Stiri medicale

Coronavirus: un studiu arată ca s-a răspândit inca din august 2019 în China

Publicat: 15 iul. 2020
coronavirus la microscop
Coronavirusul a aparut in august 2019 în China

Coronavirusul a aparut in august 2019 în China. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință de la Harvard Medical School s-au bazat în special pe imaginile din satelit ale parcărilor spitalelor.

Coronavirusul a aparut in august 2019 în China

Coronavirusul a apărut oficial doar în decembrie 2019, dar este posibil să fi fost prezent în urmă cu câteva luni. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School, acesta a început să se răspândească in august 2019 în China. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii s-au bazat pe imagini prin satelit de înaltă rezoluție ale parcările spitalelor din Wuhan, leagănul pandemiei. De asemenea, au folosit interogări ale motoarelor de căutare care descriu simptome precum „diaree” sau „tuse”, principalele simptome ale Covid-19.

Rezultat: aceste date au crescut începând cu august 2019, cu mult „înainte de presupusul început al pandemiei Sras-CoV-2, în decembrie 2019”, spune studiul, transmis de Reuters. Creșterea cautarilor asupra simptomelor de diaree sau tuse nu a fost observată în anotimpul gripei.

O ipoteză negată de autoritățile chineze

Dacă cercetătorii au grijă să nu confirme că creșterea traficului spitalicesc în această perioadă este direct legată de coronavirus, rezultatele lor „susțin alte lucrări recente care arată că virusul a apărut înainte de detectarea sa in piața fructelor de mare din Wuhan. De asemenea, acestea coroborează „ipoteza conform căreia virusul apare în mod natural în sudul Chinei și circula potențial deja în momentul în care epidemia a fost declarată la Wuhan”, adaugă oamenii de știință.

Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez pentru Afaceri Externe, a negat ipoteza răspândirii virusului în august. „Cred că este ridicol, incredibil de ridicol, să ajungem la această concluzie bazată pe observații superficiale, cum ar fi volumul traficului”, a spus aceasta.

Comentarii
  • ESTE FFFF ADEVARAT A APARUT IN CHINA MULT MAI DEVREME DE NOIEMBRIE 2019, CHINA FACEA TESTARI CU MULT INAINTE DE A DA BOMBA BIOLOGICA, INSTALATIILE SI TOATE TESTARILE NU AU RESPECTAT PROTOCOALELE FIIND TINUT TOTUL SECRET DE REGIMUL COMUNIST, AU TESTAT AU FACUT SCENARII CA SA REUSEASCA LA SIGUR DISTRUGEREA PLANETEI, AU TINUT TOTUL SECRET MULTE LUNI PANA IN DECEMBRIE 2019 SI PANA CAND LA TESTE A
    REIESIT CA MINIM 1 MILION DE OAMENI VA MURI.DESEURI ALE LABORATORULUI WUHAN AU FOST DEVERSATE IN CANALIZARE SI MULTE ALTELE. DACA AR FI SUFLAT CINEVA O VORBA SUTE DE CHINEZI AR FI FOST IMPUSCATI PE LOC, DEJA MULTI CHINEZI IMPLICATI SUNT DISPARUTI ADICA IMPUSCATI

Adauga un comentariu