Prima pagină » Culinar » Cremă de ouă pe aburi: Cum să pregătești deliciul chinezesc

Cremă de ouă pe aburi: Cum să pregătești deliciul chinezesc

21 mart. 2022, 11:38,
în Culinar

Crema de ouă pe aburi este un fel de mâncare asiatică foarte populară fiind originară din China. Aceasta este o opțiune simplă, gustoasă și sănătoasă pentru a pregăti ouă la micul dejun. De fapt, crema de ouă chinezească aburită este opusul unei omlete, tradițională pentru bucătăria europeană. Cu exact aceleași ingrediente inițiale, ou, apă și sare, se obține rezultatul opus.

Astfel, în timp ce obținem puf, aerisire și textura poroasă prin toate mijloacele, bătând și spumând ouăle, în China se procedează invers. Întâi de toate se filtrează, se amestecă într-un anumit fel și infuzează amestecul de ouă pentru a scăpa de cel mai mic aer și bule. Drept urmare, după 7-10 minute de fierbere la abur amestecul de ouă, vei obține o „cremă de ouă” mătăsoasă, incredibil de fragedă și delicioasă. Ca aspect și textură, preparatul seamănă cu cremă coptă, doar că are gust sărat.

crema de oua pe aburi intr-un recipient

Secretul pregătirii acestui fel de mâncare constă în amestecarea ingredientelor

Cremă de ouă pe aburi: Sfaturile bucătarilor pentru un rezultat perfect

Pentru a pregăti varianta de bază a cremei chinezești de ouă, vei avea nevoie de 3 ouă mari, apă și sare. Câteva vârfuri de ceapă verde tocată și puțin susan sau alt ulei gustos, pentru a servi și a da „caracter” gustului. În loc de unt și ceapă, sau împreună cu acestea, poți adăuga puțină șuncă, ciuperci sau alte ingrediente aromate la amestecul de ouă.

Această cremă nu este potrivită pentru pregătirea unui tort la fel cum este crema pentru tortul de napolitană. Această cremă este o opțiune potrivită pentru un mic dejun delicios. Pentru a pregăti gustoșenia trebuie să amesteci bine ouăle. Ulterior, acestea trebuie strecurate de 1 sau 2 ori pentru un amestec omogen. După care se adaugă câteva prafuri de sare, după gust, și se toarnă treptat apă. Recomandarea standard este să adăugi apă într-un raport de 2/3 din cantitatea de amestec de ouă. Trebuie să ajungi la cantitatea de 125-130 ml de mix de ouă și să adaugi 80-85 ml de apă.

crema de oua pe aburi intr-o farfurie

Uneori se recomandă măsurarea proporțiilor cu o coajă de ou, jumătate de coajă de apă pentru fiecare ou

Uneori se recomandă măsurarea proporțiilor cu o coajă de ou, jumătate de coajă de apă pentru fiecare ou. Puteți experimenta cu cantitatea de apă. Există versiuni de restaurant a pregătirii acestui fel de mâncare, în care proporțiile de apă și ouă sunt de 1,5/1.

Pașii pentru a obține un mic dejun delicios: Rețeta veche chinezească

Secretul pregătirii acestui fel de mâncare constă în amestecarea ingredientelor. Astfel, este  bine să amesteci încet toate ingredientele până când se obține o consistență omogenă și sarea se dizolvă. Un punct important în pregătirea mâncării, trebuie să amesteci totul strict într-o singură direcție.

