Local

Costel Alexe, noul președinte al CJ Iași, cere audit la spitalul mobil de la Lețcani. Investiția inaugurată electoral de Maricel Popa încă nu a fost deschisă

Publicat: 30 sept. 2020
Costel Alexe, noul președinte al CJ Iași, a cerut un audit la spitalul mobil de la Lețcani, investiție făcută în bătaie de joc de Maricel Popa
Costel Alexe, Maricel Popa și spitalul mobil de la Lețcani

Spitalul mobil de la Lețcani, investiție girată de Maricel Popa, fostul șef al Consiliului Județean Iași, va trece printr-un audit. Costel Alexe, noul președinte al CJ Iași, a arătat că va solicita demararea unui control de la Ministerul Sănătății și a unui audit la unitatea de lângă Iași. Pentru investiția respectivă s-au cheltuit 13,4 milioane de euro, iar spitalul nu funcționează nici în prezent. Maricel Popa s-a folosit de spital pentru capital electoral, iar bolnavii de COVID-19 încă nu au ajuns să fie tratați la Lețcani

Una dintre cele mai importante investiții din județul Iași va fi supusă unui control amănunțit în perioada următoare. Noua conducere a Consiliului Județean Iași va verifica stadiul autorizațiilor de la spitalul mobil de la Lețcani, investiție începută în mandatul lui Maricel Popa. Unitatea medicală nu a luat, însă, nici acum toate avizele, iar Costel Alexe, noul șef al CJ Iași a anunțat un control.

Audit la spitalul de la Lețcani. Conducerea Consiliului Județean Iași va impune un control amănunțit

Costel Alexe, proaspătul președinte al Consiliului Județean Iași, a menționat că investiția trebuia să funcționeze încă de la bun început și să nu fie folosită de Maricel Popa pentru campania electorală.

„În prima zi de președinte al Consiliului Județean voi cere, după depunerea jurământului, un control de la Ministerul Sănătății și un audit pentru a afla cum au fost cheltuiți banii acolo. Există un raport al Curții de Conturi care, sunt convins, că își va urma cursul firesc. Dacă acolo s-a greșit, cineva trebuie să plătească”, a menționat Costel Alexe, noul președinte al Consiliului Județean Iași.

Costel Alexe a prezentat stadiul investiției de la Lețcani

Noul președinte al Consiliului Județean Iași a menționat că Maricel Popa ar fi trebuit să se ducă pesonal și să ceară acele avize necesare, nu să se plângă că acestea nu au fost eliberate. Din moment ce solicitările nu au fost depuse, lucrurile au stagnat, iar unitatea nu a fost deschisă pentru bolnavii de COVID-19.

„Au fost tot felul de declarații de campanie că liberalii obstrucționează acordarea avizelor. La momentul respectiv, instituțiile nici măcar nu au primit cerere de la Consiliul Judeșean pentru acordarea acestora. Ar trebui de văzut dacă au fost depuse solicitări. PNL a susținut, în unanimitate, realizarea spitalului mobil. Spitalul trebuia făcut în 27 de zile, dar s-a făcut în jumătate de an. S-au cheltuit 13,4 milioane de euro în niște containere fără avize, cu grave deficiențe. Astăzi ar fi prins bine județului nostru”, a mai spus Costel Alexe, noul președinte al Consiliului Județean Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu