Diete si regimuri

Consolidați-vă sistemul imunitar în 6 pași simpli!

Publicat: 07 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Consolidați-vă sistemul imunitar în 6 pași simpli
Sistemul nostru imunitar este esențial pentru a lupta împotriva microbilor, celulelor canceroase sau corpurilor străine.

Sistemul nostru imunitar este esențial pentru a lupta împotriva microbilor, celulelor canceroase sau corpurilor străine. În acest moment de pandemie, este inutil să spunem că sistemul nostru imunitar este cel mai bun aliat al nostru. Să ne ocupăm de el, în 6 pași simpli!

Alege o dietă echilibrată

Chiar și în țările industrializate, există deficiențe nutriționale, în principal din cauza mâncării ultra-procesate. Anumite alimente, cum ar fi usturoiul, ceapa și ciupercile, pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Miscare în ritmul propriu

Numeroase studii demonstrează că chiar și activitatea fizică moderată ajută la prevenirea scăderii fortei sistemului imunitar la persoanele în vârstă. Uneori este suficientă o plimbare sau o sesiune de întinderi pentru a revigora corpul și mintea.

Scade nivelul de stres

Chiar dacă nu este usor în această perioadă esențială, trebuie să găsim modalități de a reduce nivelul de stres. Hormonii care sunt secretați în timpul unui episod stresant pot dăuna sistemului imunitar.

Dormi suficient

Un somn odihnitor nu este o opțiune dacă vrei să fii sănătos. Oboseala, care persistă, poate slăbi semnificativ sistemul imunitar.

Consumă probiotice

Ar trebui să evitați administrarea de antibiotice inutil. Dacă o faceți pentru că aveți nevoie de ele, trebuie sa optati pentru administrarea de probiotice pentru întărirea florei intestinale.

Respectați măsurile de igienă

Măsurile de igienă de bază sunt întotdeauna esentiale: spălați-vă mâinile timp de 20 de secunde cu săpun, strănutați în cot și dezinfectați obiectele folosite.

Adauga un comentariu