Poți alege oricare direcție. În sensul acelor de ceasornic sau în sens invers acelor de ceasornic, dar nu schimba direcția aleasă. Aceasta nu este o regulă feng-shui, ci o necesitate tehnologică amestecarea în direcții diferite creează bule de aer în compoziția cremei, care poate strica textura cremoasă a mâncării. Această cremă poate fi servită și drept garnitură pentru carne de vită, cârnați de casă sau friptură.

crema de oua pe aburi intr-o farfurie

Pentru a pregăti varianta de bază a cremei chinezești de ouă, vei avea nevoie de 3 ouă mari, apă și sare

Ulterior, pentru a obține o cremă de ouă pe aburi perfectă se toarnă amestecul în forme de porție și se mai lasă câteva minute să se evapore ultimele bule de aer. Orice formă de coacere, o ceașcă sau un bol obișnuit, este potrivit. Important este ca volumul vaselor să-ți permită să economisești 1–1,5 cm de spațiu liber între cremă și marginile formei.

crema de oua pe aburi intr-o farfurie langa doua bete decorative

Astfel, în timp ce obținem puf, aerisire și textura poroasă prin toate mijloacele, bătând și spumând ouăle, în China se procedează invers


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 decembrie 2025
06 decembrie 2025
Articole similare
Acuzații de discriminare și abuz la o școală din Iași. Părinții sunt revoltați: „Doamna director le-a spus copiilor că arată ca Tuluc, un om cu handicap”
02:00
FOTO Acuzații de discriminare și abuz la o școală din Iași. Părinții sunt revoltați: „Doamna director le-a spus copiilor că arată ca Tuluc, un om cu handicap”
Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși: astăzi este prăznuit Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor
02:00
Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși: astăzi este prăznuit Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor
În comuna Dobrovăț, pentru a beneficia de combustibil gratuit, trebuie doar să cunoști funcționarul public potrivit! Iată cine mai beneficiază de motorina plătită din bugetul local
02:00
FOTO În comuna Dobrovăț, pentru a beneficia de combustibil gratuit, trebuie doar să cunoști funcționarul public potrivit! Iată cine mai beneficiază de motorina plătită din bugetul local
A dormit pe băncile din oraș luni de zile. Singura dorință pe care o mai are bărbatul este să își revadă copiii. Mihai Țuca: „Oare cum arată acum? Poate am trecut pe lângă ei, pe stradă, și nici nu i-am recunoscut”
02:00
FOTO A dormit pe băncile din oraș luni de zile. Singura dorință pe care o mai are bărbatul este să își revadă copiii. Mihai Țuca: „Oare cum arată acum? Poate am trecut pe lângă ei, pe stradă, și nici nu i-am recunoscut”
Tragedie în prag de sărbători: un tânăr de 40 de ani a fost găsit spânzurat la Iași. Acesta ar fi fost motivul pentru care a recurs la gestul extrem
02:00
EXCLUSIV Tragedie în prag de sărbători: un tânăr de 40 de ani a fost găsit spânzurat la Iași. Acesta ar fi fost motivul pentru care a recurs la gestul extrem
Surprize la concursul pentru preluarea șefiei de la Palatul Culturii din Iași! Iată care sunt cei doi candidați care au fost admiși
02:00
Surprize la concursul pentru preluarea șefiei de la Palatul Culturii din Iași! Iată care sunt cei doi candidați care au fost admiși
„Spectacol” în Dacia: un șofer s-a urcat beat la volan și a lovit mai multe autoturisme. A fost scos din mașină de polițiști și jandarmi
02:00
„Spectacol” în Dacia: un șofer s-a urcat beat la volan și a lovit mai multe autoturisme. A fost scos din mașină de polițiști și jandarmi
Va fi cutremur în ring! „Bestia” Alin Nechita de la Iași luptă la Ploiești cu turcul Cagan Irmak: „O să-l dau gata”
02:00
FOTOSPORT Va fi cutremur în ring! „Bestia” Alin Nechita de la Iași luptă la Ploiești cu turcul Cagan Irmak: „O să-l dau gata”
Încep simulările examenelor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat! Iată când sunt programate
02:00
Încep simulările examenelor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat! Iată când sunt programate
Cum a ajuns manager? E o prietenie veche
02:00
Cum a ajuns manager? E o prietenie veche