Cultural

Constantin Enceanu a câștigat procesul cu Niculina Stoican. Câți bani trebuie să îi dea artistului

Publicat: 23 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Constantin Enceanu a câștigat procesul cu Niculina Stoican. Câți bani trebuie să îi dea artistului
Săptămâna a început cu succes pentru Constantin Enceanu, care a obținut rezultatul dorit în procesul său împotriva Niculinei Stoican cu puțin timp în urmă

Săptămâna a început cu succes pentru Constantin Enceanu, care a obținut rezultatul dorit în procesul său împotriva Niculinei Stoican cu puțin timp în urmă. Enceanu avea mai multe nemulțumiri în legătură cu acest aspect.

Recent, Tribunalul București a luat decizia de a-i acorda dreptate interpretului și a stabilit că Niculina Stoican trebuie să plătească cheltuielile de judecată în valoare de aproximativ 3000 de lei colegului său de breaslă.

Constantin Enceanu a câștigat procesul cu Niculina Stoican

Cu toate acestea, artistul nu este atât de entuziasmat de aspectul financiar precum este de satisfacție pe care a avut-o, deoarece a considerat că acest proces a fost mai mult despre orgoliu.

„Am câștigat, da. Ansamblul va fi comasat, deci rămân. Mi s-a mărit salariul, cum am cerut, de la 1 noiembrie. Înainte de a se finaliza procesul, au avut loc examenele de grad și am promovat.

Vorbim de examenele de grad profesional. Eu i-am dat în judecată pentru că am fost evaluat cu `bine`.

Domnul dirijor și doamna manager (Niculina Stoican, n. red.) mi-au dat doar bine.

Eu am contestat, că am considerat că merit foarte bine. Au făcut o comisie la nivel de ansamblu și care mi-a dat calificativul `foarte bine`. Doar că doamna manager nu a ținut cont de asta. Așa că i-am dat în judecată.

Pe acel calificativ am câștigat. Nu mă dezavantaja cu nimic, nu mă avantaja cu nimic. Dar am făcut-o din orgoliu, pentru orgoliul meu. Dacă mă întrebi, cred că asta era o răfuială.

Dar acum nu mai e nici manager la noi, am și scăpat de stres”, a spus artistul pentru fanatik.ro.

De ce au ajuns cei doi interpreți la proces

În trecut, Constantin Enceanu și Niculina Stoican aveau o relație foarte bună. Cu toate acestea, totul s-a schimbat acum un an, când Constantin Enceanu a decis să deschidă un proces împotriva Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, care era condus la acea vreme de Niculina Stoican.

Artistul a răspuns la presupusa nedreptate deoarece nu a fost promovat în funcție, având vedere faima sa. Se pare că, la un moment dat, Constantin Enceanu a fost obligat să susțină un examen pentru a avansa în carieră, iar cu acea ocazie ar fi fost tratat într-un mod umilitor de către Niculina Stoican, care i-ar fi acordat și un calificativ mai scăzut.

Calificativul cu pricina a fost revizuit de Tribunalul București, care acum i-a dat câștig de cauză lui Constantin Enceanu.

„Anulează Fişa de evaluare a performanţelor profesionale individuale ale reclamantului Enceanu Constantin pentru perioada 01.01.2022-31.12.2022 şi Decizia nr. 27/12.05.2023. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2.975 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, se arată în sentința emisă de Tribunalul București care i-a oferit câstig de cauza lui Constantin Enceanu în procesul cu Niculina Stoican.

Adauga un comentariu