Eveniment-Social

Concurs de artă gastronomică pentru studenți, organizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași

Publicat: 07 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Concurs de artă gastronomică pentru studenți organizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași
Joi, 9 iunie 2022, începând cu ora 10.00 în clădirea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole din cadrul Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” este programat Concursul Național Studențesc ”Tradiție și Inovație în arta gastronomică - Inovații pentru alimentațe sănătoasă”

Pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „Tradiție și Inovație în arta gastronomică” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași. Acesta va avea loc joi, 9 iunie 2022, începând cu ora 10:00, în clădirea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole din cadrul instituției

Concurs de artă gastronomică pentru studenți, organizat de Universitatea de Științele Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Acesta este organizat în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari respectiv cu Asociația Studenților Veterinari. Evenimentul are ca scop educația culinară care susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România.

Evenimentul dorește să aducă specialiștii, cercetătorii, studenții și elevii de liceu mai aproape de publicul ieșean și afirmarea inovației în materie de artă gastronomică, pornind de la elementele tradiționale specifice fiecărei zone din România și diversificarea cât mai rafinată adaptată cerințelor crescânde ale consumatorilor cu impact asupra dezvoltării sustenabile la nivel național.

Concurs de artă gastronomică pentru studenți, organizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași

De reamintit că, la ediția concursului din noiembrie 2021, pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului s-au înscris peste 40 de tineri de la instituții de învățământ precum Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Liceul Tehnologic „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani, Liceul Tehnologic Hârlău.

Educația culinară susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului

Concursul are ca scop educația culinară, aceasta fiind cea care susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflate în continuă dezvoltare în România. Evenimentul dorește să aducă specialiștii, studenții și elevii de liceu mai aproape de inovația în materie de artă gastronomică, pornind de la elementele tradiționale, ecologice specifice fiecărei zone din România și diversificarea cât mai rafinată adaptată cerințelor crescânde ale consumatorilor cu impact asupra dezvoltării sustenabile la nivel național. Echipele participante sunt compuse din câte doi membri, evenimentul încheindu-se cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniu gastronomic, după o jurizare realizată de chefi cu notorietate națională și internațională

. Este vorba de un concurs inedit de artă gastronomică pentru studenți, organizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași.

Adauga un comentariu