăpa de ochii curioși care o urmăreau”, a postat Alexandra C.

Femeia este dezgustată de felul în care un copil de aproximativ doi ani a fost tratat de către un străin care trebuia să aibă grijă de el. Trage un semnal de alarmă către părinții care nici nu bănuiesc prin ce suferință trece cel mic, să nu-și mai caute bone pentru prunci pe rețelele de socializare, pentru că nu se știe cu ce pericole se pot confrunta. În astfel de situații, copilul poate rămâne cu traume.

Comentarii
  • Eu cu sotul meu plateam bona copiiilor cu 6000 lei lunar NET. Un salariu de vis pentru 2 copii, 6 ore pe zi, weekend liber. O duceam acasa cu masina, o luam (o lua soferul nostru in fiecare dimineata) , ii lasam liber la frigider cu mancare scumpa, de la somon la kaizer bio, friptura de ce dorea ea, icre negre, orice si fara limita (si va spun ca manca foarte mult dar nu am zis nimic). Aer conditionat, curte pazita, acces aparate fitness si TV cat dorea, orice voia avea. Cu toate acestea ne-am trezit cu bijuterii in valoare de peste 30.000€ furate plus o suma importanta in cash valuta pe care o tineam in casa ascunsa. Garajul masinilor la fel, rascolit pana a gasit cheia de la dulapul unde tineam obiecte de valoare. Plecata a fost, nici dupa 3 ani nu avem urma de ea, plecata din tara 100%. De copii se ocupa slab, chiar nesatisfacator dar fiind criza de bone (greu gasesti pe cineva, multe pun o gramada de conditii si cer prea multi bani profitand de tine…). Am regretat enorm sa avem incredere… De atunci am renuntat la ideea de a avea bona copiilor. Nu poti avea incredere in ziua de azi…

  • Fam Ionascu: mai taie frate din minciunile astea! Mai aveai un pic si spuneai ca i ai cumparat bonei un apartament în Sadoveanu si ca i ai donat un rinichi! Fugi la psihiatru: se numeste MITOMANIE!

  • Caut urgent bona pt Luluta!!! Plata în franci elvetieni (1000 chf / luna). Gunoaiele sa se abtina. Astept provincia.

  • Fam. Ionascu. Financiar se pare ca va descurcati. In acest caz de ce v-ati luat bona? Nu putea sta mama acasa cu copiii? Va luati si o bona sa ajute mama, este normal, dar mama trebuia sa stea acasa, sa supravegheze si nu mai aveati ce povesti….
    In rest….fiecare cum considera. Noi ne-am chinuit amandoi, cu copil si cu serviciu pentru ca am avut mereu spaima de a lasa copilul cu o straina si pentru ca ne-am temut ca straina poate pleca cu copilul nostru. Asa am judecat noi. Fiecare cu spaimele sale.

  • Fam ionascu……e un vis nu ? SF- uri! Daca ii adevarat, exista o zicala potrivită pt voi; ” orice hoț isi caută prostu’ !

  • Noi ne-am luat bone ca sa aiba grija de casele noastre si suntem foarte multumiti, mai ales ca le plateste statul roman. In casa cea mare din Cotroceni e plin de boni si bone care ne fac vant cu frunza de palmier cand e cald afara si sterg praful de pe lingourile de AUR.

  • Pt fam Ionescu: medicamente, medicamente, și doar spitalul cu șoimi va mai poate remedia,,,,,,, a ți uitat sa povestiți ca va luat cheia de contact de la OZN iar acum nu mai puteți sa va mâncați cina pe luna

  • Vad ca are palarie in cap. De unde atata soare. Mamele eroine sa isi vada de printesele lor si sa nu comenteze de aiurea. V-a dat internetul glas…privighetorilor turnatoare ce vedeti doar paiul altora.

  • Bre, da inainte de a pui, nu va ganditi ca nu aveti cu cine lasa odrasla? Inconstienta se plateste. E ca in reclama cu piticul de gradina, la etajul 7.

  • Observ că unii sugerează familiei Ionașcu ca bunicile să aibă grijă de nepoți…
    Pe bune?!? Iese biata femeie la pensie după 40 de ani de muncă, operații, boli, bătrânețe fizic și mental…greu de dus…
    Dinamica se schimbă total la vârstnici, știți ce înseamnă să îngrijești niște copii mici?!?
    Bietele mame vin, ajută, să fie bine, din iubire pentru minunățiile mici dar nu este normal ca să nu se odihnească suficient, să fie stresate fiindcă, știți, copiii cad, se îneacă, pun mâna pe orice…
    Trebuie să fii foarte atent. O bunică peste 60 de ani, conform vârstei, are alt ritm, toate se duc în jos…
    Lăsați bunicile să trăiască liniștite ultimii ani, pensia este începutul sfârșitului, tinerii părinți să-și crească copiii cu ajutorul unor bone cu referințe.

Adauga un comentariu