Eveniment-Social

Concert de colinde pentru bătrânii de la Căminul „Sfânta Parascheva” din Iași. Iată cum va arăta Crăciunul pentru vârstnici – FOTO

Publicat: 09 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Concert de colinde pentru bătrânii de la Căminul Sfânta Parascheva din Iași. Iată cum va arăta Crăciunul pentru vârstnici - FOTO
Printre activitățile de Crăciun în căminul de bătrâni ,,Sfânta Parascheva” din Iași se numără și concertul elevilor

Și în acest an se organizează activități de Crăciun în Căminul „Sfânta Parascheva” din Iași, prin care bătrânii se pot bucura de spiritul sărbătorilor. În fiecare zi, persoanele în vârstă vor avea parte de diferite activități cu tematică de sărbători

În Căminul de bătrâni „Sfânta Parascheva” locuiesc 164 de persoane, dintre care 99 sunt independente, 54 semi-dependente și 11 dependente. La evenimentele susținute pentru vârstnici pot participa și membrii familiilor acestora.

Iată ce activități de Crăciun sunt organizate în Căminul de bătrâni „Sfânta Parascheva” din Iași

Persoanele în vârstă vor avea parte de unul sau mai multe evenimente cu tematică de iarnă în fiecare zi. Activitățile conțin concerte de colinde, susținute de elevi sau studenți, program de colinde, oferit de diferiți soliști cunoscuți, dar și atelierul lui Moș Crăciun, activitate prin care bătrânii vor realiza diferite decorațiuni de iarnă.

Pe data de 15 decembrie 2023, bătrânii se vor bucura de un program de colinde, oferit de Grupul „VOI” – Vovidenia, coordonat de Ana Ștefănică. În aceeași zi, se va desfășura și cel al preoților care fac parte din Protopopiatul nr. 1 din Iași. La final, se vor oferi și daruri pentru beneficiari. Activitatea este coordonată de preotul protopop Florin Călugăru.

Pe data de 11 decembrie 2023, se va desfășura programul de colinde oferit de elevele de la Școala populară de Arte „Titel Popovici”, coordonate de Geanina Radu. Tot pe 11 decembrie, la căminul de bătrâni este invitată și Angela Paveliuc-Olariu, muzeograf, care le va vorbi beneficiarilor despre tradiții și obiceiuri de iarnă.

În ultima zi de activități, 21 decembrie, bătrânii vor avea parte de un program de colinde, oferit de elevii clasei a VII-a de la Liceul de Informatică „Grigore C. Moisil” din Iași. Tinerii vor fi coordonați de profesoara Maria Rados.

Cum va arăta prima zi de Crăciun pentru bătrâni

Tradițiile de Crăciun se păstrează în Căminul „Sfânta Parascheva” din Iași. Astfel, pe fiecare etaj a fost împodobit câte un brad ornat de beneficiari împreună cu ajutorul studenților voluntari. Pentru persoanele dependente, bătrânii care nu se pot deplasa până în sălile unde au loc evenimentele, colindătorii vor oferi concerte și pe holuri.

Mai mult decât atât, în perioada sărbătorilor, vârstnicii se vor bucura și de un meniu tradițional, conceput cu ajutorul asistentului nutriționist, luându-se în considerare și dorințele beneficiarilor, dar și afecțiunile de care suferă.

„Noi am consultat și la nivel macro, adică pe toți beneficiarii pentru bucatele de sărbători. Preferăm să-i întrebăm și se face un sondaj între ei, asistentul nutriționist îi întreabă pe toți. Chiar ne interesează punctul lor de vedere pentru ca toți să se bucure de masa de Crăciun”, declară directoarea Căminului de bătrâni „Sfânta Parascheva” din Iași, Mihaela Frăsilă.

În următoarea perioadă, o parte dintre bătrâni vor participa la evenimentele ce au loc în Căminul „Sfinții Constantin și Elena” din Bucium. Activitățile de Crăciun din Căminul „Sfânta Parascheva” din Iași sunt multe și diverse, fiind menite să-i încânte pe bătrâni.

Adauga un comentariu