Local

Cosette Chichirău se împotrivește construcției autostrăzii Iași – Târgu Mureș! Reacția liderilor politici ieșeni! „Este cea mai mare prostie pe care am auzit-o vreodată”

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cosette Chichirău se împotrivește construcției autostrăzii Iași - Târgu Mureș Reacția liderilor politici ieșeni Este cea mai mare prostie pe care am auzit-o vreodată

Deputatul Cosette Chichirău, candidatul alianței USR-PLUS la Primăria Iași se opune construirii Autostrăzii A8 Iași – Târgu Mureș și susține că dezvoltarea orașului pe care vrea să îl conducă nu depinde atât de mult de realizarea autostrăzii. La prezentarea programului pentru cursa electorală, Cosette Chichirau s-a făcut de râs când a spus că va aduce mari investitori în Iași care nu sunt interesați de existența autostrăzii. Bineînțeles că nu a menționat

Primarul Mihai Chirica a declarat că această declarație a lui Cosette Chichirău „este cea mare prostie pe care a auzit-o vreodată”.

„Este cea mai mare prostie pe care am auzit-o vreodată! Acum, nici nu mă mai miră faptul că parlamentarii USR au votat împotriva autostrăzii Iași – Târgu Mureș. Personal, voi continua să fac toate demersurile pentru ca autostrada Iasi – Targu Mures sa devina realitate în cel mai scurt timp posibil. Este o datorie pe care o avem față de oamenii din cea mai săracă regiune a României. Nu pot să cred că în anul 2020 mai există oameni politici care să-și bată joc de ieșeni. USR nu este la prima abatere de acest fel, din moment ce nu cu multă vreme în urmă, un proaspăt userist, Marius Bodea, a încercat să blocheze cea mai mare investiție de la Iași și din Moldova – Spitalul Regional de Urgență, care a fost întârziat cu cel puțin un an”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Ce spune deputatul Petru Movilă despre declarațiile lui Cosette Chichirău?

Și deputatul Petru Movilă, inițiatorul legii Autostrăzii Iași – Târgu Mureș, a avut o reacție tranșantă vizavi de declarațiile lui Cosette Chichirău, candidatul USR la Primăria Municipiului Iași.

„De ani de zile, visul ieșenilor este să aibă o autostradă care să traverseze tara până în Ardeal. Mi-am asumat încă de acum patru ani, misiunea ca Autostrada Iași – Târgu Mureș să devină realitate. Am inițiat și o lege, prin care autoritățile care se află la conducerea țării, indiferent de culoarea politică, să fie obligate să susțină construcția Autostrăzii A8. Declarațiile date de doamna Cosette Chichirău sunt cel puțin iresponsabile, după ce ani de zile s-a bătut cu pumnii în piept că susține construcția autostrăzii. Noi avem nevoie de toata infrastructura rutieră pentru a putea dezvolta Moldova.

PSD-ul a blocat zona Cargo la Aeroport, iar tot transportul de marfă se face pe cale rutieră. Noi transportăm mărfuri pe cale rutieră, nu pe cale aviatică. Inclusiv SC Antibiotice SA Iași, firmă la care face referire doamna deputat Cosette Chichirău, transportă medicamentele cu camioanele, pe infrastructura rutieră. Eu voi continua demersurile pentru ca la Autostrada Iași – Târgu Mureș să înceapă cât mai repede lucrările propriu-zise”, a declarat deputatul Petru Movilă.

Adauga un comentariu